logo
امروز : شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۱۰
[ شناسه خبر : ۴۸۰۷۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
کارشناس مسائل سیاسی:

تیر خلاص شرق بر کارآمدی مکانیسم ماشه غرب

تیر-خلاص-شرق-بر-کارآمدی-مکانیسم-ماشه-غرب
کارشناس مسائل سیاسی گفت: موضع اخیر چین و روسیه را باید تیر خلاص به کارآمدی مکانیسم ماشه و در عین حال، سرآغاز مرحله‌ای نوین در روابط بین‌الملل دانست.

حجت‌الاسلام موسی آقایاری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: با توجه به تحولات اخیر در شورای امنیت سازمان ملل متحد، دو عضو دائم این شورا، چین و روسیه، طی بیانیه‌ای مشترک بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران موسوم به مکانیسم ماشه، Snapback را غیرقانونی و فاقد مبنای حقوقی معتبر دانسته و اعلام کرده‌اند که به آن پایبند نخواهند بود.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه این اقدام، از منظر سیاسی و حقوقی، واجد اهمیت ویژه و پیامدهای عمیق است، افزود: با موضع آشکار چین و روسیه، امکان بهره‌گیری آمریکا و اروپا از ظرفیت شورای امنیت برای تحمیل دوباره اجماع تحریمی علیه ایران عملاً از میان رفته است. این امر به معنای کاهش کارایی ساز و کار فشار چند جانبه و ناکارآمدی ابزار سنتی غرب در مواجهه با ایران است.

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه غرب در سال‌های گذشته کوشیده است اقدامات خود علیه ایران را در پوشش قانونی‌سازی بین‌المللی به افکار عمومی جهان عرضه کند، تصریح کرد: مخالفت رسمی دو قدرت جهانی، این تلاش را بی‌اثر کرده و نشان داده است که ادعای بازگشت تحریم‌ها، بیش از آنکه واقعیت حقوقی داشته باشد، صرفاً ابزاری سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه این رویکرد، صرفاً یک اختلاف بر سر یک بند حقوقی نیست، یادآور شد: این رویکرد نشانه‌ای از تغییرات ساختاری در نظم بین‌المللی است؛ نظمی که از این پس بیش از پیش بر محور رقابت بلوک‌ها و ائتلاف‌های جدید تعریف خواهد شد.

آقایاری با اشاره به توصیه‌های راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: انتشار مستندات و استدلال‌های حقوقی چین و روسیه برای تضعیف روایت غرب و جذب حمایت کشورهای مستقل و تسریع در عقد قراردادهای بلندمدت با شرکای راهبردی (خصوصاً چین و روسیه) برای خنثی‌سازی فشارهای احتمالی است.

وی خاطرنشان کرد: تدوین پرونده‌های تحلیلی حقوقی و روایت‌سازی رسانه‌ای جهت تثبیت این واقعیت که مکانیسم ماشه فاقد وجاهت حقوقی است، در کنار بهره‌گیری از فرصت‌های جدید، باید از هرگونه تشدید ناخواسته تنش‌های منطقه‌ای پرهیز و قدرت بازدارندگی کشور به شکل حساب‌شده تقویت شود این اقدامات می‌تواند به‌عنوان راهبرد به کار گرفته شود.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: موضع اخیر چین و روسیه را باید تیر خلاص به کارآمدی مکانیسم ماشه و در عین حال، سرآغاز مرحله‌ای نوین در روابط بین‌الملل دانست. جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با عقلانیت، هوشمندی دیپلماتیک و انسجام داخلی، این رخداد را به فرصتی راهبردی برای تقویت جایگاه خود در نظام جهانی بدل سازد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر