logo
امروز : جمعه ۲۴ مهر ۱۴۰۵ ساعت ۲۰:۳۹
[ شناسه خبر : ۵۴۷۷۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]

تشخیص به‌موقع اچ‌آی‌وی، زندگی طبیعی را ممکن می‌کند

تشخیص-به‌موقع-اچ‌آی‌وی،-زندگی-طبیعی-را-ممکن-می‌کند-
تشخیص زودهنگام اچ‌آی‌وی و آغاز درمان، از پیشرفت بیماری جلوگیری می‌کند و خدمات مشاوره و آزمایش در این شهرستان به‌صورت رایگان و محرمانه ارائه می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ اچ‌آی‌وی همچنان یکی از موضوعات مهم حوزه سلامت عمومی است که آگاهی‌رسانی درباره راه‌های انتقال، پیشگیری و درمان آن نقش مهمی در کنترل بیماری و کاهش انگ اجتماعی علیه افراد مبتلا دارد. در حالی که باورهای نادرست درباره نحوه انتقال این ویروس همچنان وجود دارد، کارشناسان حوزه سلامت بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی، تشخیص زودهنگام و دسترسی آسان به خدمات مشاوره و آزمایش تأکید می‌کنند؛ اقداماتی که در کنار درمان به‌موقع، امکان کنترل بیماری و برخورداری افراد مبتلا از زندگی طبیعی را فراهم می‌کند. 

بیشتر بخوانید

زز

تشخیص زودهنگام اچ‌آی‌وی مانع پیشرفت بیماری می‌شود

فاطمه محمدی، معاون شبکه بهداشت شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: تشخیص زودهنگام اچ‌آی‌وی یکی از مهم‌ترین عوامل در کنترل بیماری است و افرادی که احتمال مواجهه با ویروس را داشته‌اند، باید بدون نگرانی و با حفظ محرمانگی برای دریافت مشاوره و انجام آزمایش اقدام کنند.

وی با بیان اینکه اچ‌آی‌وی در مراحل ابتدایی ممکن است علائم مشخصی نداشته باشد، افزود: فرد ممکن است در ظاهر کاملاً سالم باشد، اما ویروس در بدن او وجود داشته باشد؛ بنابراین نمی‌توان تنها با مشاهده علائم درباره ابتلا یا عدم ابتلا تصمیم گرفت و آزمایش نقش مهمی در شناسایی بیماری دارد.

معاون شبکه بهداشت شهرستان ابهر خاطرنشان کرد: در صورت شناسایی عفونت در مراحل اولیه، فرد تحت مراقبت و درمان قرار می‌گیرد و با کنترل بیماری می‌تواند طول عمر طبیعی داشته باشد و از رسیدن عفونت به مرحله پیشرفته یعنی ایدز جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: اچ‌آی‌وی را می‌توان از نظر نیاز به مراقبت‌های مستمر، با بیماری‌های مزمنی مانند فشار خون و دیابت مقایسه کرد؛ فرد مبتلا باید مراقبت‌ها و آزمایش‌های لازم را به‌طور منظم انجام داده و تحت نظر کادر درمان باشد.

محمدی با اشاره به خدمات ارائه‌شده در شهرستان ابهر اظهار کرد: مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری (VCT) در درمانگاه ۱۷ شهریور آماده ارائه خدمات مشاوره و آزمایش اچ‌آی‌وی است و این خدمات به‌صورت رایگان و کاملاً محرمانه ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر مرکز VCT، مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های سلامت شهرستان نیز امکان ارائه مشاوره و انجام تست را دارند و افراد می‌توانند به‌صورت داوطلبانه به این مراکز مراجعه کنند.

محمدی تأکید کرد: ترس و نگرانی نباید مانع انجام آزمایش شود؛ چراکه شناسایی به‌موقع اچ‌آی‌وی، امکان کنترل بیماری و ادامه یک زندگی طبیعی را فراهم می‌کند.

 لل

اچ‌آی‌وی از راه دست دادن و روبوسی منتقل نمی‌شود

اکبر بیگدلی، مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات درباره اچ‌آی‌وی، آگاهی مردم از راه‌های انتقال این بیماری و جلوگیری از شکل‌گیری باورهای نادرست درباره افراد مبتلا است.

وی با بیان اینکه اچ‌آی‌وی از طریق تماس‌های معمول اجتماعی منتقل نمی‌شود، افزود: دست دادن، روبوسی، شنا کردن، غذا خوردن در کنار فرد مبتلا و ارتباطات روزمره موجب انتقال ویروس اچ‌آی‌وی نمی‌شود و افراد مبتلا نباید به دلیل بیماری از جامعه جدا شوند.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت شهرستان ابهر خاطرنشان کرد: اچ‌آی‌وی از طریق خون و برخی تماس‌های خاص با مایعات بدن منتقل می‌شود و به همین دلیل شناخت راه‌های واقعی انتقال، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

وی تصریح کرد: برخلاف برخی بیماری‌های عفونی که علائم مشخصی دارند، اچ‌آی‌وی ممکن است در مراحل ابتدایی بدون علامت باشد و فرد برای مدت قابل توجهی از ابتلای خود اطلاع نداشته باشد؛ بنابراین آزمایش و تشخیص به‌موقع اهمیت ویژه‌ای دارد.

بیگدلی با اشاره به مراحل بیماری اظهار کرد: پس از ورود ویروس به بدن، ممکن است فرد وارد دوره‌ای شود که علائم مشخصی ندارد. در این مدت، ویروس در حال تکثیر است و تشخیص تنها از طریق آزمایش امکان‌پذیر خواهد بود.

وی ادامه داد: اگر فرد در مراحل اولیه شناسایی شود و مراقبت و درمان را آغاز کند، می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و زندگی طبیعی داشته باشد؛ همچنین درمان مناسب، احتمال انتقال بیماری به دیگران را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت شهرستان ابهر تأکید کرد: اچ‌آی‌وی بیماری مختص گروه خاصی نیست و هر فردی که در معرض راه‌های انتقال قرار گرفته باشد، باید در صورت نیاز برای مشاوره و آزمایش اقدام کند.

بیگدلی گفت: مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های سلامت شهرستان نیز خدمات مشاوره و تست اچ‌آی‌وی را به‌صورت رایگان ارائه می‌کنند و مراجعه‌کنندگان می‌توانند با حفظ کامل محرمانگی از این خدمات استفاده کنند.

 لل

اچ‌آی‌وی؛ بیماری قابل کنترل با تشخیص به‌موقع

مریم جعفری، کارشناس اچ‌آی‌وی شبکه بهداشت شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است که در صورت شناسایی به‌موقع و آغاز مراقبت و درمان، می‌توان از پیشرفت آن و رسیدن فرد به مرحله ایدز جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد اچ‌آی‌وی را با نام ایدز می‌شناسند، افزود: ایدز مرحله پیشرفته عفونت اچ‌آی‌وی است و هر فرد مبتلا الزاماً به این مرحله نمی‌رسد؛ چراکه تشخیص زودهنگام و شروع درمان می‌تواند روند بیماری را کنترل کند.

کارشناس اچ‌آی‌وی شبکه بهداشت شهرستان ابهر با اشاره به اهمیت انجام آزمایش تصریح کرد: اچ‌آی‌وی در مراحل ابتدایی ممکن است علائم مشخصی نداشته باشد و به همین دلیل نمی‌توان تنها بر اساس ظاهر یا علائم فرد درباره ابتلا قضاوت کرد و انجام تست در افراد دارای احتمال مواجهه اهمیت زیادی دارد.

جعفری خاطرنشان کرد: در شهرستان ابهر مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری یا VCT در درمانگاه هفده شهریور مستقر است و افراد می‌توانند به‌صورت داوطلبانه برای دریافت مشاوره و انجام تست به این مرکز مراجعه کنند.

وی ادامه داد: در صورت مثبت بودن نتیجه اولیه، آزمایش‌های تکمیلی انجام شده و فرد در صورت تأیید ابتلا تحت مراقبت و درمان قرار می‌گیرد و تمامی مراحل ارائه خدمات با حفظ کامل محرمانگی انجام می‌شود.

کارشناس اچ‌آی‌وی شبکه بهداشت شهرستان ابهر با تأکید بر رایگان بودن خدمات گفت: از مرحله مشاوره و انجام تست تا مراقبت و درمان، خدمات مربوطه به‌صورت رایگان ارائه می‌شود.

جعفری یادآور شد: افراد برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند با مرکز VCT درمانگاه هفده شهریور به شماره ۳۵۲۴۰۲۸۷ تماس بگیرند و شماره ۱۸۰۲ نیز به‌صورت شبانه‌روزی آماده ارائه مشاوره است.

بررسی دیدگاه کارشناسان و مسئولان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ابهر نشان می‌دهد که آگاهی‌بخشی، تشخیص زودهنگام و دسترسی به خدمات درمانی، سه رکن اساسی در کنترل اچ‌آی‌وی هستند. از آنجا که این ویروس از طریق تماس‌های معمول اجتماعی مانند دست دادن و روبوسی منتقل نمی‌شود، اصلاح باورهای نادرست و پرهیز از انگ‌زنی به افراد مبتلا اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین، با توجه به امکان بی‌علامت بودن عفونت در مراحل ابتدایی، انجام آزمایش در صورت احتمال مواجهه با ویروس و آغاز به‌موقع درمان می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. در شهرستان ابهر نیز ارائه خدمات رایگان و محرمانه مشاوره، آزمایش و مراقبت، فرصتی برای تشخیص به‌موقع و کنترل بیماری فراهم کرده است؛ فرصتی که استفاده از آن، در کنار افزایش آگاهی عمومی، گامی مؤثر در حفظ سلامت جامعه به شمار می‌رود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر