دستگاههای اجرایی استان زنجان نسبت به پرداخت بدهی خود به اوقاف اقدام کنند

امام جمعه طارم با اشاره به نقش مهم فرهنگ وقف در حل مشکلات جامعه گفت: پرداخت مطالبات اوقاف باید در اولویت دستگاههای مربوطه استان زنجان باشد.
به گزارش موج رسا; حجتالاسلام محمد صادقیپور امروز در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان بیشتر موقوفات شهرستان طارم را مربوط به عزاداریها شهدا عنوان کرد و اظهار داشت: این امر نشان از علاقه مندی مردم شهرستان به اهل بیت(ع) است.
وی با اشاره به اینکه وجود 22 امامزاده در شهرستان طارم نیز موجب علاقه بیش از پیش مردم به اهل بیت(ع) شده است، تصریح کرد: پس از زلزله آستان امامزادگان تخریب شده بود ولی بازسازی خوبی در این باره صورت گرفته است.
امام جمعه طارم در ادامه به بحث موقوفات و هزینه کرد درست و صحیح آن تاکید کرد و گفت: باید در سپردن به موقوفات نیز اهتمام کنیم که مبادا در آینده موقوفات به تصرف افرادی درآید که هیچ تولیگری در این زمینه ندارند.
صادقی پور همچنین با تاکید بر پرداخت اجاره بها و حق و حقوق موقوفات از سوی اداراتی که مستاجر اوقاف هستند، افزود: حق موقوفات باید از طرف همه اشخاص و ارگانهای دولتی پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه ملکیت یک موقوفه با متولی آن یعنی اوقاف است، افزود: بهتر است که ملکیت موقوفات را به اوقاف بسپاریم که تا سالهای سال حفظ و پاربرجا باقی بماند.
امام جمعه طارم همچنین درباره قریه اببر قدیم نیز گفت: یک شعیر از 96 شعیر این روستا موقوفه است.
وی با اشاره به اینکه یک امامزاده صحیح النصب در روستای جیش آباد داریم، تصریح کرد: ساکنان این روستا به استان قزوین مهاجرت کرده اند ولی سلطان سید علی قاضی که نام امامزاده است با 9 واسطه نصبش به حضرت حمزه ابن موسی بن جعفر میرسد.
صادقی پور با اشاره به اینکه شخصی به نام فتح الله باقری اقدام به بازسازی این امامزاده کرده و یک میلیارد تومان در آن هزینه کرده است، گفت: به برکت همین امامزاده نیز 30 خانوار در قالب مهاجرت معکوس در این امامزاده ساکن شده اند.
امام جمعه طارم با اشاره به اینکه بهترین راهکار برای باقیات و صالحات وقف است، گفت: وقف نیز در امور مختلف از جمله دارو و درمان، ازدواج، بیماران و غیره هزینه میشود از همین رو بهترین راه برای خیرین وقف است.
فعالیتهای اوقاف به راحتی قابل نظارت و بازرسی است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: فعالیتهای اوقاف به راحتی قابل نظارت و بازرسی است.
حجت الاسلام جنتی در باب اهمیت وقف در جامعه اسلامی اظهار کرد: بر گردن ما خدمتگذاران وقف سه حق وجود دارد اول: حق واقف است یعنی ما بعنوان متولیان وقف، باید در دادگاهی که قاضی و شاهد آن خداوند متعال است پاسخگو باشیم که نیت واقف را به صورت امینانه در راستای نیت واقف که در وقفنامه مرقوم نموده است هزینه کرده ایم یا نه؟
وی گفت: حق واقف یعنی اجرای امینانه نیت واقف، بعنوان مثال کسانی که اموال خود را وقف نموده اند، در راستای قیام امام حسین(ع) می خواستند، به جامعه و جهان بگویند، امام حسین(ع) برای چه چیز قیام کرد و هدفش از این قیام چه بوده است حال آیا ما بعنوان متولیان و خدمتگذاران وقف در این خصوص درست و امینانه عمل کرده ایم؟
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان دومین حق را حق موقوف علیهم دانست، گفت: البته هدف آن موقوفات عام و برای عموم جامعه است، نه وقف خاص یا به نوعی وقف خانوادگی که البته آن نیز دارای محاسنی است، ولی اصل وظایف ما، بر روی موقوفات عام یعنی وقفی که برای عموم جامعه می باشد، است.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستانهای که موقوفه بوده و بیمارانی که در این بیمارستان بستری هستند، موقوف علیهم محسوب می شوند و بر گردن ما حق دارند، تصریح کرد: اگر شخصی یا مدیری اجاره بهاء اراضی موقوفه را کمتر از حق واقعی آن اخذ نماید، خیانت به موقوف علیهم نموده است و این حق را به درستی ادا نکرده و این حق بر گردن وی سنگینی خواهد کرد.
جنتی همچنین به موقوفات مربوط به عزاداری امام حسین (ع) نیز اشاره کرد و گفت: واقفین خیر اندیش اموال خود را وقف نکردند که سفره های رنگین بر پا شود بلکه هدف این است که جامعه و جهان بدانند امام حسین(ع) برای چه هدفی قیام و به شهادت رسید و خانواده او به اسارت رفتند و این حق موقوف علیهم است، مثلا در وقفی که خیرات و مبرات است موقف علیهم فقرا و مساکین هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان سومین حق را حق وقف دانست، افزود: در صدر اسلام پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار و اصحاب بزرگوار ایشان از خود وقف های زیادی بجا گذاشتند که موجب شد در اسلام فرهنگ خیر خواهی به وجود آید، حال بخش اصلی تبلیغ و ترویج این فرهنگ به عهده ماست و باید جامعه در خصوص عمل ما قضاوت کند که آیا بعنوان متولیان وقف جهت حفظ و تبلیغ و ترویج و اجرای امینانه نیات موقوفات درست عمل کرده ایم یا خیر ؟
وی بیان کرد: با عمل درست و امینانه در اجرای نیات موقوفات و رساندن پیام وقف و رشد فرهنگ این سنت حسنه در جامعه است که می توانیم بگوییم حق وقف را ادا کرده ایم و این باعث می شود، وقف ترویج پیدا کند و آن زمان مردم می گویند، اگر ما اموال خود را وقف کنیم کسانی هستند که به آن درست عمل می کنند.
جنتی با اشاره به فعالیتهای اوقاف در حوزه موقوفات و شفاف سازی آنها در سامانه جامع موقوفات افزود: برای اعتماد بیشتر مردم و واقفان این سامانه راه اندازی شده است و این نشان می دهد که فعالیتهای اوقاف به راحتی قابل نظارت و بازرسی است و حتی عموم مردم نیز می توانند به آن نظارت کنند.
//ع
انتهای خبر/