logo
امروز : سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۰
[ شناسه خبر : ۱۷۹۱۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
چرخ‌های فولاد ایجرود هم مثل چرخ اقتصادی دولت می‌چرخد!

افتتاح جهانگیری برای کارگران فولاد ایجرود آب و نان نشد/ سرنوشت نامعلوم یک کارخانه فولاد بعد از تعطیلی‌های مکرر

افتتاح-جهانگیری-برای-کارگران-فولاد-ایجرود-آب-و-نان-نشد-سرنوشت-نامعلوم-یک-کارخانه-فولاد-بعد-از-تعطیلی‌های-مکرر
کارخانه فولاد ایجرود 7 سال پس از آغاز به کار اولیه و چندین نوبت تعطیلی، مدتی است که فعالیت خود را با 200 کارگر از سر گرفته اما همچنان با داشتن مشکل زیست‌محیطی در انتظار صدور مجوز برای توسعه طرح در جهت مدیریت پسماند است.

به گزارش موج رسا; کارخانه فولاد سهند ایجرود که در 30 کیلومتری زنجان قرار دارد در سال 92 با 200 میلیون یورو سرمایه‌گذاری ارزی که 200 میلیارد ریال آن از محل تسهیلات بانکی تامین شده بود توسط سرمایه‌گذار چینی و با ظرفیت اسمی تولید 800 هزار تُن انوع شمش چدن در شهرستان ایجرود آغاز به کار کرد و فاز اول آن در دهه فجر سال 93 به بهره‌برداری رسید. مسئولان در آن هنگام اظهار می‌کردند که این کارخانه در 2 فاز به بهره‌برداری خواهد رسید که در مجموع برای 2 هزار نفر، شغل ایجاد می‌کند.

این کارخانه که فعالیت خود را در فاز اول با اشتغال 900 کارگر آغاز کرده بود به دلیل آنچه که کمبود مواد معدنی اعلام شد در اواخر سال 93 متوقف شد اما آغاز مجدد فعالیت کارخانه فولاد ایجرود، مردادماه سال 94 اعلام شد که آن هم به دلیل عدم تامین مواد اولیه، محقق نشد.

ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان پس از مدتی وقفه در شهریورماه 94 در خصوص آخرین وضعیت کارخانه فولاد ایجرود گفته بود: با توجه به پیگیری‌ها و تلاش‌هایی که در راستای حل مشکلات مجموعه صورت گرفته، این کارخانه بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفته است تا شرایط را برای کارگرانی که با هزار امید و آرزو وارد این کارخانه شدند، مطلوب کند.

وی با بیان اینکه فولاد ایجرود از ابتدای شهریورماه سال 94 مجدداً آغاز به کار کرده و کارگران این مجموعه دیگر دل‌نگران نیستند، افزود: کارخانه در حال حاضر روزانه 1800 تُن تولید ذوب دارد و 500 نفر نیرو برای فعالیت، جذب کرده که از این تعداد 160 نفر نیروی چینی نیز در این مجموعه فعالیت دارند و به همین خاطر امیدواریم با آغاز به کار مجدد کارخانه، وضعیت کسب و کار برای جوانان بهتر شده و موجب رشد و پویایی هرچه بیشتر در سطح شهرستان و استان در حوزه صنعت فولاد شود.

این کارخانه در آبان‌ماه 94 با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری و نعمت‌زاده، وزیر اسبق صمت و سیف، رئیس کل سابق بانک مرکزی به صورت رسمی افتتاح شد اما تنها 2 ماه پس از آن و در حالی که صحبت از این بود که کارخانه فعالیت آزمایشی خود را سپری کرده و احتمال تعطیلی وجود ندارد، متاسفانه دوباره در دی‌ماه 94 تعطیل شد و 600 کارگر این کارخانه را خانه‌نشین کرد.

در آن زمان از کارگران خواسته شده بود تا قرارداد 10 روزه امضا کنند که با پاسخ منفی کارگران مواجه گشته و با حدود 600 نیرو تعطیل و با خانه‌نشین شدن کارگران، کوره نیز خاموش شد.

فعالیت کارخانه فولاد ایجرود متاسفانه دوباره با تعطیلی مواجه شد و یک سرمایه‌گذار دیگر چینی در سال 97 با خرید 95 درصد سهام، قصد راه‌اندازی مجدد کارخانه را داشت.

ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در فروردین 97 در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا؛ گفت: کوره فولاد کارخانه سهند ایجرود با سرمایه‌گذار جدید چینی، روشن می‌شود.

وی با اشاره به وضعیت کارخانه فولاد سهند ایجرود اظهار کرد: یک سرمایه‌گذار جدید که آن هم چینی است در این کارخانه، کارها را به دست گرفته که نسبت به سرمایه‌گذر قبلی از توان مالی بسیار بالایی برخوردار است.

فغفوری با بیان اینکه این سرمایه‌گذار در حال حاضر خط تولید را کامل می‌کند، ابراز کرد: برداشت ما این است که با برنامه‌ زمانبندی ارائه شده از طرف سرمایه‌گذار و با توجه به تغییراتی که در این کارخانه در خط تولید صورت می‌گیرد تا اواخر تیرماه بتواند مقدمات برگشت به چرخه تولید را فراهم کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه پیش‌بینی ما این است که بیش از ۵۰۰ کارگر با اتمام تغییرات و کارها در فولاد سهند، مشغول کار شوند، عنوان کرد: طبق پیش‌بینی‌ها جذب نیرو از اواخر تیرماه در این کارخانه آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه با تغییر فرآیندها در این کارخانه، چدن به فولاد تبدیل خواهد شد، گفت: سرمایه‌گذار جدید، رقم بالایی از بدهی‌های بانکی را به صورت نقدی پرداخت کرده و بدهی به جهاد کشاورزی، آب، برق، گاز و امور دارایی تسویه شده است.

فغفوری افزود: ۱.۵ میلیارد تومان از بدهی‌های کارخانه به جهاد کشاورزی و نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان از بدهی‌های بانکی، تسویه شده و همچنین بخش قابل توجهی از بدهی‌ها به تامین اجتماعی، آب، برق و گاز نیز تسویه شده است.

فولاد سهند ایجرود در سال 97 برای چندمین بار، فعالیت خود را آغاز کرد اما در طول این مدت بارها تعطیل شده و دوباره آغاز به کار کرده و این روند تاکنون ادامه داشته است.

*‌ آخرین وضعیت کارخانه فولاد ایجرود در مهرماه 99

ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا؛ گفت: با فعال شدن واحد فرومنگز 200 نفر از کارگران فولاد ایجرود به سرکار برگشتند.

وی با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه فولاد ایجرود اظهار کرد: خط تولید مربوط به ریخته‌گری چدن این واحد تولیدی به خاطر نبود واردات مواد اولیه از حدود 3 سال پیش، غیرفعال شده است.

فغفوری با بیان اینکه خط تولید کنسانتره آهن و گوندله آهن، راه‌اندازی شده است، ابراز کرد: با فعالسازی واحد فرومنگنز حدود 200 نفر از پرسنل کارخانه فولاد ایجرود به سرکار برگشتند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا ایرادات زیست‌محیطی این واحد تولیدی را برطرف کنیم، خاطرنشان کرد: بعد از حل مشکلات و صدور پروانه و همچنین حل موضوع تامین سوخت این کارخانه رونق بیشتری خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه اغلب این 200 نفر کارگر از نیروهای تعدیل‌شده بودند، گفت: این نیروها در طول یک ماه گذشته تاکنون اضافه شدند.

فغفوری با اشاره به ایرادات زیست‌محیطی کارخانه فولاد ایجرود گفت: محیط زیست به واحد چدن، مجوز داده بود و اکنون درخواست این است که مجوز خطوط جدید داده شود.

وی با بیان اینکه حرف محیط زیست این است که واحد چدن را از پروانه حذف کند، افزود: درخواست ما این است که مجوز واحد چدن باقی بماند و هر موقعی که این واحد تولید خواست خط تولید چدن را راه‌اندازی کند، برای مجوزهای جدید محدودیت ایجاد شود.

*‌ فولاد ایجرود، فعال است و فقط 3 ماه به خاطر کرونا تعطیل بود!!

باب‌اله فتحی، فرماندار ایجرود در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا؛ با بیان اینکه کارخانه فولاد ایجرود، فعال است، گفت: این کارخانه از اسفندماه سال 98 به مدت 3 ماه به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بود و پس از وقفه‌ای 3 ماهه، فعالیت خود را از تیرماه سال جاری از سر گرفته است.

وی با اشاره به مشکل زیست‌محیطی کارخانه اظهار داشت: این مشکل در کمیسیون ماده 11 هوای پاک با حضور معاون استاندار و عضویت فرماندار ایجرود و سایر مدیران استانی از جمله صمت و جهاد کشاورزی، مطرح خواهد شد تا در این رابطه، تصمیم‌گیری شود.

فتحی با بیان اینکه بخش فعال کارخانه، بدون مجوز نیست، تصریح کرد: آن بخشی که اکنون فعالیت می‌کند از قبل، دارای مجوز بود.

فرماندار ایجرود گفت: کارخانه، قصد اخذ مجوز برای واحد جدید جهت تخلیه نخاله‌ها را دارد و در انتظار صدور ان است و بخش فعال فعلی، مجوز لازم را داراست.

*‌ اقدامات زیست‌محیطی جهت مدیریت پساب و پسماند، لازمه صدور مجوز توسعه است

حسین آبسالان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا؛ با بیان اینکه صدور مجوز طرح توسعه فولاد ایجرود در کمیسیون ماده 11 استانی که به ریاست معاون اقتصادی استاندار تشکیل می‌شود و در کمیته‌های دیگر نیز مطرح شده است، گفت: موضوع این است که کارخانه باید اقدامات زیست‌محیطی برای مدیریت پساب و پسماند را انجام دهد.

وی با بیان اینکه کارخانه تاکنون و به‌ویژه از سال گذشته هزینه‌هایی را در این رابطه انجام داده است، اظهار داشت: این اقدامات، نیازمند تکمیل شدن هستند که فرصت‌هایی در این زمینه داده شده و باید تلاش کنند تا این واحد بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

آبسالان با بیان اینکه کارخانه، مجوزهای لازم برای فعالیتِ کنونی را دارد، خاطرنشان کرد: فقط تکمیل اقدامات زیست‌محیطی برای مدیریت پساب و پسماند، باقی مانده که باید آن‌ها را انجام دهند تا مشکلی در صدور مجوز مربوطه وجود نداشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: مهمترین مساله، تلاش در جهت حل همزمان مشکلات واحدهای تولیدی در کنار مشکلات زیست‌محیطی است.

با توجه به تعطیلی های پی در پی کارخانه فولاد ایجرود حال معلوم نیست این کارخانه می‌تواند با فعالیت مستمر خود ادامه دهد یا باز به عقابت سالهای پیش خود دچار خواهد شد./س

گزارش از علی الماسی

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر