logo
امروز : جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲:۱۲
[ شناسه خبر : ۸۳۳۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
وقتی استقبالی نیست؛

کیوسک های صنایع دستی زنجان تبدیل به انباری شدند/فروشندگان سیار پارک بانوان، صاحبان کیوسک های صنایع دستی

کیوسک-های-صنایع-دستی-زنجان-تبدیل-به-انباری-شدند-فروشندگان-سیار-پارک-بانوان،-صاحبان-کیوسک-های-صنایع-دستی

کیوسک های صنایع دستی زنجان واقع در پارک بانوان به دلیل عدم اسقبال هنرمندان به انباری تبدیل شده اند.

به گزارش موج رسا; نخستین کیوسک‌های صنایع‌دستی کشور، چهارشنبه 20 اردیبهشت‌ماه سال گذشته، با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در زنجان افتتاح شد.

این کیوسک ها،در فرهنگسرای زندگی واقع در پارک بانوان زنجان آغاز به کار کرد،این  کیوسک ها16 غرفه شامل محصولات صنایع‌دستی هم‌چون مس، سفال، سرامیک، رودوزی سنتی، تراش سنگ قیمتی، معرق، چاقو، نگارگری بود.

این کیوسک‌ها در قالب بازارچه زندگی در راستای رونق حوزه صنایع‌دستی، توجه به ظرفیت‌های استان زنجان در این راستا و تقویت توانمندی‌های استان راه‌اندازی شد.

زنجان به‌عنوان نخستین استان، برای این کار در نظر گرفته شده بود و قرار بود این کیوسک ها در سایر مناطق کشور نیز راه اندازی شود.

اشتغال‌زایی برای فعالان حوزه صنایع‌دستی و ایجاد بسترهای لازم برای فعالیت هنرمندان و صنعت‌گران، از دیگر اهداف راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی اعلام شده است.

اما امروز این کیوسک ها که توسط شهرداری اداره می شود به زنان فروشنده ای اختصاص یافته است که در پارک بانوان به عنوان فروشندگان سیار فعالیت می کنند.

البته برخی از این غرفه ها نیز خالی بوده و بدون استفاده باقی مانده است.

فقط کافی است سری به این کیوسک های صنایع دستی بزنید تا متوجه شوید که هیچ کدام از اهدافی که از راه اندازی این کیوسک ها مطرح شده بود، عملیاتی نشده است.

یکی از فروشندگان این مجموعه در پاسخ به خبرنگار موج رسا گفت: این کیوسک ها به صورت اجاره است و تنها برای انبار وسایل استفاده می شود.

وی قیمت اجاره را بین 150 تا 300 هزار تومان عنوان کرد و گفت: چون هر روز نمی توانیم وسایل را جابه جا کنیم، از این کیوسک ها برای انبار البسه استفاده می کنیم.

قرار بود بر اساس ظرفیت های موجود در هر استان، تعدادی کیوسک فروش صنایع دستی در اختیار استان ها قرار گیرد که در جلسه کارگروه گردشگری استان زنجان قرار شد 12 کیوسک نیز در شهر زنجان دایر شود.

اگر چه یکی از اقدامات سازمان میراث فرهنگی در حمایت از صنایع دستی تاکید بر خرید صنایع دستی از سوی سازمان ها و نهادها به عنوان هدایا برای مناسبت‌ ها بوده است، اما به نظر می رسد راه اندازی کیوسک های صنایع دستی می توانست میزان فروش صنایع دستی را افزایش دهد.

طراحی و معماری کیوسک André Vieira در پروژه PopCraft سال 2014 پرتغال به عنوان برنده معرفی شد. طراحی کیوسک باید برای به نمایش گذاشتن صنایع دستی مربوط به این کشور انجام می شد و باید طراحی قفسه و استند هایی مناسب را مد نظر می گرفتند.

 در ساخت کیوسک از چوب های محلی و بازیافتی به عنوان متریال استفاده کردند. طبق کانسپت، قطعات کیوسکی که طراحی می شد باید قابل حمل و جابه جایی و متناسب با شرایط هر نوع سایتی می بود.

مشاور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز در زمان افتتاح این کیوسک ها به خبرنگار موج رسا، گفت: طرح کیوسک های صنایع دستی موجب توسعه صنایع دستی و توسعه فضای کسب و کار می شود.

علیمحمدی با بیان اینکه یکی از دغدغه های سازمان میراث فرهنگی فروش صنایع دستی است،ادامه داد: رشد و توسعه بازارهای صنایع دستی باید جدی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه این کیوسک ها در کشورهای مختلف وجود دارد،افزود: این کیوسک ها فروشگاه های متحدالشکل و ثابت با ابعاد کوچک با هدف عرضه و فروش صنایع دستی محسوب می شوند.

این مسئول گفت: این کیوسک ها در مناطق نمونه گردشگری،مبادی ورودی و خروجی،فرودگاه ها،پایگاه ها و اماکن تاریخی، مناطق مرزی،آزاد و مسیر ویژه کاروان های راهیان تعبیه می شود.

علیمحمدی با اشاره به اینکه این طرح در اروپا اجرا شده است،ادامه داد: توسعه بسترهای عرضه و فروش صنایع دستی،فرهنگ سازی،بازاریابی مستمر و پایدار، ایجاد اشتغال های مولد، حذف واسطه ها و فراهم کردن زمینه کار برای تولید کنندگان از اهداف این طرح است.

مشاور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان  خاطرنشان کرد: این طراحی این کیوسک ها بر اساس مناطق بومی و بررسی سلایق و کالاهای قابل عرضه و شناسایی متقاضیان انجام می شود.

این مسئول با بیان اینکه 12 کیوسک برای سطح استان در نظر گرفته شده است،افزود: این کیوسک ها بیشتر در مناطق گازوانگ و کتله خور در نظر گرفته شده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی زنجان نیز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا، گفت:این کیوسک ها از همان ابتدا متعلق به شهرداری بود و به خانم های هنرمندان صنایع دستی اختصاص یافته است.  وی با بیان اینکه قرار بود شهرداری در آنزمان  بر اساس رایزنی های انجام شده این کیوسک ها را به هنرمندان صنایع دستی واگذار کند، افزود: به دلیل مناسب نبودن فضا هنرمندان از آن استقبال نکردند.

خدایی فرد با بیان اینکه این چند و چون واگذاری این کیوسک ها اطلاعی ندارم، گفت:  دو هنرمند از جمله در زمینه سفال در این کیوسک ها فعالیت می کنند.

کیوسک های صنایع دستی زنجان امروز تنها به محلی برای انباری تبدیل شده است و وضعیت مناسبی ندارند.//ن

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر