logo
امروز : پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۵ ساعت ۷:۴۴
[ شناسه خبر : ۵۲۵۰۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای زنجان عنوان کرد:

توسعه زیرساخت‌های انرژی خورشیدی در زنجان

توسعه-زیرساخت‌های-انرژی-خورشیدی-در-زنجان-
معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای زنجان گفت: توسعه زیرساخت‌های خورشیدی در زنجان از طریق اجرای طرح‌های مگاواتی دولتی و واگذاری ظرفیت‌های کلان به بخش خصوصی، گامی بلند در جهت کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی برداشته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ استان زنجان با تکیه بر شناسایی ظرفیت‌های جدید شبکه و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، در حال تبدیل شدن به یکی از قطب‌های پیشرو انرژی سبز در شمال‌غرب کشور است.

بیشتر بخوانید

در این راستا خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفتگو تفصیلی با داود معصومی معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای زنجان در ارتباط به وضعیت پیشرفت و بهره‌برداری نیروگاه خورشیدی در سطح استان تهیه و تنظیم کرده است که شما را به مطالعه آن دعوت می‌کنیم.

 موج‌رسا: وضعیت پیشرفت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی دولتی در استان زنجان چگونه است؟

‌معصومی با بیان اینکه در سطح دولتی، زنجان شاهد پیشرفت‌های ملموسی در حوزه انرژی پاک است، اظهار کرد: در حال حاضر، نیروگاه ۹ مگاواتی مستقر در اراضی پست ۲۳۰ کیلوولت ابهر با موفقیت احداث شده و به بهره‌برداری رسیده و برق تولیدی خود را به شبکه سراسری تزریق می‌کند. 

وی با بیان اینکه پروژه ۱۵ مگاواتی در مجاورت نیروگاه سلطانیه در مرحله تجهیز کارگاه و شروع عملیات اجرایی است؛ زمین این پروژه تحویل داده شده و طبق برنامه‌ریزی‌های دقیق مدیریتی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به بهره‌برداری کامل برسد، افزود: علاوه بر این دو پروژه، شرکت توزیع نیروی برق زنجان نیز در حال مطالعه و اجرای طرح‌هایی با ظرفیت حدود ۱۲ مگاوات است. 

معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای زنجان گفت: با بهره‌برداری کامل از تمامی این طرح‌ها، سهم نیروگاه‌های خورشیدی دولتی در استان به بیش از ۳۶ مگاوات خواهد رسید که این امر زمینه‌ساز توسعه زیرساخت‌های انرژی پاک و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی در شبکه برق استان خواهد شد.

موج‌رسا: استقبال سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در زنجان چقدر است؟

وی با تأکید بر اینکه استقبال از ورود به بازار انرژی خورشیدی در زنجان بسیار گسترده و چشم‌گیر بوده است، بیان کرد: آمارهای رسمی نشان می‌دهد که طی یک سال گذشته، ۱۳۲ طرح مختلف با مجموع ظرفیت ۷۳۰ مگاوات مورد بررسی قرار گرفته و ظرفیت شبکه برای آن‌ها اختصاص یافته است.

معصومی عنوان کرد: از این تعداد، ۲۱ پروژه کلان با ظرفیت ۵۸۰ مگاوات توانسته‌اند مجوزهای لازم را دریافت کنند که نشان‌دهنده اعتماد بالای سرمایه‌گذاران به پتانسیل‌های این استان است.

‌وی با اشاره به اینکه در بخش نیروگاه‌های کوچک‌تر (زیر ۷ مگاوات) نیز رقابت شدیدی مشاهده می‌شود؛ به‌طوری‌که ۱۱۱ پروژه با مجموع ظرفیت ۱۴۷ مگاوات موفق به دریافت مجوز شده‌اند، ادامه داد: این حجم از مشارکت در ابعاد مختلف (از پروژه‌های کلان تا نیروگاه‌های کوچک)، نشان‌دهنده تغییر رویکرد سرمایه‌گذاران به سمت انرژی‌های سبز با بهره‌گیری از حمایت همه جانبه ساختار و تشکیلات اداری استان زنجان است.

موج‌رسا: نحوه تخصیص زمین‌های مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌ها بین اراضی ملی و خصوصی چگونه است؟

‌معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای زنجان اضافه کرد: در توزیع زمین‌ها برای پروژه‌های کلان، تمرکز اصلی بر اراضی خصوصی است. از مجموع ۵۸۰ مگاوات مجوز داده شده برای پروژه‌های بزرگ، ۴۹۷ مگاوات در زمین‌های خصوصی اجرا می‌شود و تنها ۸۲ مگاوات در اراضی ملی مستقر شده‌اند.

معصومی گفت: این امر نشان می‌دهد که مالکان زمین‌ها تمایل زیادی به تبدیل اراضی خود به مراکز تولید انرژی دارند و در بخش نیروگاه‌های کوچک‌تر نیز روند مشابهی دیده می‌شود؛ جایی که ۱۰۸ مگاوات از ظرفیت ۱۴۷ مگاواتی مجوزها، در زمین‌های خصوصی و شهرک‌های صنعتی در حال اجراست و حدود ۴۰ مگاوات در اراضی ملی قرار گرفته است.

 وی عنوان کرد: لازم به ذکر است که تخصیص زمین‌های ملی با همکاری نزدیک اداره کل منابع طبیعی و امور اراضی و معاونت هماهنگی امور اقتصادی بعنوان ریاست کارگروه انرژی‌های تجدیدپذیر استان صورت گرفته تا در حداقل زمان ممکن تحویل سرمایه‌گذاران شود.

موج‌رسا: ظرفیت شبکه برق زنجان برای پذیرش نیروگاه‌های خورشیدی جدید تا چه حد است؟

معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه تا این لحظه، زیرساخت‌های برق استان زنجان توانمندی بالایی در جذب انرژی‌های تجدیدپذیر نشان داده است، افزود: طبق گزارشات مربوطه حدود یک هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت شبکه برق استان پیش از این برای سرمایه‌گذاری در بخش خورشیدی واگذار شده است که این حجم از ظرفیت، نشان‌دهنده آمادگی شبکه در پذیرش برق پاک است.

‌معصومی با تأکید بر اینکه نکته امیدوارکننده برای سرمایه‌گذاران جدید این است که شناسایی ظرفیت‌های شبکه متوقف نشده است، گفت: هزار مگاوات ظرفیت جدید نیز در شبکه برق استان شناسایی شده و آماده واگذاری به متقاضیان است. این یعنی زنجان همچنان فضای گسترده‌ای برای جذب سرمایه‌های جدید در حوزه انرژی خورشیدی دارد تا به سمت تبدیل شدن به یک قطب انرژی سبز در شمال‌غرب کشور حرکت کند و لازم به توضیح است ارزش روز سرمایه گذاری برای هر مگاوات حدود ۶۰ میلیارد تومان برآورد می شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر