logo
امروز : جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۷
[ شناسه خبر : ۱۵۴۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مديركل ميراث فرهنگي زنجان:

مغفول ماندن انتفاع جوامع محلی از گردشگری روستایی/کاهش وابستگي مالي به نهادها موجب استقلال صنایع دستی زنجان می شود

مغفول-ماندن-انتفاع-جوامع-محلی-از-گردشگری-روستایی-کاهش-وابستگي-مالي-به-نهادها-موجب-استقلال-صنایع-دستی-زنجان-می-شود

مديركل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان زنجان گفت: آنچه در بحث روستاهای هدف گردشگری مغفول مانده، انتفاع جوامع محلی از بحث گردشگری است که باید روی آن کار شود.

يحيي رحمتي امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: دو روستای گلابر و درسجین روستاهای منتخب استان زنجان در طرح روستاهای طرح هدف گردشگری محسوب می شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در روستای گلابر سرمایه گذاری زیرساختی خوبی انجام شدهخ است، تصریح کرد: در این زمینه از محل اعتبارات گردشگری اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه تنها محراب حجاری شده دوره سلجوقی در مسجد تاريخي این روستا قرار دارد،افزود: مجموعه گردشگری بسیار مجهزی در کنار سد گلابر به واسطه استفاده آب این سد تنها در بخش کشاورزی ايجاد شده است.

مديركل ميراث فرهنگي زنجان بیان داشت: در حال حاضر مشاور در حال تهیه طرح جانمایی نحوه بهره برداری از تاسیسات گردشگری پشت این سد است.

رحمتي در خصوص بافت روستاي تاريخي درسجين ديگر روستاي منتخب هدف گردشگري استان زنجان، گفت: بنیاد مسکن با بدنه سازی که در روستای درسجین تعریف کرده، مانع از دخل و تصرف مالکان و ساکنان در نماهای روستا شده است.

وی افزود:در اين روستا خانه هایی وجود دارد که قابلیت ثبت در فهرست آثار تاريخي را دارند و متعلق به دوره قاجار هستند.

این مسئول با تاكيد بر منتفع شدن جوامع محلي از حضور گردشگران،بيان كرد:آنچه در بحث روستاهای هدف گردشگری مغفول مانده، انتفاع جوامع محلی از بحث گردشگری است که باید روی آن کار شود.

وی گفت: بحث توانمند سازی جوامع میزبان و محلی و منتفع شدن  این جوامع از حضور گردشگران از اهمیت بالایی برخوردار است.

مديركل ميراث فرهنگي زنجان در خصوص طرح ضربتی ارزیابی ظرفیت های تولید و اشتغال ۷۳ روستای کشور اظهار كرد: به واسطه ضربتی بودن اين طرح، باید نقاط کور و خلاء های گردشگري روستاها هدف شناسایی و برطرف شود.

وي افزود: طرح واگذاری بخش هایی از روستاهای هدف گردشگری به بخش خصوصی برای سرمایه گذاری، باید در راستای منتفع شدن این جوامع بوده و در مقابل منافع مردم محلی نباشد.

رحمتي تصريح كرد: باید به مردم جوامع محلی ظرفیت ها و پتانسیل های روستاهایشان معرفی گردد و آگاهی مورد نیاز در خصوص اهداف این طرح ارائه شود.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان گفت: آنچه ما اكنون در زمينه صنايع دستي به آن نيازمنديم، فكر خوب، ايده خوب و اجراي خوب است.
وی گفت: اتحاديه تعاوني هاي صنايع دستي بايد در راستاي رشد گام بردارد و نبايد در يك نقطه بماند، ما بسترهاي زيادي براي فعاليت هاي اتحاديه تعاوني هاي صنايع دستي داريم و اين اتحاديه بايد يك مرجع حمايتي براي شرکتهای زير مجموعه خود باشد و دايره چتر حمايتي خود را در مورد شرکتهای غیر تحت پوشش نیز افزايش دهد.
رحمتي با اشاره به استقبال گسترده صنعتگران صنايع دستي از نمايشگاه صنايع دستي كه همه ساله در جشنواره آش زنجان برگزار می شود، بيان كرد: اين نمايشگاه پس از نمايشگاه بين المللي صنايع دستي تهران، بزرگترين نمايشگاه صنايع دستي در كشور است كه توليدكنندگان صنايع دستي استقبال خوبي از آن بعمل مي آورند و اتحادیه استانی میتواند نقش موثری در اجرای این نمایشگاه بزرگ داشته باشد.
وي يكي از راهكارهاي استقلال هر چه بيشر اتحاديه تعاوني هاي صنايع دستي را كم كردن وابستگي مالي به نهادها، ادارات و سازمان ها دانست و عنوان كرد: لازمه اين خودكفاييي داشتن برنامه هايي است كه قابليت اجرايي داشته و به انتفاع مادي اعضا تحت پوشش بيانجامد.
وي افزود: اين اتحاديه مي تواند به واسطه معرفي اداره كل ميراث فرهنگي زنجان در نمايشگاه هاي ملي صنايع دستي در راستاي رشد و پيشرفت، شركت كند و با اعلام برنامه هاي خود كه قابليت همكاري با اين اداره كل را دارد گامي در راستاي پيشرفت خود بردارد.//ن

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر