logo
امروز : دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۳:۰۲
[ شناسه خبر : ۴۷۰۸۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 18 دقیقه ]
آمادگی ۳ استان شمال‌غرب کشور برای اربعین حسینی بررسی شد؛

خیزش عاشقانه تُرک‌زبانان در مسیر نور

خیزش-عاشقانه-تُرک‌زبانان-در-مسیر-نور-
با فرارسیدن اربعین، قلب‌ها به سوی کربلا پر می‌کشند این حماسه، تبلور عشق و همبستگی است که استان‌های ترک‌نشین شمال غرب کشور میزبان زائران و خادمان موکب‌ها، با دلی سرشار از عشق، آماده خدمت‌رسانی‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ هر سال، با فرا رسیدن اربعین حسینی، دل‌های میلیون‌ها عاشق از سراسر جهان به سوی کربلا پر می‌کشد. 

بیشتر بخوانید

این حرکت عظیم، که در چهلمین روز شهادت مظلومانه‌ امام حسین (ع) به اوج می‌رسد، نه تنها یک رویداد مذهبی، بلکه تبلوری از عشق، ایثار و همبستگی انسانی است.

 پیاده‌روی اربعین، به‌عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی مذهبی جهان، فراتر از مرزها و زبان‌ها، انسان‌ها را با هر رنگ و نژادی گرد هم می‌آورد و احساس «ما بودن» را در دل‌ها زنده می‌کند، این حماسه فرصتی استثنایی برای تقویت ارزش‌های اخلاقی، معنوی و اجتماعی در جوامع مختلف است.

 اربعین، لحظاتی ناب از همدلی، نوعدوستی و بخشش را به ارمغان می‌آورد و خاطراتی به یادماندنی در ذهن هر زائر ثبت می‌کند.

 اما، این شکوه و عظمت نیازمند مدیریت آگاهانه و برنامه‌ریزی دقیق است تا از بروز چالش‌ها جلوگیری شود و تجربه‌ای ایمن، آرام و معنوی برای زائران فراهم شود.

در این میان، نقش ایران و عراق به‌عنوان میزبانان اصلی این رویداد، بسیار حائز اهمیت است، هماهنگی و همکاری مستمر بین دو کشور، می‌تواند به بهبود کیفیت خدمات، تسهیل عبور و مرور زائران و حفظ امنیت این مراسم باشکوه کمک کند.

در این میان، استان‌های ترک‌نشین ایران، مانند زنجان، ارومیه و قزوین با قلبی سرشار از عشق به امام حسین (ع)، نقشی فراتر در این مسیر دلدادگی ایفا می‌کنند.

 مردم این خطه، با آغوشی باز، از زائران حسینی پذیرایی کرده و تمام تلاش خود را برای رفاه و آسایش آنان به کار می‌گیرند.

علاوه بر میزبانی سخاوتمندانه در داخل کشور، بسیاری از مردم این استان‌ها، به‌عنوان خادمان زائران، راهی عراق می‌شوند تا در موکب‌ها و مراکز خدماتی، به ارائه خدمات مختلف به زائران بپردازند.

 این خدمت‌رسانی، نشان از عمق ارادت و دلدادگی مردم این خطه به خاندان عصمت و طهارت دارد.

در کنار این شور و عشق خالصانه، نقش نهادها و سازمان‌های دولتی نیز در نظم‌دهی، ساماندهی و ارائه خدمات ضروری به زائران، بسیار مهم است هماهنگی و همکاری بین این نهادها و موکب‌های مردمی، می‌تواند به بهبود کیفیت خدمات، توزیع عادلانه امکانات و افزایش رضایت زائران کمک کند. 

در ادامه، به بررسی اقدامات انجام شده توسط نهادهای دولتی و موکب‌ها در سه استان زنجان، آذربایجان غربی و قزوین در راستای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی می‌پردازیم.

 

فعالیت ۳۵ موکب مجوزدار زنجان 

باقر سپهری، دبیر ستاد اربعین استان زنجان، از آغاز فعالیت‌های این ستاد از دو ماه و نیم پیش خبر داد و گفت: با وجود وقفه ناشی از شرایط تجاوزات جنگ ۱۲ روزه، کمیته‌های تخصصی ستاد به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

وی از زائران خواست تا از طریق سامانه سماح ثبت‌نام کنند تا علاوه بر پوشش بیمه‌ای، اطلاعات اولیه در اختیار مسئولان قرار گیرد و خدمات بهتری ارائه شود.

دبیر ستاد اربعین استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان در حوزه حمل و نقل و اسکان عملکرد خوبی داشته، افزود: بازرسی‌های ۲۴ ساعته در مرز مهران با حضور نمایندگان راهداری فعال خواهد بود تا زائران کم‌ترین اتلاف وقت را داشته باشند.

وی اظهار داشت: صدور گذرنامه‌های زیارتی نیز به صورت غیرحضوری از طریق سامانه «پلیس من» یا درگاه سخا امکان‌پذیر است.

سپهری با تاکید بر حضور پرشور نیروهای امدادی و موکب‌های بومی، از میزبانی ویژه‌ای از زائران امام حسین (ع) خبر داد و گفت: ۳۵ موکب مجوزدار فعال هستند و موکب‌های پزشکان، پرستاران و هلال احمر نیز مشارکت دارند.

وی با بیان اینکه دو موکب در شهرستان‌های ایجرود و خدابنده در مسیر زائران اربعین مستقر خواهد شد، گفت: در عراق نیز موکب‌های زنجانی در نجف، کربلا و سامرا و مسیر نجف تا کربلا به زائران خدمت‌رسانی خواهند کرد.

اجرای «مرهم مهر ۴» در زنجان 

حکمت‌الله هاشمی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: درمانگاه تخصصی سطح ۲ در عمود ۷۴۳ طریق‌الحسین (ع) توسط جمعیت هلال احمر برای سومین سال پیاپی راه‌اندازی خواهد شد. 

وی افزود: این درمانگاه با حضور ۶۰ نفر از کادر درمانی شامل پزشکان، پرستاران، امدادگران و نجاتگران، از ۸ تیرماه تا ۲۵ مردادماه به زائران اباعبدالله‌الحسین (ع) خدمات درمانی، دارویی و امدادی ارائه خواهد داد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با اشاره به استقرار سه تیم امداد و نجات مجهز به همراه سه دستگاه آمبولانس در خاک عراق، بیان کرد: تمامی پایگاه‌های جاده‌ای جمعیت هلال احمر در داخل ایران در حالت آماده‌باش خواهند بود.

 وی با تاکید بر بسیج تمامی امکانات برای خدمت‌رسانی مطلوب‌تر به زائران، عنوان کرد: جمعیت هلال احمر، پوشش امدادی مراسم جاماندگان اربعین حسینی در استان زنجان را نیز بر عهده دارد.

هاشمی با اشاره به جمع‌آوری دارو به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در سال گذشته، خاطرنشان کرد: پویش «مرهم مهر ۴» با هدف جمع‌آوری ۲۰۰ قلم دارو در سال جاری اجرا می‌شود.

 وی با تاکید بر تاب‌آوری کادر درمان در شرایط سخت، خواستار برنامه‌ریزی برای زیارت این عزیزان و تجلیل شایسته از آن‌ها شد. 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با بیان اینکه جمعیت هلال احمر زنجان با تمام توان آماده‌ خدمت‌رسانی به زائران است، اضافه کرد: ۵۶ کادر درمانی از داخل استان برای این خدمت‌رسانی اعزام می‌شوند.

 

زائران پس از بازگشت غربالگری می‌شوند

ابراهیم خسروشاهی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان زنجان گفت: دانشگاه علوم پزشکی برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) در دو محور داخل و خارج از مرز برنامه‌های خاصی در نظر دارد.

وی تصریح کرد: بر این اساس، سه دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به همراه ۱۲ تکنسین و چهار نیروی بهداشت محیط به خارج از مرز اعزام می‌شوند تا نظارت‌های بهداشتی و کنترل عوامل محیطی را انجام دهند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان زنجان با تاکید بر اینکه در داخل استان نیز تمامی پایگاه‌های اورژانس، به‌ویژه پایگاه‌های جاده‌ای، در حالت آماده‌باش کامل قرار خواهند داشت، اظهار داشت: یک فروند بالگرد برای ارائه خدمات اورژانسی هوایی به استان زنجان و استان‌های همجوار آماده‌ به‌کار خواهد بود.

وی با اشاره به استقرار آمبولانس‌ها در مسیر پیاده‌روی، بیان کرد: نظارت مرتب و منظم تیم‌های بهداشتی بر موکب‌ها، ایستگاه‌های صلواتی، محل‌های اسکان و محل‌های تهیه و توزیع غذا انجام خواهد شد.

خسروشاهی ابراز کرد: این نظارت‌ها با هدف اطمینان از رعایت بهداشت محیط، بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی انجام می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری کلاس‌های آموزشی ویژه برای ارتقاء آمادگی نیروهای فوریت‌های پزشکی، از تهیه و آماده‌به‌کارگیری واکسن، سرم و سایر تجهیزات پزشکی مورد نیاز، به‌ویژه برای مقابله با بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های منتقل‌شده از طریق آب و غذا و عقرب‌گزیدگی خبر داد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان زنجان تاکید کرد: زائران پس از بازگشت، توسط خانه‌های بهداشت و مراقبان سلامت پیگیری و غربالگری می‌شوند.

فعالیت ۱۳۰ دستگاه اتوبوس برای انتقال مسافران 

غلامرضا کرمی، معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به فعالیت حدود ۱۳۰ دستگاه اتوبوس بخش خصوصی، اعلام کرد: تمهیدات لازم برای جابجایی روان زائران اندیشیده شده و آمادگی‌ها برای پاسخگویی به افزایش احتمالی تقاضا، افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: این اداره‌کل به‌عنوان دبیرخانه کمیته حمل و نقل و سوخت اربعین، هماهنگی‌های لازم را با سازمان‌های همکار از جمله پلیس، اورژانس و هلال احمر انجام داده است.

معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان همچنین  از استقرار شبانه‌روزی پرسنل این اداره‌کل در پایانه مرکزی استان و پایانه‌های مرزی خبر داد. 

به گفته وی، ۲۵ نفر از کارکنان در پایانه برکت مرز مهران مستقر شده‌اند تا به زائرانی که از عراق باز می‌گردند، خدمات حمل و نقل ارائه کرده و بازگشت آسان هموطنان را تضمین کنند که این پرسنل به صورت ۲۴ ساعته در دسترس خواهند بود.

پیش‌بینی افزایش زائران نسبت به سال گذشته

رحیم شکری، مدیر حج و زیارت استان زنجان گفت: ثبت‌نام زائران امسال نیز مانند سال‌های گذشته از طریق سامانه سماح انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه زائران برای ثبت‌نام باید ابتدا به سامانه سماح مراجعه کرده و مراحل ثبت‌نام خود را انجام دهند تاکید کرد: از هم استانی‌ها درخواست می‌شود انجام این کار را به روزهای آخر مهلت تعیین شده،‌ موکول نکنند.

مدیر حج و زیارت استان زنجان با اشاره به اینکه سال گذشته قریب به ۴۵ هزار زائر زنجانی در اربعین شرکت کرده بودند، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال تعداد متقاضیان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایشی باشد.

مشکلی برای تردد زائران در مرز تمرچین نیست

 

 به نقل از پایگاه خبری «اروم نیوز»  ناصر رضایی، مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهرسازی، در بازدید از پایانه مرزی تمرچین، از آمادگی کامل این مرز برای استقبال از زائران اربعین خبر داد. 

 

وی بیان کرد: هدف از این بازدید، شناسایی و رفع موانع احتمالی در مسیر تردد زائران و تسهیل خدمت‌رسانی به آن‌ها بوده است.

 

به گفته رضایی، تمامی امکانات و تجهیزات لازم در مرز تمرچین فراهم شده و هیچ مشکلی در زیرساخت‌ها وجود ندارد. 

 

رضایی با بیان اینکه برای تسریع در روند عبور و مرور زائران، ۳۶ گیت در بخش خروجی پایانه برای ورود به خاک عراق در نظر گرفته شده، گفت: در سمت عراق نیز ۴۵ گیت آماده خدمت‌رسانی خواهد بود.

 

وی تاکید کرد: این تدابیر با هدف کاهش زمان توقف زائران در مرز به کمتر از پنج دقیقه اتخاذ شده است.

 

مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهرسازی، با تأکید بر بسیج تمام ظرفیت‌های قانونی و اجرایی، اطمینان داد و بیان کرد: خدمت‌رسانی به زوار اربعین حسینی به شکلی مطلوب و بی‌نقص انجام خواهد شد. وی اضافه کرد: با توجه به عبور بیش از ۱۳۰ هزار نفر از مرز تمرچین در اربعین سال گذشته، اتخاذ تدابیر ویژه برای مدیریت جمعیت و تسهیل عبور و مرور امسال نیز ضروری است.

 

رضایی همچنین بر لزوم هماهنگی کامل میان دستگاه‌های مختلف اجرایی و خدماتی تأکید کرد و اظهار داشت: هم‌افزایی میان نهادهای دخیل در خدمت‌رسانی به زوار از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با همکاری و تعامل مستمر، شرایطی فراهم شود تا زائران بتوانند بدون دغدغه و با آرامش کامل از مرز عبور کنند و سفری ایمن و آسان داشته باشند.

 

بهبود مسیرهای منتهی به مرز تمرچین 

ارسلان شکری، مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی با بیان اینکه بخش قابل‌توجهی از پروژه‌های زیرساختی در پایانه تمرچین و مسیرهای منتهی به آن تکمیل شده‌اند و گفت: با اجرای ۱۱ پروژه زیرساختی، آمادگی لازم برای خدمات‌رسانی مطلوب به زائران اربعین فراهم شده است که این پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا یا تکمیل هستند.

 

به گفته وی، عملیات لکه‌گیری و روکش آسفالت در محور ارومیه تا پایانه مرزی تمرچین به طول ۱۰۵ کیلومتر با اعتبار ۳۱۵ میلیارد تومان انجام شده است. 

 

مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه روشنایی طولی مسیر پیرانشهر – تمرچین به طول ۱۰ کیلومتر تکمیل و سیستم روشنایی سایر مسیرها نیز اورهال شده است، یادآور شد: نصب تابلوها و علائم راهنمایی به طول ۱۵۰ کیلومتر، خط‌کشی دو هزار کیلومتر و اجرای نیوجرسی در ۱۱۵ کیلومتر از نقاط پرخطر نیز انجام شده است.

 

وی از رفع کامل نقاط حادثه‌خیز شناسایی‌شده و پایان تعهدات پروژه‌های پیشین با اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومان خبر داد و خاطرنشان کرد: ایمن‌سازی در ۳۶ تقاطع هم‌سطح با اعتبار ۱۸ میلیارد تومان اجرا شده و ساماندهی محوطه پایانه مرزی تمرچین با اعتبار ۳۲ میلیارد تومان به اتمام رسیده است.

 

شکری عنوان کرد: با توجه به میزبانی تمرچین برای چهارمین سال پیاپی از زائران اربعین، تجهیز و رنگ‌آمیزی داربست‌ها و بهره‌برداری از نمازخانه مرگنلر انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه ۱۵ گیت با قابلیت دوکاربره و مجهز به سیستم سرمایشی و فیبر نوری آماده بهره‌برداری هستند و جلوه محیطی پایانه ارتقاء یافته است، تصریح کرد: با این اقدامات، مسیرهای منتهی به پایانه تمرچین از استانداردهای لازم برای میزبانی از زائران اربعین برخوردار شده‌اند.

تامین ۹۰ درصد هزینه‌ها از مردم و خیران

به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین» محمد خورشیدی، فعال اربعین حسینی گفت: استان قزوین از سال ۱۳۹۵ با تأسیس چهار موکب به عرصه خدمت‌رسانی به زائران اربعین در عراق پیوسته است این موکب‌ها با محوریت شهید حجت اسدی در کربلا آغاز به کار کردند.

وی افزود: به تدریج تعداد خادمان و فعالان حسینی افزایش یافته و در حال حاضر بیش از ۶۷ موکب از استان قزوین در داخل و خارج از کشور به زائران اربعین خدمت‌رسانی می‌کنند.

فعال اربعین حسینی با تاکید بر اینکه استان قزوین که در مسیر تردد زائران به مرز مهران قرار دارد، عنوان کرد: این امر فرصتی برای خدمتگزاری و ابراز ارادت به خاندان پیامبر (ص) یافته است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر موکب‌داری، از جمله دشواری‌های حضور در کشور دیگر، اخذ مجوز، تأمین مکان و تجهیزات و همچنین هزینه‌های اسکان و پذیرایی زائران سخن گفت.

خورشیدی با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد هزینه‌ها از طریق کمک‌های مردمی و خیران تأمین می‌شود، عشق و ارادت به امام حسین (ع) را انگیزه اصلی این فعالیت‌ها دانست.

وی با اشاره به نقش تسهیل‌گرایانه نهادهای دولتی در امور گمرک، حمل و نقل و تأمین امنیت زائران، خدمات اصلی را بر عهده نهادهای مردمی و هیأت‌ها دانست و یادآور شد: شبکه‌های مردمی حتی در روستاها فعال بوده و امکانات اقامتی نظیر مساجد، حسینیه‌ها و منازل شخصی در اختیار زائران قرار می‌گیرد.

فعال اربعین حسینی تصریح کرد: موکب سیده زینب (س) در نجف از سال ۱۳۹۵ فعال بوده و با افزایش زائران، خدمات خود را در زمینه‌های اسکان، پذیرایی و فعالیت‌های فرهنگی گسترش داده است. وی با تاکید بر اینکه امسال پنج موکب زیرمجموعه این موکب فعالیت خواهند کرد و روزانه سه هزار نفر را اسکان خواهد داد، افزود: برای ۹ هزار وعده غذا توزیع خواهند کرد. 

خورشیدی با اشاره به افزایش قیمت‌ها، از عنایت امام حسین (ع) در افزایش تعداد زائران و خدمات موکب‌ها سخن گفت و همچنین حذف روادید بین ایران و عراق را از دستاوردهای دولت شهید رئیسی دانست.

میزبانی از ۳۰ هزار زائر اربعین

مهدی گرامی، مسئول موکب «الی الحبیب» استان قزوین، با اشاره به استقرار این موکب در باب‌البغدادی کربلا، بیان کرد: سالانه میزبان بیش از 30 هزار زائر در ایام اربعین هستند. 

وی موکب‌داری را با وجود مشکلاتش، فرصتی مغتنم و شیرین از جانب خداوند دانست.

مسئول موکب «الی الحبیب» استان قزوین با اشاره به اینکه استان قزوین با روحیه جهادی مردم و مسئولان، به یکی از کانون‌های مهم پذیرایی از زائران حسینی تبدیل شده است، گفت: جنگ اخیر، اربعین فرصتی برای تبیین حق و باطل به جهانیان است و بر ضرورت هم‌افزایی و اتحاد دنیای اسلام حول محور امام حسین (ع) تأکید می‌شود. 

وی پیش‌بینی کرد که با وجود ناامنی‌ها، حضور مردم در اربعین بیش‌تر خواهد شد و این رویداد همدلی بین جوامع مسلمان را افزایش خواهد داد.

گرامی چالش‌های موکب‌ها را کمبود زیرساخت‌ها، سختی حمل و نقل، هزینه‌های جا به‌ جایی و رفت و آمد خادمان برشمرد و خواستار حمایت مسئولان در تأمین اتوبوس با نرخ مصوب و تسهیل تردد زائران شد. 

وی با تأکید بر اهمیت ورودی‌های شهر قزوین به‌عنوان محل پذیرایی از زائران، خواستار ایجاد موکب‌ها و بهبود روشنایی و آسفالت مسیرها شد.

مسئول موکب «الی الحبیب» استان قزوین خدمت در اربعین را موجب افزایش بصیرت خادمان دانست و گفت: خادمان قزوینی نه تنها در کربلا، بلکه در سوریه و لبنان نیز حضور یافته‌اند و سال گذشته در سوریه به کمک رزمندگان و خانواده شهدا شتافتند و امسال نیز برای مردم غزه کمک جمع‌آوری می‌کنند.

وی با اشاره به گرمای هوا، تأمین آب آشامیدنی را بزرگ‌ترین دغدغه زائران و خادمان دانست و از همشهریان و مسئولان خواست تا در این زمینه یاری رسانند.

فعالیت ۶۷ موکب از قزوین در پیاده‌روی اربعین

مهدی طاهرخانی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قزوین، از آمادگی ۶۷ موکب قزوینی برای ارائه خدمات به زائران اربعین در عراق و داخل کشور خبر داد.

وی افزود: این موکب‌ها با ارائه خدمات اسکان، پذیرایی، بهداشت، درمان، امداد و فرهنگی، به صورت شبانه‌روزی نیازهای زائران را پوشش می‌دهند.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قزوین با اشاره به تعیین مرز خسروی به‌عنوان مرز خروجی اصلی زائران استان‌های قزوین، اصفهان و تهران، از حضور فعال نمایندگان ستاد در این مرز برای تسهیل روند اعزام و خدمت‌رسانی خبر داد.

 وی بر اهمیت ایمنی زائران تأکید کرد و اظهار داشت: تمام خودروها و نفرات اعزامی تحت پوشش بیمه و کنترل‌های دقیق قرار خواهند گرفت.

طاهرخانی مطرح کرد: خدمت‌رسانی موکب‌ها از دهم تا بیست و سوم ماه صفر ادامه خواهد داشت و برخی از آن‌ها حتی پس از اربعین نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه این خدمات با هماهنگی ۱۸ کمیته تخصصی و فرعی استان قزوین در حوزه‌های مختلف ارائه می‌شود، تاکید کرد: تا سفر زائران اربعین حسینی با امنیت و آسایش کامل همراه باشد.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قزوین بیان کرد: با همکاری معاونت اقتصادی، جهاد کشاورزی، غله و اداره کل اوقاف و امور خیریه، هماهنگی‌های لازم برای تأمین و حمل کالاهای مورد نیاز مواکب انجام شده است.

وی با بیان اینکه امسال ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برای تردد زائران قزوینی اربعین آماده‌سازی شده‌اند که در مرز مهران، قزوین و مسیر رفت‌ و آمد به زائران خدمات ارائه می‌دهند، افزود: همچنین، ۸۰ مبلغ و روحانی از استان قزوین برای انجام فعالیت‌های مذهبی در مراسم اربعین اعزام خواهند شد.

طاهرخانی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز حضور زائران قزوینی در مراسم اربعین چشم‌گیر باشد، سال گذشته ۵۰ هزار زائر قزوینی در این مراسم شرکت کردند.

فرسودگی جاده‌ها اصلی‌ترین چالش قزوین 

شهرام احمدپور، دبیر ستاد اربعین استان قزوین وجود مشکلات زیرساختی و فرسودگی جاده‌ها را به‌عنوان اصلی‌ترین چالش استان قزوین در این زمینه عنوان کرد و اظهار داشت: در جلسات مستمر با دستگاه‌های خدمت‌رسان، کمیته‌های 18گانه و فعالان اربعین، این موضوعات به دقت مورد بررسی قرار گرفته و در نتیجه، پروژه‌هایی نظیر لکه‌گیری آسفالت و ترمیم روشنایی مسیر در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین بر لزوم تعیین‌تکلیف دکل‌های BTS و تأمین پایدار برق در مسیر آبگرم تا ورودی استان همدان تأکید کرد و  یادآور شد: این اقدامات باید تا پیش از افزایش تردد زائران در این مسیر به اتمام برسد که تقریباً تمامی پروژه‌ها در این زمینه رو به اتمام است.

دبیر ستاد اربعین استان قزوین با اشاره به اهمیت تأمین امنیت زائران حسینی، بیان کرد: با توجه به شرایط خاص کشور در سال جاری، برگزاری مراسم اربعین نیازمند مشارکت حداکثری تمامی نهادها، از جمله سپاه، فراجا، هلال‌احمر و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان است.

وی با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی و ستادهای مردمی، خاطرنشان کرد: شهرداران مستقر در مسیر زائران، به ویژه در محور قزوین تا آوج، وظایف سنگین‌تری در زمینه پشتیبانی، تأمین آب و ارائه خدمات به زائران بر عهده دارند و نباید از این مسئولیت غافل شوند.

احمدپور با اشاره به لزوم استفاده از ناوگان حمل و نقل ایمن و استاندارد برای جا به جایی زائران، تصریح کرد: به کارگیری ناوگان فرسوده به هیچ وجه قابل قبول نیست و تمامی وسایل نقلیه‌ای که برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید از نظر فنی و ایمنی مورد تأیید و بررسی قرار گیرند.

راهپیمایی اربعین، بزرگترین گردهمایی مذهبی جهان، نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی برای ارائه تجربه‌ای ایمن و معنوی است.

 ایران و عراق نقش حیاتی در تسهیل خدمات و حفظ امنیت دارند که استان‌های ترک‌نشین ایران، به‌ویژه زنجان، قزوین و آذربایجان غربی، به‌عنوان دروازه‌های ورود زائران و مراکز مهمان‌نوازی شناخته می‌شوند. 

مردم این مناطق با میزبانی سخاوتمندانه و خدمت در موکب‌های ایران و عراق، ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت نشان می‌دهند. 

هماهنگی بین نهادهای دولتی و موکب‌ها برای بهبود خدمات و افزایش رضایت زائران ضروری است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر