logo
امروز : چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۱۷
[ شناسه خبر : ۴۹۰۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
سخنگوی اتحادیه چاقو سازان و چاقو فروشان استان زنجان خبرداد

تعطیلی 100 کارگاه صنایع دستی صادراتی در زنجان / صنعتگران زنجانی 90 درصد بازار صادرات قمه را از دست دادند

تعطیلی-100-کارگاه-صنایع-دستی-صادراتی-در-زنجان-صنعتگران-زنجانی-90-درصد-بازار-صادرات-قمه-را-از-دست-دادند

سخنگوی اتحادیه چاقو سازان و چاقو فروشان استان زنجان گفت: یکصد کارگاه که پتانسیل صادرات داشتند، تعطیل شده‌ و کارگاه‌ های فعال نیز با کمبود مشتری مواجه شده اند.

محمد رضا جرجیسی امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: الحاق تبصره 617 قانون مجازات اسلامی مشکلات عدیده ای را متوجه صنعتگران زنجانی می کند.

وی با بیان اینکه این قانون برای سومین بار تصحیح شده است اما بسیاری از مشکلات به قوت خود باقی است، ادامه داد: اگر مجلس شورای اسلامی در مصوبات جدید، زنجان را به ‌عنوان مرکز اصلی صنعت چاقوسازی مستثنی نکرده و برخی ابهامات را شفاف ‌سازی نکند،صنعتگران زنجانی با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند.

این مسئول خاطرنشان کرد: مصوبه مجلس هنوز به قانون تبدیل نشده، اما بار روانی بیشماری را به چاقو سازان زنجانی وارد کرده است و پلیس نیز در زمینه اجرای قانون تدافعی عمل می‌ کند.

سخنگوی اتحادیه چاقو سازان و چاقو فروشان استان زنجان با اشاره به واگذاری بازار صادرات قمه و غداره به چینی ها و ترکیه ای ها، تصریح کرد: بخش عمده ای از درآمد کارگاه‌ های تولید‌ کننده قمه استان زنجان با شرایط به وجود آمده، مختل شده است.

این مسئول با بیان اینکه مشکلات صادرات قمه از زنجان مرتفع شد، اما همچنان مسائلی وجود دارد که نیازمند شفاف ‌سازی بیشتر است،یادآور شد: گمرک هم با توجه به دستورالعمل‌ های جدید صادرشده از سوی دولت، خروج چاقو حتی از نوع صنایع ‌دستی را منوط به دریافت مجوز کرده است.

جرجیسی با بیان اینکه در زنجان تولید‌کنندگان محصولات صادراتی، تحت‌ تأثیر تغییر و تحولات اخیر با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، ادامه داد: بیش از یکصد کارگاه که پتانسیل صادرات داشتند، تعطیل شده‌ و کارگاه‌های فعال نیز با کمبود مشتری مواجه شده اند.

وی گفت: صنعتگران زنجان سالانه بین ٢ تا ٤‌میلیارد تومان صادرات انواع چاقو، قمه و قداره را به عراق داشتند اما این قانون دست صنعتگران زنجانی را به شدت بسته است.

این مسئول با بیان اینکه در مصوبه اخیر، چاقوی ضامن‌ دار جزو ممنوعیت‌ هاست، گفت: این درحالی‌ است که چاقوی ضامن ‌دار و قلم ‌تراش برند زنجان است و اگر در زنجان تولید نشود، مشابه آن با برند راجرز از انگلستان وارد ایران می ‌شود.

وی برضرورت توجه به پیامدهای اجتماعی این تصمیم شد و گفت: یک سوی این قانون سخت ‌گیرانه هزاران صنعتگری هستند که معیشت و زندگی ‌شان به مخاطره می ‌افتد.

این مسئول یکی از نتایج زودهنگام اجرای این طرح را بیکاری چاقوسازان عنوان کرد و گفت: شرایط جدید موجب شده مشتریان به ‌ویژه تاجران خارجی، محصولات چاقوسازان را با قیمت نازل ‌تری بخرند.

سخنگوی اتحادیه چاقو سازان و چاقو فروشان استان زنجان با بیان اینکه امسال بیش از 80 تا 90 درصد صادرات قمه را از دست داده و به چین و ترکیه واگذار کردیم،ادامه داد:تجار عرب وارد استان شدند و ارز آوری کردند اما در نهایت به این دلیل که فروشنده نمی توانست نام خود را در فاکتور بنویسید تاجر از خرید سر باز زد.

جرجیسی خاطرنشان کرد: تمام ابزارآلات صنعت چاقو چند کاربردی است، ما ظرفیت هایی همچون تولید تیغه های پزشکی داریم به گفته یکی از چاقوسازان زنجانی ما چاقو را به نیت مهر و محبت و ارتزارق خود می سازیم.//ن

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر