logo
امروز : یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۲۰
[ شناسه خبر : ۷۶۹۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
در جلسه اقتصاد مقاومتی استان زنجان مطرح شد؛

تمایل پایین برخی مدیران زنجانی برای واگذاری پروژه ها به بخش خصوصی/1350 پروژه استان زنجان قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد

تمایل-پایین-برخی-مدیران-زنجانی-برای-واگذاری-پروژه-ها-به-بخش-خصوصی-1350-پروژه-استان-زنجان-قابلیت-واگذاری-به-بخش-خصوصی-را-دارد

رئیس گروه پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: عدم تمایل برخی از مدیران دستگاه های اجرایی برای واگذاری پروژه های استان به بخش خصوصی از مشکلات محسوب می شود.

به گزارش موج رسا; قاسملو در نهمین جلسه اقتصاد مقاومتی استان زنجان،با اشاره به نامه رئیس جمهور به رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اظهار داشت: این نامه در خصوص واگذاری و مشارکت بخش خصوصی در پروژه های دولتی بود.

وی با بیان اینکه برنامه های اقتصاد مقاومتی در قالب 9 محور بررسی می شود، افزود: پروژه های اختصاصی مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و پروژه های برجسته استان از مهمترین محورها است.

این مسئول واگذاری طرح های تملک دارایی سرمایه ای استان را از دیگر محورهای این برنامه عنوان کرد و افزود: ابلاغیه ای نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص نحوه اجرای پروژه ها به بخش خصوصی ارائه شده است.

رئیس گروه پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان ادامه داد: منابع اندکی برای طرح های تملک دارایی های سرمایه ای و تعداد زیاد پروژه ها نیازمند کار 13 ساله برای پروژه های ملی و 5 سال برای پروژه های استان زنجان زمان نیاز است.

این مسئول برضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد و گفت: برای تکمیل طرح های تعهد شده در قوانین بودجه به ارقامی بیش از 4 هزار و 500 میلیارد تومان نیاز است.

قاسملو بیان داشت: مطالعات نشان می دهد برای دست یابی به رشد اقتصاد مناسب نسبت بودجه عمرانی به تولید ناخالص داخلی باید بین 5 تا 7 درصد باشد.

وی با بیان اینکه سال گذشته واگذاری 3 هزار طرح ملی و استانی پیش بینی شده بود،افزود: 2 هزار و 160 پروژه استانی واگذار شده است.

این مسئول رسالت اصلی این طرح را استفاده از توان بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته 100 پروژه استان زنجان شناسایی شد.

رئیس گروه پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: در سال جاری تکلیف سازمان برنامه و بودجه طراحی، ساماندهی،اجرا و پایش بسته تولید و اشتغال با همکاری دستگاه های اجرایی و ملی است.

قاسملو با اشاره به ظرفیت های قانونی موجود در این زمینه، بیان داشت: ضروری است دستگاه های اجرایی از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنند.

وی گفت: از محل بودجه ملی 4 هزار و 389 میلیارد تومان برای پشتیبانی این امر اختصاص یافته است.

این مسئول توجیه ناپذیری مالی ناکافی و اقتصادی نبودن پروژه های عمرانی سرمایه گذاران را یکی از مشکلات در این زمینه عنوان کرد و گفت: تمایل پایین دستگاه های اجرایی برای واگذاری از دیگر مشکلات در این زمینه است.

رئیس گروه پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: در حال حاضر یک هزار و 350 پروژه در استان زنجان برای واگذاری شناسایی شده است.

معاون امور عمرانی استاندار زنجان نیز در ادامه این جلسه، اظهار داشت:6 هزار پروژه ملی و 70 هزار پروژه استانی وجود دارد که 10 سال زمان با 450 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این پروژه ها نیاز است.

مهرداد سلطانی ظرفیت های قانونی را برای واگذاری این پروژه ها مهم دانست و افزود: باید از این ظرفیت ها باید به نحو مطلوبی استفاده شود.

وی گفت: برخی پروژه های استان سود ده نبوده و باید انعطاف لازم در این زمینه اعمال شود.

این مسئول با اشاره به وجود برخی از مشکلات از جمله قوانین دست و پا گیر برای اجرای پروژه های نیمه تمام، گفت: باید این قوانین نیز اصلاح شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت:ما وظیفه داریم پروژه هایی را واگذار کنیم که می توانند آوردی برای سرمایه گذاران داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تا کنون بخش خصوصی علاقه مندی لازم را برای اجرای این پروژه ها نشان نداده است،افزود:علیرغم اینکه جلساتی در این زمینه برگزار شده است، اما موفقیتی حاصل نشده است.

وی برضرورت شناسایی ملاحظات و خواسته های بخش خصوصی تاکید کرد و گفت:باید این موانع شناسایی و حل شود.

"غلامحسین جمیلی"رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان نیز در این جلسه، اظهار داشت: تا زمانی که رابطه متعادلی بین بخش خصوصی و دولت وجود نداشته باشد،نمی توان پروژه ها را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه بی اعتمادی در خصوص واگذاری در گذشته اتفاق افتاده است، افزود: بسیاری از این پروژه های قابل واگذاری جذابیتی برای سرمایه گذاران ندارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: بسیاری از واگذاری ها و تصمیم گیری ها دارای اشکال است و دستگاه نمی تواند تصمیم نهایی را به تنهایی اخذ کند و به همین دلیل عملا بخش خصوصی فرصتی که برای سرمایه گذاری را دارد از دست رفته می داند.

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با اشاره به اینکه روحیه واگذاری پروژه های نیمه تمام از سوی دستگاه های اجرایی وجود ندارد،افزود: اگر اراده ای برای واگذاری پروژ های نیمه تمام به بخش خصوصی وجود دارد، نباید دولت از این واگذاری برای خودش درآمدی را متصور شود.//ن

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر