logo
امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۱۱
[ شناسه خبر : ۶۵۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
در روزهای پایان سال

واکسینه کردن در برابر آسیبهای اجتماعی را فراموش نکنیم، هوای نیازمندان را داشته باشیم.

واکسینه-کردن-در-برابر-آسیبهای-اجتماعی-را-فراموش-نکنیم،-هوای-نیازمندان-را-داشته-باشیم.

این روزهای پایان سال که به تندی می گذرد فرصتی است برای یادآور که در کنار تامین مایحتاج عید خود نیازمندان را فراموش نکینم و با کمک به آنها جامعه را در مقابل آسیبهای اجتماعی ناشی از فقر واکسینه کنیم.

به گزارش موج رسا; فقر با بسیاری از مسائل و آسیب‌های اجتماعی از جمله بیماری‌های روحی و روانی، افزایش مرگ و میر، شکست تحصیلی، انواع هنجارشکنی‌ها و قانون گریزی‌ها، خشونت، پرخاشگری، اعتیاد، جرم و مصرف دارو ارتباط دارد، طوری که وقتی جامعه شناسان و کارشناسان مسائل اجتماعی به بررسی علل و عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی در جامعه می پردازند در نهایت به فقر می رسند و از آن به عنوان مادر آسیب‌ها یاد می‌کنند.

فقر در جامعه به طور اساسی یک مشکل و آسیب است که کشش و زمینه بروز کج روی‌ها را در افراد ایجاد می‌کنند. با وجود این، نباید گفت که همه افراد فقیر مشکل ساز هستند، بلکه فقر به عنوان یک آسیب اجتماعی می‌تواند بستر بروز بسیاری از ناکامی‌ها باشد

حال سوال اين است با توجه به مطلب بالا وظيفه همه ما در جهت مصون ماندن از آسيب هاي اجتماعي كه مثل ميكروب قوي در جامعه پراكنده مي شود چيست؟ معضلاتی که فقر و تهی دستی بخشی از افراد جامعه را به سوی هلاکت می برد بر هیچ کسی پوشیده اما در این سقوط تنها یک فرد نیست که گرفتار شده بلکه یک متکدی یا یک کارتن خواب نه تنها خود بلکه بسیاری از افراد جامعه رادر مشکلات فرو می برد مشکلاتی همچون اعتیاد، فساد، طلاق که مولود فقر هستند.

همه خانواده های جامعه چه فقير و چه غني در خطر هستند که باید خود را در مقابل این آسیبها واکسینه کنند اما چگونه می توان اقدام به این کار کرد؟ نقش هریک از ما چگونه می توانیم برای سلامت خود و جامعه قدم برداریم.

شاید این پاسخ به ذهنمان برسد که متولی کاهش فقر در وهله اول دولت و تصمیم گیری های دولتی است کسی منکر به این موضوع نیست اما نمی توان حلال همه مشکلات را مربوط به تصمیم گیری های دولتی دانست و چاره کار را تنها در بندها و بخش نامه های دولتی خواند.

هرچند در طی سالهای پس از انقلاب توجه به رفع حال محرومان از موارد مورد تاکید در نظام جمهوری اسلامی بوده و در طی این سالها تلاش مضاعفی برای رفع محرومیت ها انجام شده است و می توان گفت خدمات ارائه شده به افراد بی بضاعت در کاهش فقر کم نظیر بوده است اما نمی توان این کمک ها را کافی دانسته بلکه باید در کنار تلاش ها برای افزایش خدمات و کمک نهادهای حمایتی دولتی همچون بهزیستی و کمیته امداد با مشارکت مردمی در راستای رفع نیازهای بی شمار این خانواده ها تلاش کرد.

 چرا که نمی توان سفره یک خانواده را تنها با اختصاص مستمری ناچیز پر کرد و بلکه باید در کنار این کمک یاری گر افرادی باشیم که فقر زندگی آنها را در مسیر حوادث ناخویشایندی قرار داده است.

در واکسینه کردن جامعه از فقر مشارکت مردمی حرف اول را می زند و هریک از ما برای نجات جان خود در این کشتی نیازمند آن هستیم تا با دستگیری از حال نیازمندی زمینه رشد او را فراهم کنیم و از سقوط او به آسیبهای ناشی از فقر جلوگیری کنیم.

 در استان ما مردم به این مشارکت بله گفته و پای کار آمده اند و امروز شاهد حضور مردم در کمک به کاهش  فقر هستیم و نامهای همچون مهرانه، روزبه ، مهدی موعود هر یک نشان افتخاری از این مشارکت مردمی هستند که بر سینه زنجانی ها نقش بسته اند.

و آوردن این مطلب تنها به منزله یادآوری است که دراین روزهای پایان سال نیز سنت حسنه احسان و نیکوکاری که مورد تاکید آموزه‎های دینی ماست به فراموشی نسپاریم و در  روزهایی که  تب داغ خرید عید برای سال نو گرمی خاصی به بازارها بخشیده است خوب است که در کنار خریدهایمان هوای این خانواده های نیازمند را نیز داشته باشیم و با دستگیری از این افراد حال خوبی برای خودمان و همه افراد جامعه رقم بزنیم .

حالی که با خنده های بر لب نشسته تمام کودکان همراه بوده و شیرینی عید را بر مذاق همه پدر و مادرها شیرین کند.//ک

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر