logo
امروز : چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۸:۵۵
[ شناسه خبر : ۴۷۲۶۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس دانشگاه پیام نور طارم مطرح کرد:

غزه آینه تمام‌نمای بحران حقوق بشر

غزه-آینه-تمام‌نمای-بحران-حقوق-بشر
رئیس دانشگاه پیام نور طارم گفت: در بحبوحه حملات به غزه، آینه تمام‌نمای بحران حقوق بشر نمایان می‌شود؛ جایی که سازمان‌های بین‌المللی ناکارآمد، معیارهای دوگانه و سوءاستفاده از ارزش‌های انسانی، عمق فاجعه را آشکار می‌سازد.

ابوالفضل شاهمرادی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: حقوق بشر، مفهومی جهان‌شمول که مورد استقبال ملت‌های گوناگون قرار گرفته است، در جوامع اسلامی منوط به دریافت نظر اسلام و به‌ویژه قرآن کریم است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه حق حیات، به‌عنوان مهم‌ترین اصل فطری، جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد، افزود: چنانکه قرآن کریم می‌فرماید؛ «هر کس نفسی را جز به قصاص قتل یا [به کیفر] فساد در روی زمین بکشد، چنان است که گویی همه مردم را کشته است و هر کس انسانی را حیات بخشد، چنان است که گویی همه مردم را حیات بخشیده است.» (مائده: ۳۲)

رئیس دانشگاه پیام نور طارم اظهار داشت: قرآن، آزادی را در قالب توحید و با تأکید بر تقید به فرمان خدا، که راه تکامل انسان است، بیان می‌کند و اطاعت مطلق غیر خدا را نفی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه رهایی از تعلقات درونی، نخستین گام در دستیابی به آزادی است که به تبع آن، وابستگی‌های بیرونی نیز از میان می‌روند، یادآور شد: شکل‌گیری حقوق بشر، حاصل تلاش قرن‌ها انبیاء، فلاسفه، اندیشمندان و حقوق‌دانان بوده که منجر به تدوین پیمان‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی و شکل‌گیری نهادهایی برای صیانت از آن شده است. 

شاهمرادی ابراز کرد: با وجود تکامل حقوق بشر در دهه‌های اخیر، مشکلات و معضلات اجرایی آن همچنان پابرجا است. وی مطرح کرد: سازمان‌های بین‌المللی، علی‌رغم نقش کلیدی در این زمینه، با چالش ناکارآمدی و کم‌کاری مواجه هستند.

رئیس دانشگاه پیام نور طارم با اشاره به اینکه در این میان، رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تهاجم به غزه، مرتکب چهار نوع جنایت بین‌المللی شده است، خاطرنشان کرد: جنایت تجاوز، جنایت جنگی (شامل حمله به غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌ها و استفاده از سلاح‌های ممنوعه)، جنایت علیه بشریت (مانند شکنجه و تبعیض نژادی) و نسل‌کشی است.

وی بیان کرد: این وضعیت، این پرسش را مطرح می‌کند که چرا سازمان‌های بین‌المللی در اجرای وظایف خود ناکام می‌مانند و آیا این سازمان‌ها صرفاً ابزاری در دست قدرت‌ها هستند؟

شاهمرادی با تاکید بر اینکه ایالات متحده آمریکا نیز با استفاده ابزاری از حقوق بشر برای پیشبرد منافع ملی خود، معیارهای دوگانه‌ای را در قبال کشورهای مختلف اعمال می‌کند، اضافه کرد: این رویکرد، انتقاداتی را از سوی مقام معظم رهبری به دنبال داشته است.

وی عنوان کرد: ایشان، آمریکا را بزرگ‌ترین دشمن بشر و حقوق بشر دانسته و دفاع آن کشور از حقوق بشر را مایه‌ی گریه بشریت و ریشخندی تلخ بر ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

رئیس دانشگاه پیام نور طارم ادامه داد: رهبر معظم انقلاب معتقدند آمریکا به جای دفاع از حقوق بشر به‌عنوان یک ارزش ذاتی، از آن به‌عنوان ابزار سیاسی و پیشبرد اهداف خود بهره می‌برد و در واقع، طرفدار منافع کمپانی‌ها و سرمایه‌داران بزرگ است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر