logo
امروز : پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۷
[ شناسه خبر : ۹۷۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
توصیه مرکز فوریتهای پزشکی در آستانه چهار شنبه سوری؛

فرهنگ سازی و پیشگیری مهمترین گزینه برای کاهش حوادث چهار شنبه سوری است

فرهنگ-سازی-و-پیشگیری-مهمترین-گزینه-برای-کاهش-حوادث-چهار-شنبه-سوری-است

رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان زنجان مهمترین گزینه برای کاهش حوادث چهار شنبه سوری را فرهنگسازی و پیشگیری دانست و گفت: مهمترین راه پیشگیری جلوگیری از مصرف مواد منفجره و خطر زا است.

علیرضا زراعتچی امروزدر گفت‎وگو با خبرنگار موج رسا;  اظهار داشت: برای کاهش اتفاقاتی که در شب چهارشنبه آخر سال می افتد مهمترین گزینه پیشگیری و فرهنگسازی در بین کودکان و نوجوانان و نیز هوشیار سازی والدین است .

وی تصریح کرد: والدین باید نظارت بیشتری در رفتار فرزندان خود داشته و در برگزاری این مراسم چهار شنبه سوری  فرزندان خود را همراهی کنند تا ایام  پایان سال خاطره ای خوش برای آنان باشد.

رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان زنجان پرهیز از خرید و فروش موادمنفجره، جلوگیری از نگهداری موادمحترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش‌بازی به ویژه در منزل و زیرزمین، خودداری از نگهداشتن و حمل مواد آتش‌گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم در جیب لباس را از جمله توصیه‌های مهم برای شهروندان دانست وگفت: مهمترین راه پیشگیری از بروز حوادث تلخ در چهار شنبه سوری پایان سال فرهنگسازی در بین شهروندان برای جلوگیری از مصرف مواد منفجره و خطر زا است.

وی عمده ترین مشکل در امر امداد رسانی به مصدومان و بیماران را روشن کردن آتش در سطح معابر و خیابان‎ها دانست و گفت: به شهروندان توصیه می شود که به هیچ عنوان در سطح خیابان‎ها و معابر اقدام به روشن کردن آتش نکنند چرا که با این اقدام امکان تردد وسایل نقیله امدادی کند شده و امداد رسانی به مصدومان با تاخیر انجام می شود.

رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان زنجان با توصیه به بیماران قلبی و عروقی ابراز کرد: به این بیماران توصیه می شود که به جز در موارد اضطراری از منزل خارج نشوند چرا که صدای انفجار می تواند سبب عارضه قلبی برای این افراد شود.

وی بیشترین حادثه دیدگان چهارشنبه سوری را کودکان و رهگذاران عبوری دانست و گفت:  در صورت وقوع حادثه  برای کمک به مصدوم باید علاوه بر دادن آرامش به بیمار با شماره گیری 115 با حفظ آرامش محل دقیق را گزارش کرده و به توصیه های کارشناسان مرکز پیام گوش فرا دهند چرا که بخش از درمان بیمار در انی شرایط توسط همراهان بیمار انجام می‎شود.

زراعتچی  با بیان اینکه استفاده از موادی همچون روغن، خمیر دندان و سیب زمینی در محل سوختگی کاری غلط و اشتباه است، تاکید کرد: در صورت بروز با مصدوم اگر با سوختگی مواجه هستیم توصیه می شود  با گاز استریل محل پوشانده شود و از خمیردندان و سیب زمینی و روغن برای تسکین سوختگی استفاده نکنند چرا که روند بهبود زخم طولانی شده وریسک عفونت را زیاد می کند.

وی افزود:توصیه می شود برای شستشوی محل سوختگی از آب سرد و ولرم استفاده شود چرا که اگر سایرموارد در محل سوختگی استفاده شود این مواد باید سشتشو داده شوند که همین امر نیز رسیدگی به درمان را طولانی تر می کند.

این مسئول با تأکید بر اینکه باید از نگهداری مواد محترقه در منازل خودداری شود؛ تصریح کرد: بسیاری از حوادث ناشی از آتش سوزی در منازل به هیمن دلیل اتفاق افتاده است و برای فردی دچار آتش سوزی شده باید از دویدن خودداری کند و آتش را با آب یا پتو خاموش کرد.

وی با اعلام اینکه سال گذشته حادثه منجر به فوت نداشتیم ابراز کرد: چهارشنبه سوری سال گذشته در زنجان 103 مجروح به همراه داشت./ک

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر