logo
امروز : پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۲۸
[ شناسه خبر : ۴۷۹۱۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
استاد حوزه علمیه زنجان:

انسجام ملی راه عبور از تهدیدات است

انسجام-ملی-راه-عبور-از-تهدیدات-است-
استاد حوزه علمیه زنجان گفت: انسجام ملی و همبستگی اجتماعی مهم‌ترین سپر در برابر فشارهای روانی و تبلیغاتی غرب است و با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، ایران می‌تواند از تهدیدات مکانیسم ماشه نیز عبور کند.

زهرا حاتمی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه مکانیسم ماشه که اخیراً از سوی غرب مطرح و فعال شده، بیش از آنکه یک تهدید اقتصادی واقعی باشد، ابزاری برای عملیات روانی و فشار رسانه‌ای علیه اقتصاد ایران به شمار می‌رود، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تحریم‌های اصلی و مؤثر پیش‌تر اعمال شده‌اند و آنچه امروز با عنوان مکانیسم ماشه تبلیغ می‌شود، بیش‌تر در حوزه روانی و مدیریت انتظارات اثرگذار است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه مکانیسم ماشه یا «اسنپ‌بک» (Snapback) نخستین بار در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ تعریف شد، ادامه داد: طبق این ساز و کار، اعضای برجام می‌توانند در صورت ادعای نقض توافق توسط ایران، طی یک روند ۳۰ روزه، تحریم‌های لغو شده را بازگردانند.

استاد حوزه علمیه استان زنجان با اشاره به اینکه بازگشت این تحریم‌ها به معنای فعال شدن مجدد ۶ قطعنامه قبلی شورای امنیت است که بیش‌تر به مسائل هسته‌ای و موشکی مربوط می‌شود، ادامه داد: با این حال تقریباً تمامی محدودیت‌های مندرج در این قطعنامه‌ها پیش‌تر از سوی آمریکا از طریق تحریم‌های ثانویه اعمال شده‌اند و از این رو، فعال‌سازی مکانیسم ماشه تأثیر جدید و ملموسی بر فشار اقتصادی علیه ایران ایجاد نمی‌کند.

وی گفت: می‌توان گفت این ابزار بیش از آنکه کارکرد اجرایی داشته باشد، جنبه سیاسی، تبلیغاتی و روانی دارد و رسانه‌های خارجی وابسته به رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آنان تلاش می‌کنند با بزرگ‌نمایی این موضوع، فضای روانی جامعه ایران را ملتهب کنند و از رهگذر افزایش انتظارات تورمی، بازار ارز و دیگر شاخص‌های اقتصادی را تحت فشار قرار دهند.

حاتمی با تأکید بر اینکه هدف اصلی غرب از این اقدام نه اعمال تحریم‌های تازه، بلکه برهم زدن آرامش بازارهای داخلی و افزایش نارضایتی عمومی برای بی‌ثبات کردن فضای کشور است، عنوان کرد: با این حال تجربه نشان داده است که ملت ایران در چهار دهه گذشته توانسته با مقاومت، بصیرت و ایستادگی از سد انواع فشارها عبور کند و چنین تهدیداتی تأثیری پایدار بر روند پیشرفت کشور نداشته است.  

وی اضافه کرد: مقابله با اثر روانی مکانیسم ماشه نیازمند یک رویکرد جامع در مدیریت انتظارات و روایت‌سازی است. مسئولان باید با حضور فعال در رسانه‌ها، ابعاد واقعی این ماجرا را برای مردم تبیین کنند و نشان دهند که دامنه تأثیر این ساز و کار بسیار محدود است.

استاد حوزه علمیه استان زنجان ابراز کرد: چشم‌انداز آینده روشن است و مکانیسم ماشه بیش از آنکه یک تهدید اقتصادی عملی باشد، ابزاری برای جنگ روانی و فشار سیاسی است. اقتصاد ایران با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و مدیریت هوشمندانه قادر است از این مرحله نیز عبور کند.

حاتمی گفت: آنچه اهمیت دارد، حفظ انسجام ملی، پرهیز از اظهارنظرهای غیرکارشناسی و جلوگیری از تنش‌های داخلی است. بی‌تردید، همانند گذشته، ملت ایران با ایستادگی و مقاومت، این فشار روانی و تبلیغاتی را نیز پشت سر خواهد گذاشت.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر