logo
امروز : یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۵۳
[ شناسه خبر : ۳۴۸۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان:

افت شدید آبهای زیرزمینی در استان زنجان/ بحران آب، منابع آب شرب استان زنجان را تحت تاثیر قرار داده است

افت-شدید-آبهای-زیرزمینی-در-استان-زنجان-بحران-آب،-منابع-آب-شرب-استان-زنجان-را-تحت-تاثیر-قرار-داده-است

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با اشاره به افت شدید آبهای زیرزمینی در استان زنجان گفت: کمبود آب منابع آب شرب در استان زنجان تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش موج رسا; علیرضا جزء قاسمی امروز در نشست هم اندیشی با بنیاد نخبگان با تاکید بر استفاده از نخبگان در مقابله با بحران آب اظهار کرد: در عبور از بحران آب باید از ظرفیت نخبگان به نحو مطلوبی استفاده شود.

وی تصریح کرد: پس از انعقاد تفاهم نامه همکاری بین بنیاد نخبگان و شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان، رابطه همفکری و خطوط ارتباطی بین شرکت و بنیاد نخبگان استان برقرار شده و در صدد هستیم این روابط بیش از پیش ارتقاء یابد.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با اشاره به اینکه مد نظر است تا پروژه های تحقیقاتی شرکت آب و فاضلاب به بخش نخبگان انتقال یافته و از ظرفیت‌های این حوزه استفاده حداکثری شود بیان کرد: امسال دو اولویت تحقیقاتی با عناوین بررسی کیفیت لجن خروجی فاضلاب زنجان بعنوان کود مصرفی در کشاورزی و رویکرد حقوق نظری به انشعابات غیر مجاز در شرکت های آب و فاضلاب را به بخش نخبگان و پژوهشگران جهت تحقیق و بررسی سپرد‌ه‌ایم.

وی با اشاره به اینکه 21 شهر در استان زنجان با جمعیتی بالغ بر 700 هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان قرار دارند گفت: متاسفانه منابع آب سطحی و زیر زمینی در استان زنجان طی سالیان اخیر به دلیل خشکسالی چند ساله دچار افت شدیدی شده و این بحران منابع تامین آب شرب استان زنجان را تحت تاثیر قرار داده است.

جزء قاسمی افزود: افت شدید آبهای زیرزمینی تامین منابع آب شرب استان را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با اشاره به هدر رفت 23.8 درصدی آب در کشور این میزان را در کشور‌های توسعه یافته کمتر از 15 درصد اعلام کرد و افزود‌: نیاز هست در این زمینه نخبگان و صاحب نظران ورود جدی پیدا کنند.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان استفاده از تکنولوژیهای روزآمد در صنعت آب و فاضلاب را یکی از نیاز‌های این حوزه اعلام کرد و افزود: با توجه به استفاده از روش‌های سنتی در بخش آب و فاضلاب این حوزه نیز از جمله زمینه‌های ورود نخبگان در بخش صنعت آب و فاضلاب است.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه پیوند بخش صنعت و دانشگاه باید از شعار به عمل عبور کرده و این دو بخش با هم افزایی و همراهی نتیجه تحقیقات را از کتابخانه‌ها به کارخانه ها و عرصه عملیاتی انتقال دهند.

جزء قاسمی با تاکید بر اینکه در پیوند بخش صنعت و دانشگاه باید عمل گرا و نتیجه گرا بود اضافه کرد: در شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان قدم‌هایی برای بکارگیر توان نخبگان و دانشگاهیان انجام شده و سال گذشته در زمینه بررسی سفره‌های زیر‌زمینی در مناطق طارم و خدابنده با دانشگاه زنجان همکاری داشتیم.

وی با اشاره به اینکه تامین،تصفیه،انتقال و ذخیره آب شرب هزینه های گزافی دارد گفت: 25 تا 30 درصد از آب تولیده شده در شرکت آب و فاضلاب بدون درآمد است که می‌توان با استفاده از روش‌های نوین از ایجاد هزینه‌های سرسام آور است.

وی با اشاره به بحران آب در کشور بر ضرورت استفاده از آب خاکستری یا همان فاضلاب و بازچرخانی آن تاکید کرده و گفت: باید در این راه و در عبور از بحران آب از ظرفیت نخبگان به نحو مطلوبی با توجه به توانمندی‌ها و ویژگی‌های آنان استفاده شود.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با اشاره به اینکه بهره گیری از ظرفیت‌های نخبگان به صورت مستمر در وزارت نیرو از طریق حذب و استخدام این افراد در جریان است خاطرنشان کرد: نباید به این سطح اکتفا کرد و باید گام های بیشتری برداشته شود.

پروفسور ثبوتی چهره ماندگار علمی و دانشمند اختر شناس نیز در این جلسه بر ورود نخبگان و پژوهشگران در زمینه‌هایی همچون جلوگیری از هدر رفت آب و اصلاح ساختار ها در این زمینه تاکید کرده و پیشنهاد داد: برای کاستن از مصرف آب در داخل در بخش کشاورزی باید زراعت و کشاورزی خارجی را توسعه داد.

//ع

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر