logo
امروز : جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۵
[ شناسه خبر : ۱۷۴۱۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
در جلسه شورای دانشگاه‌های استان زنجان مطرح شد:

کلاس‌های نظری ترم جاری دانشگاهها به صورت مجازی برگزار می شود

کلاس‌های-نظری-ترم-جاری-دانشگاهها-به-صورت-مجازی-برگزار-می-شود
اولین جلسه شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان زنجان در سال 99 به ریاست استاندار برگزار و در این جلسه نسبت به برگزاری کلاس‌های آموزشی دروس نظری دانشگاه‌ها به وصرت مجازی تاکید شد.

به گزارش موج رسا; مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان در این جلسه گفت: 9 دانشگاه در سطح استان فعالیت می‌کنند که در کنار آن‌ها 4 دانشگاه غیردولتی نیز وجود دارند.

مسیح‌اله سلطانی، مجموع دانشجویان استان زنجان را 39 هزار و 317 نفر بیان کرد و اظهار داشت: 29 هزار و 388 دانشجو یعنی 74 درصد، بومی و 8 هزار و 737 دانشجو به میزان 26 درصد، غیربومی هستند و همچنین 21 هزار و 913 دانشجو به میزان 55 درصد، پسر و 17 هزار و 402 دانشجو نیز به میزان 45 درصد دختر هستند.

وی خاطرنشان کرد: 39 باب خوابگاه دانشجویی، 683 رشته تحصیلی، یک هزار و 432 عضو هیات علمی و 50 مرکز آموزشی در سطح استان فعالیت می‌کنند و مجموع مساحت فضاهای آموزشی استان زنجان 463 هزار و 671 مترمربع است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با اشاره به آمار مقایسه‌ای دانشجویان استان طی 6 سال اخیر، گفت: تعداد دانشجویان از 76 هزار و 924 نفر در سال تحصیلی 93-94 به 39 هزار و 317 نفر در سال تحصیلی 99-98 رسیده و در مجموع طی این سال‌ها 45 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: کاهش تقاضا و افزایش پذیرش دانشجو توسط مراکز علمی، دلایل کاهش تعداد دانشجویان استان زنجان است.

 

** توزیع داروی بیماران خاص، نیازمند سرمایه‌گذاری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در خصوص وضعیت کمیابی داروهای خاص و علت عدم تهیه و توزیع توسط داروخانه‌ها گفت: مشکل اصلی این کار، کمبود اعتبار است زیرا برای شروع کار، حداقل باید 10 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شود که این مشکل است.

پرویز قزلباش اظهار داشت: شرکت‌های دارویی در گذشته، علاوه بر فروش دارو به صورت نسیه به داروخانه‌ها، نمونه‌ای از داروها را نیز بابت تبلیغ محصول خود به صورت رایگان می‌دادند در حالی که امروز نه تنها محصول تبلیغی را حذف کرده‌اند بلکه سایر داروها را نیز فقط به صورت نقدی می‌فروشند.

وی خاطرنشان کرد: مشکل بعدی این است که داروهای بیماران خاص، گران‌قیمت و کم‌سود هستند زیرا سود آن‌ها 5 تا 7 درصد است لذا حتما باید تزریق اعتبار صورت گیرد وگرنه امکان فروش آن در استان بعید به نظر می‌رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: مجموع دانشجویان استان کاهش یافته اما به دلیل اینکه پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی فقط از طریق سازمان سنجش صورت می‌گیرد، دانشجویان این دانشگاه در 5 سال گذشته بیش از 55 درصد افزایش داشته و در تحصیلات تکمیلی و دکتری نیز به ترتیب 175 و 436 درصد افزایش یافته است همچنین اعضای هیات علمی نیز به تناسب دانشجویان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه وضعیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی، خاص است، اظهار داشت: این موضوع به نوع رشته‌ها برمی‌گردد که بخش عمده‌ای از تحصیل به صورت عملی و بیمارستانی است پس تحت هر شرایطی، تعطیل نخواهند بود و کارشان را انجام خواهند داد.

قزلباش خاطرنشان کرد: با شیوع بیماری کرونا شدت گرفتن آن و تمرکز دانشگاه به بیمارستان ولی‌عصر(عج) سبب شد تا بسیاری از دانشجویان تعطیل شده اما در بخش‌های بیمارستانی حضور یابند.

وی افزود: غیر از این موارد، تمام دانشجویان در ترم گذشته تمام دروس خود را به صورت مجازی گذراندند و بیش از 10 هزار و 600 محتوای درسی مختلف در سامانه نوید، بارگزاری شد و 740 آزمون تشریحی به صورت مجازی در این سامانه انجام شد.

قزلباش با بیان اینکه تجارب خوبی در این زمینه به دست آمد، گفت: در آموزش و آزمون مجازی به لحاظ مشارکت دانشجویان و اساتید، هفتمین دانشگاه کشور بودیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: برای ترم جاری نیز تصمیم وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی بر این است که 25 تا 50 درصد ظرفیت دانشجویان کلاس‌ها به صورت حضوری و بقیه به صورت مجازی برگزار شود.

وی ابراز کرد: مشکلاتی در خوابگاه‌ها به وجود آمده است زیرا با ظرفیت 25 درصد، اجاره برای خوابگاه نمی‌صرفد و همچنین از طرف دیگر پرداخت سه یا 4 برابر هزینه اجاره نیز برای دانشجو نمی‌صرفد هر چند تعدادی خوابگاه اضافه کردیم اما باز هم مشکل داریم.

** تمام دروس نظری دانشگاه آزاد به صورت مجازی برگزار می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در مجموع با 8 واحد و مرکز آموزشی، 11 هزار و 788 دانشجو، 429 عضو هیات علمی، 412 کارمند و 220 هزار و 836 مترمربع فضا و 505 رشته در استان فعالیت می‌کند و 90 درصد دانشجویان این دانشگاه، بومی هستند.

علیرضا فیروزفر اظهار داشت: در سال 96 از مجموع 55 هزار دانشجوی استان 30 درصد یعنی 17500 دانشجو متعلق به دانشگاه آزاد بود که این میزان در سال 97 به 25 درصد رسید اما سال گذشته به دلیل جذب بالای دانشجو در مقطع کارشناسی، روند نزولی در ورودی، متوقف شد اما خروجی‌ها شدت یافت.

وی خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی جاری نیز بنا بر آموزش مجازی دروس نظری است اما برای دروس عملی که مقداری هم از ترم گذشته مانده است با فاصله‌گذاری حداکثری (هر کلاس حداکثر 5 نفر) برگزار می‌شود.

بابک کریمی، رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیز گفت: با شیوع بیماری کرونا در نیمسال گذشته و اجبار برای برگزاری مجازی کلاس‌ها، 4 سرور مختص سیستم آموزشی این دانشگاه با استفاده از ظرفیت همکاران بخش کامپیوتر، راه‌اندازی شد و کلاس‌های این ترم نیز مجازی خواهد بود.

وی افزود: خوابگاه‌ها با یک‌سوم ظرفیت آغاز بهع کار کرده در حالی که 75 درصد دانشجویان این دانشگاه، غیربومی هستند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز در خصوص اصلاح ورودی دانشگاه زنجان گفت: موافقت تامین 60 درصد از محل اعتبارات ملی و 40 درصد از محل استانی را اخذ کرده و متعاقب آن نقشه‌ها اصلاح و در سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور به تصویب رسید.

مهرداد سلطانی اظهار داشت: یک میلیارد تومان نیز برای شروع کار از سوی سازمان راهداری اختصاص یافت اما اخیراً نامه‌ای از سوی رئیس این سازمان به دفتر وزیر راه و شهرسازی زده شده و اعلام شده که به دلیل مشکلات اعتباری، برخی پروژه‌ها از جمله این پروژه از دستور کار سازمان خارج شده است.// آ

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر