logo
امروز : پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۱۵
[ شناسه خبر : ۴۷۷۷۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

نمایشگاه‌های پائیزه زنجان و چالش‌های پیش‌روی آن

نمایشگاه‌های-پائیزه-زنجان-و-چالش‌های-پیش‌روی-آن
نمایشگاه پائیزه زنجان، فرصتی بی‌نظیر برای خانواده‌ها جهت خرید لوازم‌التحریر و مدرسه با بهترین کیفیت و قیمت است این رویداد، تولیدکنندگان و خریداران را گرد هم می‌آورد اما همواره با چالش‌هایی رو به رو است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ نمایشگاه پاییزه زنجان، با تمرکز ویژه بر عرضه لوازم‌التحریر و ملزومات مدرسه، هر ساله نقشی کلیدی در آغاز سال تحصیلی برای دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان ایفا می‌کند. 

بیشتر بخوانید

این رویداد مهم، بستری ایده‌آل برای گرد‌هم آمدن تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان و خریداران فراهم می‌آورد در این نمایشگاه، تولیدکنندگان و فروشندگان زنجانی و حتی از سایر نقاط کشور، آخرین محصولات و نوآوری‌های خود را در زمینه نوشت‌افزار، کیف و کفش مدرسه، پوشاک فرم و سایر اقلام ضروری دانش‌آموزان به نمایش می‌گذارند.

برای خریداران، نمایشگاه پائیزه فرصتی مغتنم است تا با صرفه‌جویی در زمان و هزینه، طیف وسیعی از کالاها را در یک مکان مشاهده کنند امکان مقایسه مستقیم انواع مداد، خودکار، دفتر، کوله‌پشتی و سایر لوازم، همراه با بررسی کیفیت و قیمت‌ها، به خانواده‌ها کمک می‌کند تا خریدی آگاهانه، اقتصادی و متناسب با نیازهای فرزندانشان داشته باشند.

این مقایسه، قدرت انتخاب را در دست مصرف‌کننده قرار می‌دهد و او را قادر می‌سازد تا بهترین و به‌صرفه‌ترین انتخاب را داشته باشد.

اما در کنار این مزایای فراوان، برگزاری چنین نمایشگاهی با چالش‌هایی نیز همراه است زمان‌بندی دقیق برگزاری نمایشگاه، به‌گونه‌ای که حداکثر بهره‌وری را برای غرفه‌داران و بازدیدکنندگان داشته باشد، اهمیت به‌سزایی دارد.

اطلاع‌رسانی گسترده و موثر به عموم مردم، به‌ویژه خانواده‌ها و دانش‌آموزان، برای حضور پرشور در نمایشگاه، امری حیاتی است چرا که بسیاری از شهروندان اطلاعی از زمان برگزاری اطلاع چندانی ندارند.

همچنین، هزینه‌های مربوط به اجاره غرفه و سایر ملزومات، می‌تواند برای برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان، به‌خصوص کسب‌وکارهای کوچک، بار مالی قابل‌توجهی ایجاد کند. 

با این حال، با برنامه‌ریزی دقیق و حمایت‌های لازم، نمایشگاه پائیزه زنجان می‌تواند به موتور محرکه قوی برای رونق اقتصادی منطقه و ارتقاء سطح رضایت مشتریان تبدیل شود.

حضور بازرسان اصناف در جشنواره جهت رصد

سید مشهود شریفی، مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا» گفت: نمایشگاه پائیزه با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و تنظیم بازار، چهاردهم تا نوزدهم شهریور ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین برگزار خواهد شد. 

وی با بیان اینکه این نمایشگاه که با شروع سال تحصیلی جدید همزمان است، فرصتی مغتنم برای تهیه اقلام ضروری مورد نیاز شهروندان، به‌ویژه لوازم‌التحریر، کیف و کفش، لوازم کمک آموزشی و مواد غذایی فراهم می‌آورد، افزود: تمامی اقلام عرضه شده در این نمایشگاه توسط کارشناسان اتحادیه‌ها قیمت‌گذاری شده و با حضور این کارشناسان در طول برگزاری نمایشگاه، بر کیفیت و قیمت‌ها نظارت دقیق صورت خواهد گرفت. 

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف زنجان اظهار داشت: علاوه بر این، بازرسان اصناف و انجمن حمایت از مصرف‌کنندگان نیز جهت اطمینان از عدم سوءاستفاده و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان در محل نمایشگاه حضور خواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه این نمایشگاه با اولویت حضور واحدهای تولیدی، بستر مناسبی را برای عرضه مستقیم کالا با قیمتی پایین‌تر از بازار فراهم می‌آورد، یادآور شد: انتظار می‌رود با عرضه محصولاتی چون دفاتر تحصیلی با قیمت مصوب و پایین‌تر از عرف بازار، شهروندان بتوانند خریدی اقتصادی و باکیفیت را تجربه کنند.

وجود غرفه‌های رایگان برای عرضه‌های مستقیم 

شریفی خاطرنشان کرد: مزیت حضور واحدهای متعدد در کنار یکدیگر، امکان مقایسه قیمت‌ها و انتخاب بهترین گزینه را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌سازد.

وی با اشاره به اینکه به منظور تشویق تولیدکنندگان به حضور فعال، غرفه‌های رایگان در اختیار واحدهای تولیدی که تمایل به عرضه مستقیم محصولات خود دارند، قرار داده خواهد شد، عنوان کرد: همچنین، اطلاع‌رسانی گسترده از طریق نصب بنر در سطح شهر و همکاری با رسانه‌ها، به معرفی هرچه بهتر این رویداد و حضور پرشور شهروندان کمک خواهد کرد.

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف زنجان مطرح کرد: با وجود محدودیت‌های زمانی که به دلیل هزینه‌های برگزاری نمایشگاه وجود دارد، سعی بر آن است که زمان نمایشگاه به گونه‌ای تنظیم شود تا شهروندان فرصت کافی برای بازدید و خرید داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به اینکه نمایشگاه‌های تخصصی معمولاً چهار روزه برگزار می‌شوند، ادامه داد:  تلاش شده تا این نمایشگاه پائیزه با حداقل دو تا سه روز افزایش، فرصت بیش‌تری را برای بهره‌مندی مردم فراهم کند.

هزینه‌های بالای غرفه‌داری 

رضا مکی، رئیس اتحادیه کتاب و لوازم‌التحریر فروشان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی موج‌رسا در پی برگزاری نمایشگاه پاییزه با انتقاد از هزینه‌های بالای غرفه‌داری و عدم تأثیرگذاری آن بر عرضه مستقیم کالا با قیمت پایین‌تر، طرح هر فروشگاه، یک نمایشگاه را به‌عنوان جایگزینی موثر معرفی کرد. 

وی با بیان اینکه این نمایشگاه به جای حمایت از مصرف‌کننده، عملاً به محملی برای افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است، گفت: وجود هزینه بالا برای غرفه‌داری، باعث می‌شود فروشندگان مجبور به افزایش قیمت کالاها شوند و این موضوع به ضرر مردم تمام می‌شود.

بسیاری از کالاهای عرضه شده وارداتی است

رئیس اتحادیه کتاب و لوازم‌التحریر فروشان زنجان با اشاره به اینکه بسیاری از کالاهای عرضه شده در نمایشگاه وارداتی هستند و تولیدکنندگان داخلی با استقبال چندانی مواجه نیستند، افزود: غرفه‌داران اصلی، مغازه‌دارانی هستند که کالا را از جای دیگر تهیه کرده و در نمایشگاه عرضه می‌کنند.

وی تصریح کرد: این امر، نمایشگاه را از هدف اصلی خود که حمایت از تولیدکننده ایرانی و ارائه کالا با قیمت مناسب به مصرف‌کننده است، دور می‌کند.

مکی با اشاره به جلسات متعدد با سازمان صنعت، معدن و تجارت، از عدم پذیرش مخالفت‌های اولیه اتحادیه بیان کرد و گفت: ما از ابتدا مخالف برگزاری این نمایشگاه بودیم و پیشنهاد دادیم که مردم کالاهای مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های سطح شهر تهیه کنند، اما این پیشنهاد مورد قبول واقع نشد.

وی اظهار داشت: در مقابل، طرح هر فروشگاه، یک نمایشگاه که از پانزدهم شهریور ماه تا پانزدهم مهر ماه اجرا خواهد داشت به‌عنوان راهکاری برای ایجاد رقابت سالم و حمایت از مصرف‌کننده معرفی شده است. 

رئیس اتحادیه کتاب و لوازم‌التحریر فروشان زنجان گفت: در این طرح، فروشگاه‌داران علاقه‌مند با ثبت‌نام در اتحادیه و دریافت بنر تبلیغاتی، می‌توانند محصولات خود را با تخفیف عرضه کنند.

وی افزود: همچنین، با هماهنگی انجام شده، تبلیغات محیطی شهری شامل بیلبوردها، به معرفی فروشگاه‌های شرکت‌کننده در این طرح اختصاص خواهد یافت تا شهروندان از وجود این طرح و آدرس فروشگاه‌های شرکت‌کننده مطلع شوند.

مکی با بیان اینکه این طرح با استقبال خوبی از سوی همکاران مواجه شده است، ابراز امیدواری کرد که با اجرای آن، شاهد رونق بازار و رضایت مندی بیش‌تر مصرف‌کنندگان باشیم.

وجود مشکلات متعدد در برگزاری نمایشگاه 

علی حیدری، تولید‌ و عرضه‌کننده کیف مدرسه در زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا» گفت: برگزاری نمایشگاه لوازم تحریر پائیزه در شهر زنجان می‌تواند با مشکلات متعددی مواجه است.

وی با بیان اینکه عدم استقبال کافی از سوی مصرف‌کنندگان است، عنوان کرد: با وجود تبلیغات و اطلاع‌رسانی، بسیاری از مشتریان به دلیل تنوع بالای کالا و رقابت شدید در بازارهای داخلی و خارجی، تمایل کم‌تری به مراجعه به نمایشگاه دارند.

 این تولید کننده با تاکید بر اینکه، قیمت‌گذاری و هزینه غرفه‌ها نیز نادرست است، ادامه داد: در نمایشگاه‌ها، هزینه‌های بالایی برای اجاره غرفه و سایر موارد وجود دارد در نتیجه، تولیدکنندگان مجبور به قیمت‌گذاری بالا برای جبران این هزینه‌ها هستند. 

وی گریزی به وجود کالاهای وارداتی در نمایشگاه زد و گفت: وجود کالاهای وارداتی با کیفیت پایین و قیمت پایین‌تر است این موضوع می‌تواند باعث سرکوب محصولات داخلی و کاهش اعتماد به نفس تولیدکنندگان محلی شود. 

حیدری اظهار داشت: در نهایت، کمبود حمایت‌ها و تسهیلات از سوی نهادهای مرتبط نیز یکی دیگر از معضلات است. تولیدکنندگان نیاز به حمایت مالی، مشاوره‌های فنی و تسهیلات در خصوص منابع انسانی و مواد اولیه دارند تا بتوانند در این بازار رقابتی باقی بمانند.

نمایشگاه پائیزه زنجان، با فراهم آوردن فضایی برای رقابت سالم تولیدکنندگان و انتخاب آگاهانه خریداران، نقشی حیاتی در تأمین نیازهای آموزشی دانش‌آموزان ایفا می‌کند. 

با وجود چالش‌هایی چون زمان‌بندی و اطلاع‌رسانی، این رویداد با برنامه‌ریزی اصولی و حمایت از کسب‌ و کارهای کوچک، می‌تواند به موتور محرکه اقتصادی منطقه تبدیل شود و رضایت حداکثری مشتریان را به ارمغان آورد این نمایشگاه، تمرینی برای خرید هوشمندانه و اقتصادی در آستانه سال تحصیلی جدید است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر