logo
امروز : جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۸:۲۲
[ شناسه خبر : ۴۹۳۱۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس قوه قضائیه:

عدالت باید در همه عرصه‌ها اجرا شود

عدالت-باید-در-همه-عرصه‌ها-اجرا-شود
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه عدالت به معنای واقعی باید در تمامی زمینه‌ها جاری شود گفت: از نسل جوان می‌خواهیم امروز مطالبه‌گر بوده و فردا در جایگاه مدیریتی پاسخگو باشند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در جریان سفر یک‌روزه خود به استان زنجان در جمع دانشجویان زنجان با اشاره به اهمیت موضوع عدالت در سخنان دانشجویان اظهار کرد: اجرای عدالت به معنای واقعی کلمه، در همه زمینه‌ها و همه عرصه‌ها، از مطالبات اصلی مردم و امری مورد تأکید انبیا، اولیا و تمامی عدالت‌خواهان است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه حضور در جمع‌های دانشجویی را فرصتی مغتنم می‌دانم، اظهار داشت: شنیدن دغدغه‌های شما و حس عدالت‌خواهی در محیط‌های علمی برای انسان انگیزه‌ای مضاعف ایجاد می‌کند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه سه پرسش مهم را با دانشجویان مطرح کرد. نخستین سؤال او درباره نقش نسل جوان در آینده مدیریتی کشور بود: شما امروز مطالبه‌گر هستید و حق هم دارید، اما فردا که خودتان مدیر شدید چه باید بکنید تا پاسخگو باشید؟ از امروز باید برای آن زمان آماده شد.

وی سپس به موضوع خطا و لغزش انسان‌ها پرداخت و با تأکید بر اینکه همه انسان‌ها جز معدود معصومان ممکن است دچار لغزش شوند، اظهار کرد: باید ببینیم آیا باید به خطاکار یا حتی مجرم فرصتی برای اصلاح داد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است، چگونه می‌توان آسیب‌های این فرصت‌دادن را کاهش داد؟

سؤال دیگر محسنی‌اژه‌ای به نحوه برخورد با افرادی مربوط می‌شد که در مراحل ابتدایی لغزش قرار دارند گفت: وقتی می‌بینیم فردی در قدم اول لغزش است، آیا باید کمکش کنیم، متنبهش کنیم و مانع سقوطش شویم یا بی‌تفاوت بمانیم تا قدم‌های بعدی را بردارد؟ حتی بدتر از آن، آیا رواست که زمینه لغزش او را فراهم کنیم تا بعد از ارتکاب فساد، او را به‌عنوان متهم معرفی کنیم؟

وی تأکید کرد: راه درست آن است که در همان قدم‌های اول، از لغزش افراد جلوگیری کنیم و به آنان کمک کنیم تا گرفتار فساد نشوند.

رئیس قوه قضائیه بار دیگر خطاب به دانشجویان اعلام کرد: قوه قضائیه به کمک و نگاه نقادانه نسل جوان نیاز دارد و از شما می‌خواهم در کنار نقد، برای اصلاح امور و پیشگیری از بروز تخلفات یاری‌گر ما باشید.

وی به اقدامات انجام‌شده در زمینه پیشگیری از ناهنجاری‌های اجتماعی و اصلاح قوانین اشاره کرد و افزود: با استفاده از قوانین موجود، می‌توان بیش از ۷۰ درصد اثرگذاری داشت و نیازی به انتظار برای تصویب قوانین جدید نیست.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره ناهنجاری‌های اجتماعی و حجاب، اظهار داشت: این شرایط قابل تحمل نیست و همه مسئولیم؛ از من گرفته تا شما و مسئولان کشور. اما اگر قرار باشد تنها قوه قضائیه با ابزار قهریه وارد شود، نتیجه کافی نخواهد داشت.

وی به اقدامات پس از حوادث سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در دی‌ماه ۱۴۰۱ مجموعه‌ای از پیشنهادهای قضایی، حقوقی و فرهنگی را به مسئولان وقت ارائه کردم. با وجود اینکه برخی می‌گفتند قانون نداریم، تأکید کردم همین قوانین موجود اگر صحیح اجرا شوند، ۷۰ تا ۷۵ درصد اثر دارند.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: بر اساس همین رویکرد، لایحه‌ای ۹ ماده‌ای تهیه و پس از اخذ نظر رئیس‌جمهور وقت و رئیس مجلس، به دولت و مجلس فرستاده شد، دولت آن را به ۱۵ ماده افزایش داد و مجلس به ۷۰ ماده رساند. با این حال هنوز ابلاغ نشده است، اما هدف من از طرح این موضوع، مقصر خواندن کسی نیست؛ بلکه می‌خواهم همکاری شود تا به نتیجه برسیم.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر