logo
امروز : جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۲:۴۶
[ شناسه خبر : ۶۶۹۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرکل میراث فرهنگی زنجان:

جشنواره بین المللی غذای اکو اردیبهشت ماه در زنجان برگزار می شود/اعلام آمادگی 13 کشور برای حضور در زنجان

جشنواره-بین-المللی-غذای-اکو-اردیبهشت-ماه-در-زنجان-برگزار-می-شود-اعلام-آمادگی-13-کشور-برای-حضور-در-زنجان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: چهارمین جشنواره بین المللی غذای اکو- جاده ابریشم اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می شود.

به گزارش موج رسا; یحیی رحمتی در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره اکو در زنجان، اظهار داشت: چهارمين جشنواره بين المللي غذاي اكو-جاده ابريشم 11 تا 13 ارديبهشت سال جاری در زنجان برگزار مي شود.

این مسئول در خصوص كشورهاي شركت كننده،گفت: آذربايجان، لبنان، سوريه، عراق، فلسطين، چين، افغانستان، تاجيكستان، بحرين، تركيه و بلغارستان براي شركت در اين دوره از جشنواره بين المللي غذاي اكو-جاده ابريشم اعلام آمادگي كرده اند.

مديركل ميراث فرهنگي زنجان در خصوص هدف از برگزاري اين جشنواره عنوان كرد: غذا بعنوان يك جاذبه گردشگري ذائقه گردشگران را به مردم محلي نزديك مي كند، همچنين غذا ريشه در تمدن و باورهاي مردم هر منطقه اي دارد و در واقع به نوعي احيا سنت هاي ديرين در حوزه هاي مختلف است به ويژه در حوزه جاده ابريشم كه اميدواريم بتوانيم اين سنت ها را احيا كنيم.

رحمتي در خصوص برنامه هاي چهارمين دوره جشنواره بين المللي غذاي اكو-جاده ابريشم بيان كرد: غذا محوريت جشنواره است و در كنار آن نمايشگاه صنايع دستي متشكل از 30 غرفه با حضور صنعتگران از اقصي نقاط كشور برپا خواهد شد.

وی افزود: بحث معرفي و فروش صنايع دستي مرتبط با غذا بعنوان اصيل ترين كالاي ايراني يكي از برنامه هاي جنبي اين جشنواره است.

گفتنی است،سومین جشنواره بین المللی غذای اکو- جاده ابریشم از 20 تا 22 اردیبهشت ماه سال گذشته در مجموعه نمایشگاه بین المللی کاسپین برگزار شد.

ایجاد فضای شادی و نشاط در جامعه، ایجاد جاذبه بین المللی گردشگری منحصر به فرد در زنجان، معرفی رژیم های غذایی سالم بین المللی در جامعه، معرفی غذاهای سنتی کشورهای شرکت کننده در جشنواره و معرفی ظرفیت های گردشگری زنجان از اهداف این جشنواره بود.

گروه های آشپزی از کشورهای عضو سازمان اکو و کشورهای مسیر جاده ابریشم، برپایی کارگاه آموزشی پخت غذاهای محلی و خواص غذایی آنها، اجرای موسیقی محلی و مراسم آیینی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با غذا همچون ساخت ظروف غذا از جمله برنامه های محتوایی جشنواره بود.  در سومین جشنواره بین المللی غذای اکو- جاده ابریشم گروه هایی از کشورهای آذربایجان، چین، افغانستان، پاکستان، لبنان، تاجیکستان، کره جنوبی، سوریه، عراق، قزاقستان، ترکیه و فلسطین حضور داشتند.

یادآور می شود؛. سازمان همکاری اقتصادی موسوم به "اکو" یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است.  سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال 1343 (1964) نخستین بار این سازمان را پایه‌ریزی کردند.  پس از فروپاشی شوروی، در سال 1372 کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان ، قزاقستان، ترکمنستان ، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

گفتني است نخستین جشنواره غذاهای کشورهای اکو – جاده ابریشم در سال 1393 همراه با دهمین جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان برگزار شد .//ن

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر