logo
امروز : پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۲۸
[ شناسه خبر : ۵۰۳۱۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
یادداشت؛

حضور میلیونی مردم؛ آزمون بزرگ مسئولان

حضور-میلیونی-مردم؛-آزمون-بزرگ-مسئولان
۲۲ بهمن امسال نشان داد مردم حتی در شرایط سخت اقتصادی نیز اصل نظام را از عملکرد برخی دستگاه‌ها تفکیک می‌کنند. این بلوغ سیاسی یک فرصت بزرگ برای خدمت است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، صرفاً یک آیین سالانه یا تکرار یک مناسبت تاریخی نبود؛ نمایش دوباره‌ای از سرمایه اجتماعی نظام بود.

بیشتر بخوانید

در شرایطی که منطقه در التهاب به سر می‌برد، آمریکا و رژیم صهیونیستی از ادبیات تهدید و گزینه‌های نظامی سخن می‌گویند و فشارهای رسانه‌ای و روانی علیه ایران شدت گرفته است، حضور پرشور و میلیونی مردم معنایی فراتر از یک تجمع داشت؛ این حضور یک پیام سیاسی روشن به بیرون و یک پیام مطالبه‌گرانه جدی به درون بود.  

ملت ایران نشان داد در برابر تهدید خارجی، انسجام خود را حفظ می‌کند. مردمی که سال‌هاست طعم تحریم، فشار اقتصادی و جنگ روانی را چشیده‌اند، بار دیگر با حضور در صحنه تأکید کردند امنیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور برایشان خط قرمز است. این پیام به دشمنان خارجی روشن بود: ایران را نمی‌توان با تهدید نظامی یا عملیات روانی به عقب راند. 

 اما اگر ۲۲ بهمن پیام اقتدار به بیرون داشت، در عین حال حامل یک هشدار محترمانه به درون نیز بود.  مردمی که در میدان حاضر شدند، همان مردمی هستند که هر روز با گرانی کالاهای اساسی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همان خانواده‌هایی که با افزایش اجاره‌بها، هزینه‌های درمان، شهریه دانشگاه و مخارج روزمره مواجه‌اند. همان جوانانی که با دغدغه اشتغال، مسکن و آینده‌ای قابل پیش‌بینی زندگی می‌کنند. همان مردمی که هر نوسان بازار دلار مستقیماً بر آرامش روانی و اقتصادی‌شان اثر می‌گذارد. 

 نوسانات شدید ارز، بی‌ثباتی در بازار خودرو، افزایش مداوم قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید، واقعیت‌هایی است که نمی‌توان آن‌ها را صرفاً با ارجاع به دشمن خارجی توضیح داد. بدون تردید تحریم‌ها و فشارهای آمریکا نقش مهمی در تنگناهای اقتصادی دارند؛ اما بخشی از مشکلات نیز به سیاست‌گذاری‌های داخلی، ضعف نظارت، نبود هماهنگی اقتصادی و گاه تصمیم‌های مقطعی و غیرکارشناسی بازمی‌گردد.  

در شرایطی که تهدیدات خارجی پررنگ می‌شود، مهم‌ترین پشتوانه امنیت ملی، رضایت عمومی و امید اجتماعی است. امنیت تنها با تجهیزات نظامی و آرایش دفاعی تضمین نمی‌شود؛ بلکه با ثبات اقتصادی، اعتماد عمومی و احساس عدالت نیز پیوند خورده است. اگر مردم احساس کنند مسئولان با تمام توان برای حل مشکلاتشان تلاش می‌کنند، فشارهای خارجی نیز کم‌اثرتر خواهد شد.  

امروز جامعه بیش از هر چیز به «ثبات» نیاز دارد؛ ثبات در بازار ارز، ثبات در قیمت کالاهای اساسی، ثبات در سیاست‌های اقتصادی. فعال اقتصادی باید بداند نرخ ارز در چه مسیری حرکت می‌کند. تولیدکننده باید چشم‌انداز روشنی از آینده داشته باشد. مصرف‌کننده باید بتواند برای چند ماه آینده زندگی خود برنامه‌ریزی کند.

اقتصادِ بی‌ثبات، اعتماد را فرسایش می‌دهد.  بازار خودرو به نمادی از نابسامانی تبدیل شده است؛ کالایی که باید مصرفی باشد، به ابزاری برای سوداگری بدل شده و قیمت‌های آن فاصله‌ای جدی با توان خرید مردم دارد. در بازار ارز نیز هر خبر سیاسی یا تهدید خارجی به سرعت به نوسان تبدیل می‌شود. این نشان می‌دهد اقتصاد ما همچنان نسبت به تکانه‌های بیرونی آسیب‌پذیر است و نیازمند اصلاحات عمیق‌تر ساختاری است. 

 ۲۲ بهمن امسال نشان داد مردم حتی در شرایط سخت اقتصادی نیز اصل نظام را از عملکرد برخی دستگاه‌ها تفکیک می‌کنند. این بلوغ سیاسی یک فرصت بزرگ است؛ اما این فرصت همیشگی نیست. سرمایه اجتماعی اگر تقویت نشود، به‌تدریج تحلیل می‌رود.

اعتماد عمومی بزرگ‌ترین پشتوانه حکمرانی است و این اعتماد نیازمند کارآمدی، شفافیت و پاسخگویی است.  مسئولان باید بدانند که حضور مردم در صحنه، به معنای رضایت کامل از وضعیت اقتصادی نیست؛ بلکه نشانه اولویت‌دادن به امنیت و ثبات کشور است. اکنون نوبت آن است که دولت و سایر قوا، با هم‌افزایی و پرهیز از اختلافات فرسایشی، تمرکز خود را بر مهار تورم، کنترل نقدینگی، اصلاح نظام بانکی، حمایت واقعی از تولید و مقابله جدی با رانت و فساد بگذارند.  

در برابر تهدید آمریکا و اسرائیل، ملت ایران پیام وحدت داد. پاسخ درخور به این وحدت، افزایش کارآمدی در داخل است. اگر دشمن با فشار خارجی به دنبال تضعیف کشور است، بهترین پاسخ، تقویت بنیان‌های اقتصادی و بهبود معیشت مردم است. هر گام در جهت کاهش تورم و ثبات بازار ارز، در واقع یک گام در تقویت امنیت ملی است.  ۲۲ بهمن امسال یک حقیقت را دوباره یادآوری کرد: ملت ایران در لحظات حساس، متحد و پای کار است. 

 اکنون این مسئولیت بر دوش مدیران کشور است که این سرمایه بزرگ را با کارآمدی، صداقت و اقدام عملی پاس بدارند. مردم ایستاده‌اند؛ زمان آن رسیده که ثمره این ایستادگی را در بهبود معیشت، آرامش بازار و آینده‌ای روشن‌تر ببینند.

نویسنده: حمداله مرادی، فعال رسانه.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر