logo
امروز : چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۷
[ شناسه خبر : ۸۷۰۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان:

کشت گیاهان دارویی و جنگلکاری چندمنظوره در زنجان توسعه می‌یابد

کشت-گیاهان-دارویی-و-جنگلکاری-چندمنظوره-در-زنجان-توسعه-می‌یابد

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به اقدامات اداره کل در راستای حفظ منابع ملی و طبیعی استان گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی و جنگلکاری چندمنظوره در زنجان در دستور کار قرار دارد.

جعفر بیات در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; با بیان اینکه اجرای عملیات بیولوژیکی در اولویت این دستگاه قرار گرفته است اظهار کرد: اجرای پروژه‌های آبخیزداری برای بهینه سازی مصرف آب کشاورزی در راستای حفظ و حراست از عرصه‌های ملی و طبیعی در دستور کار قرار دارد.

وی تصریح کرد: این اداره کل به روش‌های "مکانیکی" و "بیولوژیکی" پروژه‌های حفاظتی خود را عملیاتی می‌کند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با بیان اینکه سرعت گرفتن آب در شیب مانع از جذب کامل آن در سفره های آب زیرزمینی حوزه شده و سبب بروز سیل می‌شود، به نتایج سوء آن و فراهم آمدن برای فرسایش خاک اشاره کرد.

بیات اجرای پروژه های آبخیزداری را یکی از گزینه های مناسب در مدیریت حوزه آبخیز در راستای حفظ آب و خاک اعلام کرد.

وی با عنوان " عملیات بیولوژیک" در اولویت اداره کل منابع طبیعی استان زنجان قرار دارد، اضافه کرد: کاشت انواع گیاهان و درخت و درختچه و بذر در مسیر روان آب با هدف کاهش سرعت جریان و نفوذ در خاک، احداث بندهای خشکه چین، گابیون، سنگ و سیمان، خاکی و بانکت بندی به منظور جلوگیری از اتلاف منابع آبی از موارد مدنظر در اجرای عملیات بیولوژیکی است.

بیات با بیان اینکه توجه به پروژه‌های آبخیزداری در بهینه سازی مصرف آب کشاورزی موثر است، ابراز کرد: علاوه بر این ها، دامداران و حوزه نشینان نیز باید توجه داشته باشند که چرای بی‌رویه و نامناسب می‌تواند سبب نابودی عرصه ها گردد در نتیجه این اداره کل بنا به وظیفه خود از ورود دام خارج از زمان مقرر و همچنین چرای دام بیش از ظرفیت مراتع جلوگیری خواهد کرد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با بیان اینکه عدم توجه به مبحث آبخیزداری سبب می شود تا زمینه برای ایجاد طبیعت خشک فراهم گردد، تصریح کرد: بروز گردوغبار ، نابودی انسان و زمین از پیامدهای جبران ناپذیری است که در صورت عدم توجه به پروژه های آبخیزداری دیر یا زود با آن مواجه خواهیم شد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به مطالعات تفصیلی و اجرایی به سطح حدود 600 هزار هکتار در استان تصریح کرد: در حدود 830 هزار هکتار از اراضی استان مطالعات توجیهی صورت گرفته است.

بیات مطالعات توجیهی را مقدمه ای برای مطالعات تفصیلی و اجرایی دانست و عنوان کرد: در 16 حوزه آبخیز استان زنجان پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی با هدف کنترل سیل، حفظ آب و خاک در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

وی توسعه کشت گیاهان دارویی و جنگلکاری چندمنظوره را از اقدامات اداره کل در راستای حفظ منابع ملی و طبیعی عنوان کرد.

بیات کشت زعفران را از روش ها و پروژه های موفق در حفظ منابع طبیعی و افزایش درآمد روستائیان دانست.

//ع

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر