پیاده روی اربعین چقدر برای زائران آب می خورد؟/افزایش قیمت سفر به عتبات عالیات

پیاده روی اربعین ریشه تاریخی دارد که هر ساله برگزار می شود اما امسال هزینه های آن افزایش یافته است.
به گزارش موج رسا; پیادهروی اربعین و زیارت حرم مطهر امام حسین (ع) در روز اربعین ریشه تاریخی دارد. چرا که جابر بن عبدالله انصاری و عطیه عوفی در سال ۶۱ هجری قمری با پای پیاده از مدینه حرکت کردند و در صبح اولین اربعینی که از شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) میگذشت، به کربلا رسیدند و طبق آنچه که در منابع شیعه معتبر مشهود است در روز اربعین حضرت زینب کبری (س) و امام سجاد همراه با هشتاد و چهار نفر وارد کربلا شدند و پس از گفتگو با جابر انصاری، قبر امام (ع) را زیارت کرده و از آنجا زیارت اربعین آغاز شد.
همه ساله از کشور ایران نیز پیاده روی اربعین حسینی عاشقان کربلا آغاز می شود.
زائرین ایرانی معمولاً از نجف تا کربلا را پیاده طی می کنند اما برخی از هیئات مسیر بغداد تا کربلا را طی می کنند.
این درحالی است که تمامی ورودی های شهر کربلا میزبان زائرین اربعین حسینی است،فاصله خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است که معمولاً این مسافت را در ۳ روز و ۲ شب طی می کنند. یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می رسند.
در حال حاضر هرچه به روز اربعین نزدیک می شویم تب و تاب مردم برای زیارت عتبات عالیات و حضور در پیاده روی اربعین افزایش می یابد.
امسال نیز مطابق اعلام سازمان حج و زیارت،همه افرادی که قصد دارند در پیاده روی اربعین شرکت کنند باید در سامانه سماح ثبت نام کنند.
*افزایش هزینه های خروج از کشور
اما هزینه های خروج از کشور به دلایل نامعلومی افزایش یافته است و اعتراض زائران را در پی داشته است.
با مراجعه به سامانه سماح هر فرد باید مبلغ 40 دلار یعنی با قیمت فعلی دلار 160 هزار تومان برای روادید پرداخت کند از طرف دیگر بیمه هر فرد 18 هزار و 800 تومان آب می خورد.
در کنار این مسائل حق الزحمه کارگزاری هم که 10 هزار و 900 تومان است باید از سوی همه زائران حتی کسانی که به صورت مجزا روادید خود را گرفته اند، پرداخت شود.
یکی از گزینه هایی که امسال برای زائران اجباری شده است پرداخت هزینه های درمانی یا همان هلال احمر است که به ازای هر نفر 6 هزار و 200 تومان است. مبلغی که هر زائر برای ثبت نام در سامانه سماح باید بپردازد چیزی حدود 195 هزار و 900 تومان است.
در حالی که بسیاری از کشورها در ایام اربعین هزینه های تمام شده مسافرین را کاهش می دهند اما در ایران این رویه برعکس است و حتی کار به جایی رسیده است که قیمت بلیط اتوبوس نیز دو برابر شده است.
در زنجان نیز آژانس های ابهر رود،عرفان ابهر،امین ابهر، میعاد نبی،بصیرت زنجان،زمزم وصال زنجان،سیمرغ غدیر زنجان، عاشوری،صدر،فاروس تور،نسیم فرات زنجان،شاهد حرم،فضیلت،صادق،قائم،تسنیم،ثامن الحجج،جهان گشت خدابنده در حال حاضر زیر نظر سازمان حج و زیارت استان زنجان فعالیت می کنند.
*ثبت نام 2 هزار زنجانی در سایت سماح
فرامرز بابایی در گفت و گو با خبرنگار موج رسا اظهار داشت: تا کنون 2 هزار نفر برای شرکت در گردهمایی بزرگ اربعین در سامانه سماح ثبت نام کرده اند که از این تعداد برای یک هزار و 850 نفر ویزا صادر شده است.
وی با بیان اینکه ویزاهای زائران استان زنجان در تهران صادر میشود،ادامه داد: زائران عتبات عالیات باید از طریق مراجع قانونی تعیین شده و این سایت اقدام کنند.
مدیر حج و زیارت استان زنجان با اشاره به فعالیت 18 دفتر زیارتی در سطح استان زنجان،بیان داشت: هماستانیها میتوانند با مراجعه به یکی از این دفاتر زیارتی و با ارائه گذرنامه و هزینه ثبت نام نسبت به دریافت روادید اقدام کنند.
بابایی با بیان اینکه در سال جاری زائران زنجانی از مرز خسروی به عتبات اعزام می شوند،ادامه داد: افراد از رفتن به سایر مرزها از جمله مهران خودداری کنند .
وی با اشاره به اینکه در سال جاری ویزاها به صورت انفرادی صادر میشود،گفت:اما افراد میتوانند در قالب گروه در این سفر حضور یابند.
گفتنی است،شماره تلفن پاسخگویی به سوالات زائران در خصوص سامانه سماح در دفاتر حج و زیارت استان زنجان 1-02433366680 است.
*راه اندازی 10 موکب زنجان در کربلا
"ذبیحالله بابایی" رئیس ستاد عتبات عالیات استان زنجان نیز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا، اظهار داشت: دستورالعملهای ستاد اربعین به همه استانها ابلاغ شده و در تمامی استانها موکب برپا میشود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته استان زنجان در شهر نجف و مسیر نجف به کربلا موکب برپا کرده بود، افزود: سهمیه وعده غذایی برای خدماترسانی به زائران اربعین سال گذشته در موکبهای استان زنجان 20 هزار بود که امسال به 30 هزار نفر افزایش یافته است.
این مسئول با اشاره به اینکه شهرستانهای ابهر و خدابنده نیز موکبهایی در عراق برپا میکنند، گفت: موکب حسینیه اعظم زنجان و زینبیه نیز در سامرا مستقر میشوند و در مجموع تعداد موکبهای استان زنجان 10 عدد است.
بابایی خاطرنشان کرد: سال گذشته با کمکهای مردمی یک میلیارد و 200 میلیون تومان در کشور عراق هزینه شد.
گفتنی است، در حال حاضر قیمت سفر به عتبات عالیات در قالب تور به صورت زمینی یک میلیون و 180 هزار تومان و قیمت هوایی نیز یک میلیون و 800 هزار تومان است که در سفر هوایی باید هزینه 37 هزار و 500 تومان برای خروج و 50 تومان تا فرودگاه از زائران زنجانی اخذ شود.//ن
انتهای خبر/