logo
امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۴
[ شناسه خبر : ۲۳۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
با اعتبار150 ميليون ريال؛

فاز دوم كمپ گردشگري قلعه بهستان به بهره برداری رسید

فاز-دوم-كمپ-گردشگري-قلعه-بهستان-به-بهره-برداری-رسید

معاون سرمايه گذاري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان گفت: با اعتبار150 ميليون ريال؛فاز دوم كمپ گردشگري قلعه بهستان به بهره برداری رسید.

سيد ميكاييل موسوي در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: فاز دوم كمپ گردشگري قلعه بهستان شامل سرويس يهداشتي ، نورپردازي و ايمن سازي مسير به بهره برداري رسيد.

وی افزود: در راستاي ايجاد زيرساخت هاي گردشگري در سايت گردشگري قلعه بهستان در فاز دوم اين طرح، به كمپ گردشگري بهستان سرويس بهداشتي اضافه شد و نورپردازي و ايمن سازي مسير صورت گرفت.

این مسئول در خصوص نورپردازي محوطه كمپ گردشگري بهستان گفت: به منظور نورپردازي به بدنه قلعه و محوطه كمپ گردشگري بهستان دكلي به ارتفاع 18 متر با 12 پروژكتور در محوطه نصب شده است كه روشنايي محوطه را تامين مي كند.

موسوي با اشاره به ساخت 8 چشمه سرويس بهداشتي در اين كمپ افزود: به منظور رفاه حال گردشگرانف در كمپ بهستان هشت چشمه سرويس بهداشتي احداث شده است كه دو چشمه از اين سرويس هاي بهداشتي فرهنگي و شش چشمه آن شرقي است.

معاون سرمايه گذاري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان عنوان كرد: به منظور دسترسي به قلعه بهستان مسيري دستري آن با ايجاد چاهك ها و بتن ريزي و نصب نرده ايمن سازي شده است.

به گفته سيد ميكاييل موسوي اعتباري بالغ بر 150 ميليون ريال براي فاز دوم كمپ گردشگري بهستان هزينه شده است.

گفتني است در آئين افتتاح فاز دوم كمپ گردشگري بهستان معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري زنجان،  معاون سرمايه گذاري اداره كل ميراث فرهنگي، معاون صنايع دستي اين اداره كل، فرماندار ماهنشان و مسئول اداره ميراث فرهنگي ماهنشان حضور داشتند.

 

*قلعه بهستان

قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه‌نشان در استان زنجان قرار دارد و قدمت این دژ به دوره هخامنشیان برمی‌گردد

قلعه بهستان یکی از 20 قلعه تاریخی شهرستان ماهنشان در استان زنجان است که قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری تخمین زده می‌شود.

به علت شرایط زمانی خاص آن دوره، حاکمان جهت دفاع از خود و مردم اقدام به ساخت این قلعه کرده‌اند.

طبقات بالای این قلعه جهت دفاع و طبقات پایین‌تر به عنوان زاغه و محل نگهداری آذوقه مردم مورد استفاده قرار می‌گرفت.

این قلعه که در دل کوهی از جنس خاک سفت و سخت بنا شده است به علت وزش بادهای تند و فرسایش و همچنین عبور رودخانه قزل اوزن از کنار قلعه در حال تخریب است.

سازندگان قلعه با در نظرداشتن طرح اولیه، اقدام به کندن کوه و تخلیه خاک‌ها و سنگ‌ها کرده‌اند و اتاق‌ها را بوجود آوردند و به هر تعدادی که به اتاق‌های آن اضافه شده راه‌های ارتباطی آنها به مجموعه نیز بصورت دالان‌هایی افزوده شده.

فضای کلی قلعه به 3 دسته شامل اتاق‌ها، دالان‌ها و راه‌پله‌ها تقسیم می‌شده‌ تکه گاه دارای سقفی تیزه‌دار و دارای محل‌هایی به شکل مثلث یا مدور روی دیوارها برای قرار گرفتن پیه‌سوز بوده‌است.

این دژ دارای راه‌پله‌های زیگ‌زاگی در ضلع‌های غربی و شرقی است که روزگاری از پایینی‌ترین قسمت ضلع شمالی آن شروع می‌شده و به دلیل فرسایش طبقات زیرین آن، تردد در این مسیر خطرناک و تقریباً ناممکن است.

اما بر اساس پژوهش‌ه ای باستان شناسی، پیشینه این دژ به دوره هخامنشیان به اثبات رسیده است، این دژ در دوره پس از اسلام و تا قرن پنجم نیز این دژ پابرجا بوده و کاربرد داشته‌ است.//ن

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر