پیشبینی صرف ۹۵ درصد از بودجه امسال به هزینههای جاری/ با وضعیت سال گذشته اتمام پروژههای عمرانی ۶۰ سال زمان نیاز دارد/ ۱۰ برابر دنیا نظام اداری داریم
- گروه : سیاسی

نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: امسال پیشبینی میشود که ۹۵ درصد از بودجه صرف هزینههای جاری شود.
به گزارش موج رسا; فریدون احمدی چهارشنبه شب در همایش بازخوانی مطالبات فرهنگیان از دولت تدبیر و امید با اشاره به حضور مسئولان در مراسم افتتاحیه جشنواره آش در زنجان اظهار کرد: اولویت کار شما فرهنگیان بالاتر از افتتاحیهها و آش و غیره است.
وی با اشاره وضعیت اقتصادی کشور افزود: وضعیت اقتصاد خوشایند نیست و این وضعیت برآیند ۴۰ سال گذشته است، امسال نیز پیشبینی میشود که ۹۵ درصد از بودجه کشور صرف هزینههای جاری شود و اگر امسال بتوانیم پنج درصد به پروژه های عمرانی تخصیص دهیم شاید بشود کاری کرد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای عمرانی تخصیص داده شد، گفت: حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی نیمهتمام داریم که اگر با وضعیت سال گذشته پیش برویم فقط ۶۰ سال طول میکشد تا پروژههای نیمه تمام به تکمیل شود.
وی تصریح کرد: هرجا که پروژه جدیدی را استارت میزنیم به این معناست که یکی از پروژهها در بایگانی قرار میگیرد که این وضعیت مطلوب نیست که شاید بخشی از مشکلات فرهنگیان نیز به این موضوع برگردد.
احمدی ادامه داد: برخی میگویند آموزش پرورشیها تعدادشان زیاد است و پولی نمیرسد اما باید گفت که واقعیت چیز دیگری است و آن اینکه ما در نظام اداری به بیراهه رفتهایم، در دنیا به طور متوسط به ازای هر ۸۰۰ نفر دو کارمند وجود دارد اما ما چیزی حدود ۲ تا ۴ میلیون نفر حقوق بگیر برای ۸۰ میلیون نفر داریم یعنی در خوشبینانهترین حالت ۱۰ برابر نظام اداری دنیا نظام اداری داریم و هرچه بودجه داریم صرف این میشود.
وی با اخذ مالیات از مردم و افزایش فروش نفت نیز تحولی ایجاد نمیشود، خاطرنشان کرد: با ۵ درصد بودجه هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، آموزش و پرورش بخش اداری کشور نیست بلکه بخش اداری کشور وزارتخانهها و ستادها هستند و نباید معلمان را به حساب جمعیت اداری گذاشت اما متاسفانه این را در حساب جمعیت اداری کشور قرار میدهند.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ۱۰ برابر بودن نظام اداری ما سبب ناکارآمدی شده است، اظهار کرد: دلیل اینکه به نظام آموزش و پرورش رسیدگی نمیشود این است که در بخشهای دیگر نفرات غیرضرور داریم، در حالی که ما ۱۰ برابر دنیا برای نظام اداری پول پرداخت میکنیم اما رتبه کسب و کار ما در دنیا ۱۲۰ است.
وی با اشاره به اینکه در فساد اداری جزو وضعیت بدی داریم، گفت: هزینه بالای نظام اداری، رتبه پایین کسب و کار و فساد نظام اداری کشور را ناکارآمد کرده است در کنار اینها ما دچاریک تباهیدگی در کشور هستیم یعنی ورودهای با خروجیها همخوانی ندارد.
احمدی با بیان اینکه عمده سیستمهای ما تباهیده است بیان کرد: به فرض مثال ما سال گذشته برای سلامتی هر ایرانی یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان هزینه کردیم، باید پرسید آیا یک خانواده چهارنفره پنج میلیون تومان خدمات بهداشتی دریافت کرده است؟ که پاسخ منفی است.
وی خاطرنشان کرد: نظریه وجود دارد مبنی بر اینکه کشور گران اداره میشود و وقتی کشور را گران اداره کنیم خیلیها به بدنه آموزش و پرورش و معلمان نگاه میکنند اما باید گفت که معلمان جزو بدنه نظام اداری نیستند، اگر یک نظام سالم خصوصی پیاده میشد اکنون آموزش و پرورش نیز باید توسط بخش خصوصی اداره میشد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق اعتراف وزیر سابق آموزش و پرورش با همین پول میتوان آموزش و پرورش را بهتر اداره کرد، افزود: در حوزه بهداشت نیز چنین است یعنی اگر سرویسها ما سرویسهای رقابتی بود به نتیجه بهتری منجر میشد.
وی به ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنعت و معدن در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: این تصمیم یک شبه بود و هیچ کار کارشناسی در این خصوص انجام نشد، وزارتخانههایی که با انباشت نیرو مواجه بودند.
احمدی با بیان اینکه آمار بیکاری نگران کننده است، ابراز کرد: ما دچار سوء مدیریت در کشور هستیم، وضعیت کشور به آمریکا و اسرائیل ربطی ندارد این مدیران هستند که سبب این وضعیت شدهاند و که باید فکری به این موضوع شود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد: طبق فرموده ایشان مسائل کشور جز با کار جهادی و انقلابی قابل حل شدن نیست.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرار مغزها و با بیان اینکه سالانه حدود ۱۱۰ تا ۱۴۰ هزار نفز از بهترین افراد ما به خارج از کشور میروند، اظهار کرد: نظریهای در کشور ما وجود دارد و آن اینکه برخی معتقدند مگر مدیریت در کشور ما سواد میخواهد؟ برای اینکه خیلی از مدیران بیسواد در این کشور مدیریت کردند و رفتند ویک نفر هم به خاطر سوء مدیریت محاکمه نشده است.
وی با بیان اینکه ما علاوه بر فرار مغزها، فرار سرمایه هم داریم، گفت: متاسفانه یک شبه فرد نالایقی را مدیر میکنیم که سبب از بین رفتن نظام انگیزشی در کشور میشود، امروز هرچقدر از آموزش و پرورش محصول خوب بیرون بیاید ما نمیتوانیم از این محصول به خوبی استفاده کنیم متاسافانه از دانشگاههای ما چیزی بیرون نمیآید و این ۱۴۰ هزار نفر محصول آموزش و پرورش هستند که شناسایی میشوند و به خارج از کشور برده میشوند.
احمدی تصریح کرد: در حالی که ما از شیرخشک گرفته تا هزینههای تحصیل افراد باهوش را در مدارس و غیره میپردازیم اما بعد از اینکه وارد دانشگاه شد این شخص را به بیرون از مرزها میبرند، باید گفت که پولهای ما در این جاها به هدر رفته است و از طرفی برخی افرادی هم که پول دارند پولشان را به بیرون میبرند.
وی در ادامه با بیان اینکه حمایت از تولید در گرو صادرات است، خاطرنشان کرد: باید برای ۸۰۰ میلیون تولید کنیم نه ۸۰ میلیون و در این راستا باید استراتژی صنعتی و تجاری داشته و هم دست به دست هم دهیم تا کشور ساخته شود.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده اصولگرا هستم اما نماینده اصلاحطلبان و تمامی اقشار مردم نیز هستم، گفت: بنده پیگیر مسائل تمامی اقشار مردم هستم و خود را مسئول پیگری امور میدانم.
وی با بیان اینکه احزاب در کشور ما به خوبی شکل نگرفته است، افزود: اگر احزاب به معنای واقعی شکل میگرفت ما مجلس به مراتب قویتری داشتیم و یا اینکه فردی بدون عقبه سیاسی یک شبه رئیس جمهور نمیشد.
احمدی بیان کرد: دلیل اینکه دولت روحانی همه پیرمردها را دوباره به سرکار برگرداند چه بود؟ برای این بود که کادرسازی نکرده بود و وقتی دولت مستقر شد و به سراغی وزیری رفتند که ۸ سال ربطهاش با وزارتخانه قطع بود و آن وزیر هم رفقای قبلی خود را سرکار آورد یعنی افرادی که ۱۲ سال پیش بازنشست شده بودند دوباره برگشتند و این مختص اصولگرا و اصلاح طلب نیست و نشان میدهد که ما به سمت مثبت حرکت نمیکنیم.
وی با بیان اینکه دخالت داده مسائل سیاسی در مسائل کشور خیانت است، اظهار کرد: باید بتوانیم با هم برای پیشرفت کشور کار کنیم.
//س
انتهای خبر/