logo
امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰:۱۹
[ شناسه خبر : ۷۹۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 19 دقیقه ]
نگاهی به فعالیت های فرهنگی زنجان در سالی که گذشت

تب و تاب فعالیت های فرهنگی زنجان در رکود اقتصادی / از برنامه های جا مانده و اجرا شده تا مدیر نمونه شدن مدیرکل ارشاد زنجان

تب-و-تاب-فعالیت-های-فرهنگی-زنجان-در-رکود-اقتصادی-از-برنامه-های-جا-مانده-و-اجرا-شده-تا-مدیر-نمونه-شدن-مدیرکل-ارشاد-زنجان

فعالیت های فرهنگی و هنری در استان زنجان در سال جاری با وجود رکود اقتصادی و کمبود منابع مالی، با تب و تاب خوبی با حضور چشمگیر هنرمندان اجرایی شد.

به گزارش موج رسا; برنامه های فرهنگی همواره از اهمیت ویژه ای برخودار هستند و هرساله سازمان ها و ارگان های مختلف اجرایی به تناسب فعالیت های خود، برنامه های فرهنگی برگزار می کنند.

در استان زنجان نیز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان متولی برنامه های فرهنگی است که از همان آغاز سال 95 برنامه های شاخص فرهنگی علیرغم کمبود اعتبارات با قوت در زنجان برگزار شد البته نباید منکر تعطیلی برخی از فعالیت های فرهنگی از جمله نمایشگاه مطبوعات زنجان شد که علیرغم استقبال اصحاب فرهنگ استان، این برنامه کنسل شد.

جایزه ادبی "شعر غزل" همزمان با روز تولد مرحوم منزوی قرار بود در زنجان برگزار شود که این برنامه نیز به دلایل مختلف برگزار نشد.

امسال زنجان دو برنامه فرهنگی خارج از استان در قالب هفته فرهنگی استان زنجان در جزیره قشم و در برج میلاد قرار بود برگزار شود که این دو برنامه نیز از منوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان پاک شد.

 

*برگزاری جشنواره آوای امید پس از یک دهه رکود

یکی از برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان برگزاری چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر بود که با حضور پر رنگ هنرمندان این بخش در طی 10 روز برگزار شد.

 اختتامیه این جشنواره که با اجرای گروه های مختلف در رشته های موسیقی همراه بود بهانه ای شد تا بهترین ها انتخاب شده و با تشویق سایرین انگیزه ای برای ادامه این مسیر برای جوانان و نوجوانانی باشد که در قالب گروههای مختلف در این جشنواره شرکت کرده بودند.

 اختتامیه سومین جشنواره تک نوازی و گروه نوازی موسیقی آوای امید که با همکاری انجمن موسیقی استان زنجان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با حضور مرادخانی معاون هنری وزارت مطبوع و ترابی مدیر عامل انجمن موسیقی ایران همراه بود.

در مراسم اختتامیه جشنواره از تعدادی هنرمند که از خانواده‌های معظم شهدا و یا ایثارگران و جانبازان بودند، تقدیر شد. همچنین در این مراسم از هیئت داوران جشنواره نیز تقدیر به عمل آمد.

در این مراسم  پنج گروه برتر در حوزه‌های آشیقی، سنتی، پاپ، کلاسیک، و آذری در اجرای صحنه‌ای توسط هیئت داوران تندیس جشنواره و لوح‌های تقدیر و جوایز نقدی اهدا شد که در بخش تک‌نوازی جشنواره شامل تار ایرانی و آذربایجانی، سه تار،عود بربط، سنتور، آواز ایرانی و آذری، ویولن ایرانی و کلاسیک، کمانچه، قانون، تنبور، تنبک، دف، نی، پیانو، گیتار کلاسیک و فلامینگو، قوپوز ساز آشیقی، سازهای بادی شامل بالابان، فلوت، ترومپت، کلارینت، سازدهنی، فلوت ریکوردر و قارمان و ناغارا اجرا شد.

داورران سومین جشنواره موسیفقی آوای امید دربخش موسیقی آشیقی آقایان مسلم عسگری ،گلابعلی داوود بیگی و محمد نجفی در بخش موسیقی سنتی مهدی آذرسینا و حسین پرنیاو در بخش پاپ و کلاسیک را کیوان کیارش و نیز علی بکان تشکیل می دادند که به داوری کارها پرداختند.

بی شک این جشنواره فرصت مناسبی برای شناسایی استعدادهای هنرمندان موسیقی زنجان بود که با هدف تعمیم و گسترش هنر فاخر موسیقی و شناسایی استعدادهای خلاق با الهام از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی در بخش‌های هجده‌گانه تک‌نوازی از جمله تار، سه تار، عود (بربط)، سنتور، آواز ایرانی و آذری، ویولن، کمانچه، قانون، تنبور، تنبک، دف، نی، پیانو، گیتار، قوپوز، تار آذری، سازهای بادی و ساز دهنی هنرنمایی کنند .

جشنواره ای که بعد از نزدیک به یک دهه رکود و سستی در موسیقی استان توانست با حضور هنرمندان جوان و تازه کار و نیز پیشکسوتان  در گروههای مختلف  گامهای بزرگی را بردارد عدم توجه به لحظه پخش اذان در مراسم اختتامیه از ایرادت این جشنواره بود که امیدواریم این تکرار نشود.

در کنار این برنامه به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک سال گذشته 75 برنامه موسیقی در استان زنجان برگزار شده است.

همچنین مجوز موسسات آموزشی از ٧ آموزشگاه به ١٥ موسسه آموزشی رسید که نشان از رشد بیش از ١٠٠ درصدی در این حوزه دارد.

 

*انتشار 141 عنوان کتاب جدید در زنجان

استان زنجان در ٩ ماهه اول سال جاری، صاحب ١٤١ عنوان کتاب جدید با ١٦٣ هزار و ٥٠٠ جلد تیراژ شد.

از این تعداد، ٤٥ عنوان با ٤٨ هزار جلد تیراژ در سه ماهه اول منتشر شده، ٥٣ عنوان در سه ماهه دوم با ٦٧ هزار تیراژ و ٤٣ عنوان نیز در سه ماهه سوم با ٤٨ عزار و ٥٠٠ جلد منتشر شده‌اند.

تعداد کتاب ‌های منتشر شده در حوزه کودک و نوجوان در ٩ ماهه اول سال ١٥ عنوان و تیراژ این کتاب‌ها نیز ٣٧ هزار جلد است.

 همچنین در حوزه کتب دینی نیز، ١٠ عنوان کتاب با ٨ هزار و ٢٠٠ جلد تیراژ در این بازه زمانی به چاپ رسیده است.

تعداد کتب تالیف شده توسط نویسندگان در این استان را ١٣٣ بوده و  کتب ترجمه شده ٨ عنوان در مدت زمان بازه ٩ ماهه سال بوده است.

 بیشترین کتاب‌های تالیف شده در فصل تابستان با ٥٢ عنوان کتاب بوده و در فصل بهار و پاییز نیز به ترتیب ٤٠ و ٤١ عنوان کتاب به چاپ رسیده است.تیراژ کتاب‌های تالیف شده در این بازه زمانی، ١٥٤ هزار و ٥٠٠ جلد بوده است.

ترجمه ٨ عنوان کتاب در ٩ ماهه سال جاری از دیگر اقدامات این اداره کل است که تیراژ کتاب‌های ترجمه شده نیز ٩ هزار جلد بود.

از میان ١٤١ کتاب منتشر شده در مدت ٩ ماهه سال ٩٥، سه عنوان را کتاب‌های چاپ مجدد با ٣ هزار تیراژ بوده و ١٣٨ عنوان کتاب نیز با ١٦٠ هزار و ٥٠٠ جلد تیراژ، برای اولین بار زیر چاپ رفتند.

 

*تدوین دانشنامه زنجان

فاز اول تدوین دانش‌نامه زنجان با نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان و شورای پژوهش استان به پایان رسید.

در فاز نخست، از ٤٠٠ مدخل تعیین شده، ٦٠ مدخل تهیه و طراحی شده است.

دانشنامه زنجان شامل اطلاعاتی در مورد جغرافیای استان، آثار تاریخی و طبیعی استان، شخصیت‌های معروف فرهنگی، هنری، مذهبی، علمی و ... استان است که در قالب دانشنامه برای معرفی کلی استان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این ٤٠٠ مدخل از میان بیش از هزار مدخل پیشنهادی انتخاب شده و در فاز بعدی پروژه، بر روی مسائلی از جمله آداب و رسوم مردم منطقه، مسائل اجتماعی و مردم‌شناسی استان کار می‌شود و پیش‌بینی می‌شود این پروژه بهمن‌ماه سال آینده به پایان برسد.

 

*سومین جشنواره شکوه شکیبایی

سومین جشنواره شکوه شکیبایی به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) در زنجان آغاز به کار کرد.

این جشنواره در راستای ترویج سبک و سیره زندگی حضرت زینب (س) به مدت سه سال است که در زنجان برگزار می شود.

جشنواره شکوه شکیبایی پیرامون زندگی و ابعاد شخصیت مادر عاشورا و اسوه مقاومت و شجاعت حضرت زینب (س) در چهار بخش مقاله‌ نویسی، شعر، داستان، دلنوشته فارسی و ترکی برگزار و قریب به 700 اثر به جشنواره ارسال شد.

در بخش مقاله 47 اثر ،در بخش دلنوشته فارسی 83 اثر، دلنوشته ترکی 6 اثر، شعر فارسی 428 اثر، شعر ترکی 60 اثر و داستان فارسی 60 اثر به دبیرخانه واصل شد.

در مراسم اختتامیه در بخش شعر فارسی و شعر ترکی به ترتیب از 6 نفر،در بخش مقاله از 6 نفر،در بخش دلنوشته فارسی از 6 نفر و در بخش دلنوشته ترکی نیز از دو نفر تقدیر  شد.

در بخش داستان ترکی از دو نفر و داستان فارسی نیز از 5 نفر تقدیر و در مجموع در این مراسم از 33 نفر تقدیر شد.

برنامه مشاعره با حضور دکتر اسماعیل آذر در زینبیه اعظم زنجان از برنامه های جانبی این جشنواره در زنجان بود.

گفتنی است، این جشنواره طی سه سال گذشته توانسته است راه خود را پیدا کرده و در آستانه بین المللی شدن قرار گیرد.

 

*جشنواره مطبوعات استان زنجان

اختتامیه دومین جشنواره مطبوعات و رسانه‌های استان زنجان، در سالن‌‎ همایش‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار شد.

در این مراسم از نفرات برگزیده دومین جشنواره مطبوعات در بخش‌های مقاله، یادداشت و سرمقاله، عکس (شامل خبری، غیرخبری)، خبر، گزارش (خبری، تحقیقی)، طراحی و صفحه‌آرایی، طنز مکتوب و طراح و کاریکاتور، مصاحبه، تیتر با اهدای تندیس و لوح تقدیر شد.

در این برنامه از رسانه‌هایی که بیشترین آثار را در بخش‌های موضوعی شامل اقتصاد مقاومتی، حجاب و عفاف، آب و محیط زیست و خانواده و سبک زندگی، حقوق شهروندی، ایثار و شهادت، نماز و معنویت داشتند، تقدیر شد.

در بخش خبر، مهران حبیبی از نشریه آوای میهن شایسته تقدیر شناخته شده و زهرا مقدمی از خبرگزاری مهر به عنوان نفر برتر معرفی و با اهدای لوح تقدیر و تندیس از وی تقدیر شد.

در بخش مصاحبه نیز سمیه میناخانی از روزنامه صدای زنجان و علی الماسی از خبرگزاری تسنیم شایسته تقدیر شناخته شده، مینا افشاری از خبرگزاری ایرنا سوم، صغری بنابی‌فرد از روزنامه همشهری دوم و اسدالله قربان زاده از روزنامه همشهری به عنوان نفر برتر معرفی و از وی با اهدای تندیس تقدیر هم به عمل آمد.

در بخش گزارش نیز مهدی سهرابی از روزنامه صدای زنجان و پریسا احمدی از روزنامه همشهری زنجان شایسته تقدیر شناخته شده، احمد بیگدلی از نسیم زنجان نفر سوم، سولماز شهبازی از خبرگزاری مهر مقام دوم را کسب کرده و زهرا رسولی و علی الماسی از خبرگزاری تسنیم مقام نخست را کسب کرده و با اهدای لوح و تندیس جشنواره از آنها تقدیر شد.

در بخش یادداشت و سرمقاله نیز شهرام شیرکوندو رحمان بیات، ابوعبدالله قزلباش، سکینه محمدی به صورت مشترک شایسته تقدیر شناخته شدند، سعید مالکی و احمد اسدی به صورت مشترک سوم، رضا رمضانی از صدای زنجان دوم و محمد معینی از روزنامه صدای زنجان حائز رتبه نخست شده و تندیس جشنواره به همراه لوح تقدیر به وی اهدا شد.

در بخش مقاله تحلیلی نیز فرشید امینی از ابرچای، شهرام شیرکوند از صنعت شایسته تقدیر شناخته شده، داود محمدی، یوسف ناصر از پیام زنجان دوم و امیر حسین ولی‌بیگلو از ندای شهروند به مقام نخست دست یافته و با اهدای لوح تقدیر جشنواره و تندیس از وی تقدیر شد.

در بخش تیتر نیز اسدالله قربانزاده از روزنامه همشهری و داود محمدی شایسته تقدیر شناخته شده، حمید محمدی از روزنامه همشهری سوم رحیم مقدمی سرپرست خبرگزاری مهر زنجان دوم و علیرضا سلطانی از صدای زنجان مقام نخست را کسب کرده و لوح تقدیر و تندیس جشنواره به وی اهدا شد.

بر اساس این گزارش در بخش گرافیک و صفحه‌آرایی نیز فاطمه سیاحتی از نشریه موج بیداری و مهران خطیبی از مردم نو شایسته تقدیر شناخته شدند، عاطفه گروسی از آوای میهن دوم و بهرام بلنداقبال از صدای زنجان مقام نخست را کسب کرده و با اهدای تندیس جشنواره و لوح از وی تقدیر شد.

در بخش عکس نیز اکبر نیتی و حمیدرضا بازرگانی شایسته تقدیر شناخته شده، عبدالرضا ولایی از خبرگزاری ایرنا سوم، مرتضی الیاسی دوم،  مازیار محمدی از خبرگزاری ایسنا مقام نخست را کسب کرده و با اهدای لوح و تندیس جشنواره از وی تقدیر شد.

در بخش موضوعی جشنواره نیزاز خبرگزاری فارس به عنوان رسانه برتر در بخش اقتصاد مقاومتی،خبرگزاری ایسنا در بخش ایثار و شهادت، خبرگزاری مهر در بخش حقوق شهروندی، روزنامه مردم نو در زمینه سبک زندگی و نشریه آوای میهن در بخش نماز و معنویت برتر شدند.

 

*اکران 16 فیلم جشنواره فجر در زنجان

همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر ۱۶ فیلم از فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در زنجان اکران شد که این برنامه به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان و سینما بهمن زنجان اجرایی شد.

فیلم‌های سینمایی «فراری»، «صوفی ودیوانه»، «ویلایی‌ها»، «بدون تاریخ، بدون امضا»، «تقصیر من نیست»، «تابستان داغ»، «آذر»، «شنل»، «سارا و آیدا»، «یادم تو را فراموش»، «ماجرای نیمروز»، «دعوت‌نامه»، «اسرافیل»، «بن بست» «وثوق»، «چراغ های ناتمام»، «فصل نرگس» فیلم‌هایی هستند که امسال همزمان با جشنواره فیلم فجر در زنجان اکران شد.

فروش بلیت به صورت تکی به قیمت ۱۰ هزار تومان و به صورت بسته‌ای به قیمت هشت هزار تومان بود.

سانس‌های ۱۵،۱۷،۱۹ و ۲۱ برای اکران این فیلم‌های سینمایی در نظر گرفته و این فیلم‌ها از ۱۴ تا ۲۱ بهمن ماه اکران شد.

 

*همایش صدر الدین زنجانی

یکی از برنامه های فاخر استان زنجان که هر ساله از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود، برگزاری مراسم بزرگداشت مفاخر استان زنجان است.

امسال همایش بزرگ «صدرالدین زنجانی» معروف به صدر جهان زنجانی به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نهم اسفند در فرهنگسرای امام خمینی(ره) برگزار شد. 

همایش بزرگ «صدرالدین زنجانی» معروف به صدر جهان زنجانی در راستای گرامیداشت افراد تاثیرگذار در تاریخ کشور برگزار شد.

زندگی، آرا و اندیشه‌های  «صدرالدین زنجانی»، تاثیر نظام پولی «چاو» به عنوان یکی از ایده‌های  «صدرالدین زنجانی» در اقتصاد دوره ایلخانی و تاریخ و جغرافیای تاریخی زنجان در دوره ایلخانی از جمله محورهای این همایش بزرگ است.

بررسی شخصیت «صدرالدین زنجانی» بر پایه منابع مکتوب تاریخی، بررسی آثار و اشعار «صدرالدین زنجانی» و اوضاع فرهنگی و اجتماعی زنجان در دوره ایلخانی از دیگر محورهای این همایش بود.

 

 *جشن شایستگان ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان

به مناسبت روز بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی (روز زنجان) دومین جشن شایستگان فرهنگ و هنر استان زنجان برگزار شد.

تقدیر از شایستگان حوزه فرهنگ و هنر استان در دو بخش تقدیر و تکریم از فرهیختگان در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری استان انجام شد.

در بخش تقدیر، از فرهیختگان جوان استان با اهدای لوح تقدیر و جوایز نقدی تجلیل بعمل آمد و در بخش تکریم،  پیشکسوتان استان در عرصه فرهنگ و هنر با اهدای تندیس، لوح سپاس و جوایز نقدی تجلیل شدند.

علی هشترودی: استاد و مفسر نهج‌البلاغه،یار محمد عیسی بیگلو: در عرصه هنر موسیقی آشیقی،ذبیح‌الله شاه‌محمدی: محقق و نویسنده در حوزه تاریخ زنجان،گلابعلی داود بیگی: در عرصه هنر موسیقی آشیقی،حجت‌الاسلام بیت‌الله بیات: بعنوان محقق و نویسنده در حوزه علوم قرآنی،صدیقه شریف‌پور: در عرصه هنر نمایش،صفرعلی‌ کریمی: هنرمند عرصه نمایش،حجت‌الاسلام سیدرضا موسوی: بعنوان مروج ارزشهای والای دینی و قرآنی،حسن ملکی: هنرمند در ارتقای هنر‌های تجسمی،موسی زارعی: هنرمند در عرصه هنر‌‌های تجسمی،داود قزوینیان: خیر و فعال حوزه فرهنگی،حجت‌الاسلام رحمت‌الله بیگدلی: در عرصه فرهنگی و مطبوعاتی،رضا نصیری وطن: هنرمند عرصه فیلم و عکس،سعید بداغی: هنرمند در عرصه ادبیات،محمد کاظم مکملی: محقق در عرصه فرهنگ و هنر،فتاح محمدی: مترجم آثار در حوزه علوم انسانی،حسن حسینعلی: بعنوان محقق و نویسنده در حوزه ادبیات و تاریخ استان زنجان،حسین اشرفی: هنرمند عرصه هنر خوشنویسی و سید جعفر علویون: مروج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در این مراسم تقدیر و مورد تکریم قرار گرفتند.

 

*برگزاری جشنواره خوشنویسی پس از هشت سال تعطیلی

ششمین جشنواره خوشنویسی زنجان پس از هشت سال تعطیلی، اسفند امسال در 2 بخش رقابتی و نمایشگاهی برگزار می شود.

هنرمندان خوشنویس استان تا ١١ اسفند‌ سال جاری فرصت داشتند تا آثار خود را برای حضور در بخش های رقابتی و غیر رقابتی به دبیرخانه جشنواره در اداره کل استان و یا به اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان ها تحویل دهند.  نمایشگاه آثار رقابتی و غیر رقابتی جشنواره ١٣ اسفند در فرهنگسرای امام(ره) زنجان گشایش می یابد و آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان نیز ١٧ اسفند برگزار می شود.  اشاعه و ترویج فرهنگ و هنر خوشنویسی ایرانی اسلامی، گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار خوشنویسی و کمک به انتشار تولیدات هنری در این حوزه، کشف و شناسایی استعدادهای برتر استان در زمینه خوشنویسی و نکوداشت پیشکسوتان عرصه خوشنویسی از اهداف این برنامه است.

چاپ کتاب مجموعه آثار برگزیده ششمین جشنواره خوشنویسی استان و آثار راه‌یافته به نمایشگاه از برنامه های این جشنواره است و به نفرات اول هر یک از رشته‌های نستعلیق، شکسته، نسخ، ثلث و گرایش‌های نوین، تندیس جشنواره و لوح تقدیر و مبلغ هفت میلیون ریال، به نفرات دوم هر رشته لوح تقدیر و مبلغ پنج میلیون ریال و نفرات سوم نیز لوح جشنواره و مبلغ سه میلیون ریال اعطا می شود. 

 

*برگزاری آئین گرامیداشت آیت الله یکتایی در زنجان

در چند سال اخیر مراسم نکوداشت اساتید و علمای حوزه های علمیه استان زنجان از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان برگزار می شود که طی سه سال گذشته مراسم نکوداشت آیت الله سلیمی، مرحوم آیت ‌الله شیخ محمدتقی خاتمی و آیت ‌الله شیخ ابراهیم محمدی‌اصل  به منظور معرفی این اساتید برجسته استان زنجان برگزار شده است.

امسال نیز در چهارمین سال برگزاری این مراسم، مراسم نکوداشت آیت الله یکتایی در زنجان برگزار شد.

آیت الله یکتایی در سال 1302  هجری – شمسی  در روستای کرین شهرستان خلخال دیده به جهان گشود و از دوران جوانی تاکنون ساکن زنجان و در حوزه علمیه زنجان فعالیت داشتند.

این عالم مجاهد، عضو اسبق مجلس خبرگان رهبری و نماینده اسبق امام خمینی و مقام معظم رهبری در شهرستان خلخال و موسس  حوزه علمییه دینیه جعفریه این شهر بود.

 

*سیصد و پنجاهمین نمایشگاه کتاب استانی در زنجان

 سیصد و پنجاهمین نمایشگاه کتاب استانی و هشتمین نمایشگاه از دوم تا هشتم شهریورماه درمحل مصلای نماز جمعه زنجان با شرکت ٢٣٦ ناشر از سراسر کشور و با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.

در بخش جنبی نمایشگاه برنامه‌ هایی از جمله روز فرهنگی شهرستان‌ های استان، جشن امضای کتاب با حضور اسدالله امرایی، چیستا یثربی، اندیشه فولادوند، محمد حسینی و محمدعلی جعفریه برگزار شد.

 کارگاه کاریکاتور با موضوع کتاب و کتاب‌ خوانی، بزرگداشت شاعر معاصر حسین منزوی، کارگاه شعر  و طنز، تقدیر از مولفان استان در سال ‌های ٩٤ و ٩٥، نشست اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی از دیگر برنامه های این نمایشگاه بود.

همچنین کارگاه آموزشی قصه و داستان، شب شعر، بررسی وضعیت ترجمه، ایستگاه نقاشی و سرگرمی کودکان و نوجوانان، مسابقه بهترین داستان کوتاه، و نمایش کتاب‌ های برگزیده جایزه‌ های کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، پروین و جلال برگزار شد.

نمایشگاه‌های کتاب استانی با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به همت موسسه نمایشگاه ‌های فرهنگی ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ‌ها برگزار می شود.

پنج ناشر زنجانی در نمایشگاه بزرگ کتاب زنجان داشتند و در نمایشگاه کتاب امسال که اولین نمایشگاه کتاب پس از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود به مدت یک هفته فعال و بیش از ۳۸ هزار عنوان کتاب عرضه شد.

 

*جشنواره تئاتر زنجان و جنب و جوش هنرمندان

بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان زنجان با حضور چشمگیر علاقمندان به هنرهای نمایشی و هنرمندان برگزار شد.

جشنواره تئاتر استان زنجان از 22 شهریور ماه سال جاری آغاز به کار کرد و 25 شهریور ماه با معرفی آثار برتر به کار خود پایان داد.

دو اثر نمایشی به مرحله بازبینی جشنواره تئاتر فجر از سوی داوران این جشنواره، حسین عباسی نیا از زنجان، محمد باقر نباتی مقدم از استان اردبیل و یعقوی صدیق جمالی از تبریز معرفی شدند.

گفتنی است، " سوفیای من " به کارگردانی ناهید پیوندی از شهرستان خرمدره، " آسمان روزهای برفی" به کارگردانی مهرداد گنج پور از شهرستان خرمدره و " حشره " به کارگردانی بهنام عزیزخانی شهرستان ابهر از آثار راه یافته به بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان زنجان بودند.  همچنین " آغاز ازپایان آغاز شد " به کارگردانی کریم محمدی از شهرستان خدابنده، " توضیح دارد " به کارگردانی ابوالفضل رفیعی از شهرستان خدابنده " شب شغال " به کارگردانی غلامرضا مهدیون از شهرستان زنجان ازدیگر آثار راه یافته به این جشنواره بود.  " بختیم اویان " به کارگردانی حمیدرضا قزلباش از شهرستان زنجان، "تب سرد روی پیشانی داغ " به کارگردانی فرهاد ابوالفضلی از شهرستان زنجان، " دن کاملیو" به کارگردانی متین شفیعی مقدم از شهرستان زنجان، " ارتفاعات " به کارگردان علی امین زاده از شهرستان زنجان و " انتظار " به کارگردانی امیر سهامی از شهرستان زنجان از دیگر نمایش های راه یافته به بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان زنجان بودند.

در حال حاضر ١٠ گروه نمایشی دارای مجوز رسمی در استان زنجان فعالیت دارند که از این ١٠ گروه هنرهای نمایشی ٣ گروه در شهرستان های استان زنجان فعالیت دارند و ٧ گروه دیگر در مرکز استان فعالیت می کنند.

 

*مدیرکل ارشاد زنجان نمونه کشوری شد

علی جنتی وزیر قبلی فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه ای برای ارزیابی عملکرد دولت در این وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.  عملکرد مدیران طی سه سال گذشته در تحقق برنامه های وزارتخانه با عنوان "گفتمان اعتدال فرهنگی" در قالب همین طرح ارزیابی شد. 

در این ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه های زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره های کل استان ها مورد ارزیابی قرار گرفت و بحث انتخاب مدیران نمونه استانی در دستور کار قرار داده شد.//ن

  تحقق برنامه های دولت تدبیر و امید، نظر خود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، معاونان وزیر، اداره کل امور استان ها و مدیریت عملکرد وزارت در ارزیابی مدیران ملاک انتخاب قرار گرفت. 

بر اساس جمع بندی شاخص ها، در مجموع 6 مدیر به عنوان مدیران کل نمونه استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شدند که برای نخستین بار نام زنجان نیز در این میان دیده می شد. 

طی مراسمی با حضور سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی لوح های تقدیر با امضای وزیر به مدیران کل نمونه استانی انتخاب شده اعطا شد.

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر