logo
امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰:۲۶
[ شناسه خبر : ۳۴۴۷۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان خبر داد:

افزایش ۱۳.۵ درصدی جمعیت قوچ و میش در منطقه حفاظت شده انگوران

افزایش-۱۳.۵-درصدی-جمعیت-قوچ-و-میش-در-منطقه-حفاظت-شده-انگوران
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان، گفت: طبق سرشماری صورت گرفته جمعیت قوچ و میش ارمنی در منطقه حفاظت شده انگوران به 1337 رأس افزایش پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا»به نقل از روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، محمدرضا یافتیان، افزود: روز سه شنبه 5 دی ماه 1402 با مشارکت 35 نفر از محیط بانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان و اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ماهنشان انجام شد.

بیشتر بخوانید

وي با بيان اينكه در سال ۱۴۰۱، تعداد 1179راس قوچ و میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران سرشماري شده بود كه خوشبختانه با افزایش ۱۳.۵ درصدي جمعيت این گونه ارزشمند تعداد قوچ و میش منطقه به 1337 رأس افزايش پيدا كرده است.

مديركل حفاظت محيط زيست استان زنجان با بیان اینکه قوچ و میش گونه شاخص و غالب منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان است، اظهار داشت: با تلاش شبانه‌روزي محيط‌بانان و مسئولین منطقه امسال جمیعت قوچ و میش در این منطقه نسبت به سال 1401 افزایش خوبی داشته که بیانگر زحمات همکاران در حفاظت از حیات وحش و حراست از زیستگاه آنهاست.

وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی است، گفت: در این زیستگاه گونه‌های شاخص جانوری همچون: پازن (کل و بز)، خرس قهوه‌ای، گراز، گرگ، روباه معمولی، سیاه گوش، سمور سنگی، کبک دری و چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی چون سفید رودخانه‌ای، سس، زرده پر و اسبله نیز است.

سرشماری در ۱۷ گروه ۱، ۲ و ۳ نفره به صورت پیاده، موتوری و خودرویی انجام شد و دو نفر از پرسنل منابع طبیعی شهرستان ماهنشان نیز در سرشماری محیط بانان را همراهی و کمک نمودند.

گفتني است منطقه حفاظت شده انگوران یکی از قدیمی‌ترین مناطق ایران با مساحتی برابر با ۹۲ هزار و ۲۹۷ هکتار است که از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته و یکی از بهترین زیستگاه‌های قوم و میش نژاد ارمنی کشور محسوب می‌شود. پناهگاه حیات وحش انگوران نیز که در جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران واقع شده از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته و از سال ۱۳۵۴ نیز به پناهگاه حیات وحش تبدیل شده و دارای مساحت ۲۹ هزار و ۸۳۳ هکتاری است.

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر