3.5 درصد از کل منابع حوزه سلامت به تامین زیرساختها اختصاص مییابد

قائم مقام وزیر بهداشت از اختصاص 3.5 درصد از کل منابع حوزه سلامت به تامین زیرساختها خبر داد.
به گزارش موج رسا; ایرج حریرچی امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قبل از اجرای طرح حول سلامت 2 تا 2.5 درصد از کل منابع حوزه سلامت به تأمین زیرساختها اختصاص مییافت، ابراز کرد: بعد از اجرای طرح توحل سلامت 3.5 درصد از کل منابع حوزه سلامت به تامین زیرساختها اختصاص یافته است.
وی به توزیع 69 هزار قلم کالا و تجهیزات پزشکی به بیمارستانها اشاره و خاطرنشان کرد: 24 هزار تخت به تختهای بیمارستانها اضافه شد و نیاز خانههای بهداشت کشور برطرف شد اما هنوز از استانداردهای کامل فاصله داریم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: در راستای اجرای عدالت در حوزه سلامت مقرر شده تا هر کس به اندازه توانش حق بیمه را پرداخت کند تا به هنگام نیاز و بیماری خدمات بهداشتی و درمانی را دریافت کند.
وی به سطحبندی پرداخت حق بیمه بر اساس مصوبات دولت و مجلس اشاره و یادآور شد: طبق این مصوبات افرادی که توانایی دارند 100 درصد حق بیمه را پرداخت میکنند و طبق قانون برنامه ششم توسعه حق بیمه برای برخی از اقشار رایگان است و یا 15 تا 100 درصد آن را پرداخت میکنند.
حریرچی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید حق بیمه نیمی از بیمه شدهها را پرداخت میکند، افزود: این افراد شامل 23 میلیون روستایی، 10 میلیون بیمه شده جدید در طرح تحول سلامت، افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی و سایر اقشار محروم هستند.
وی با اشاره به اینکه فراهم کردن خدمات سطحبندی بهداشتی و درمانی در فاصله مناسب از محل سکونت مردم از جمله اقدامات وزارت بهداشت است، ابراز کرد: باید در شهرها و روستاهای دورافتاده نیز خدمات سلامت و پزشک خانواده در دسترس باشد که در این راستا سعی شده خروج از استانها به حداقل برسد.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی وزارت بهداشت در خدماترسانی به مناطق محروم تصریح کرد: بیشترین تعداد پروژههای عمرانی به لحاظ حجم ریالی در استان سیستان و بلوچستان و دیگر استانهای محروم بود و در این راستا آمایش سرزمین و توسعه متوازن از کارهای اساسی برای محرومیتزدایی است.
وی با بیان اینکه با توجه شرایط زیستی و محیطی اعزام داوطلبانه پزشکان، پیراپزشکان و پرستان به مناطق مرحوم دشوار است، اظهار کرد: با این وجود ما با اصلاح شرایط پیرامونی و ابزارهای قانونی و تشویقی استقرار پزشکان در مناطق محروم را تسهیل و تحقق بخشیدیم.
حریرچی در پاسخ به سوال در مورد کمبود برخی پزشکان متخصص و فوق تخصص در استانها گفت: بیش از 40 درصد برخی از رشتههای تخصصی و فوق تخصصی در تهران است اما وزارت بهداشت بعد از اتمام دورههای تخصصی و فوق تخصصی دو سال برای تعیین محل اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه بعد از این دو سال پزشکان با توجه به امتیازی که کسب کردند در محل مورد نظر خودشان به دایر کردن مطب اقدام میکنند، بیان کرد: وزارت بهداشت سهمیهای مجزا برای مناطق محروم در نظر گرفته که بسیار گسترده است و مدت طولانی دارد سیاست بومیگزینی اجرا میشود تا مشکلات برطرف شود، اما پزشکان و خانواده آنها پس از فارغالتصیلی تمایل دارند در شرایط بهتر با امکانات مطلوبتر زندگی کنند و نیاز است این موضوع با توسعه متوازن و محرومیتزدایی و نیز ابزارهای تشویقی و قانونی برطرف شود.
//س
انتهای خبر/