logo
امروز : یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۲۳
[ شناسه خبر : ۲۵۴۸۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:

شایعات و باورهای غلط در خصوص واکسیناسیون کرونا مبنای علمی ندارد/ مانعی برای واکسیناسیون زنان باردار و شیرده وجود ندارد

شایعات-و-باورهای-غلط-در-خصوص-واکسیناسیون-کرونا-مبنای-علمی-ندارد-مانعی-برای-واکسیناسیون-زنان-باردار-و-شیرده-وجود-ندارد
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به شایعات و باورهایی که در خصوص واکسیناسیون وجود دارد، گفت: شایعاتی از جمله اینکه تزریق واکسن سبب نارسایی اندام‌های بدن می‌شود و مادران شیرده بعد از تزریق واکسن قادر به شیردهی نیستند، مبنای علمی نداشته و غلط است.

به گزارش موج رسا; دکتر مشهود تقی‌لو امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیشترین احتمال در خصوص ویروس کرونا این است که کرونا نیز مانند آنفلوآنزا با ما همراه خواهد بود.

وی با اشاره به میزان اثربخشی انواع واکسن‌ها در برابر واریانت‌های مختلف کرونا خاطرنشان کرد: سیستم ایمنی بدن با تزریق دوز یادآور به سرعت نسبت به مراحل اولیه افزایش یافته و کمبودها را جبران می‌کند.

تقی‌لو در خصوص واکسیناسیون زنان باردار گفت: امکان واکسیناسیون زنان باردار وجود دارد و این قشر از تمام واکسن‌های موجود در کشور می‌توانند تزریق کنند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان اظهار داشت: ایمنی بدن خانم‌ها هم برای خود و هم برای خانواده و هم برای بچه‌ها مهم است و زنان باردار با واکسینه شدن هم ایمنی خود و هم بچه‌ها را تضمین می‌کنند.

وی با بیان اینکه سیستم ایمنی بدن زنان باردار و شیردهی که واکسینه می‌شوند، بهتر و دقیق‌تر در برابر ویروس کرونا عمل می‌کند، خاطرنشان کرد: اثرات واکسن از طریق شیر به نوزادان نیز منتقل می‌شود لذا واکسیناسیون زنان باردار و شیرده از اهمیت بالایی برخوردار است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به شایعات و باورهایی که در خصوص واکسیناسیون وجود دارد، گفت: شایعاتی از جمله اینکه تزریق واکسن سبب نارسایی اندام‌های بدن می‌شود و مادران شیرده بعد از تزریق واکسن قادر به شیردهی نیستند، مبنای علمی نداشته و غلط است.

وی اظهار داشت: بسیاری از آن دسته از مبتلایانی که واکسن نزده‌اند بر اثر کرونا از بین رفته‌اند به‌طوری که تاکنون 6 میلیون نفر در دنیا فوت کرده‌اند.

تقی‌لو با بیان اینکه افرادی که واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند تحت نظر پزشک خود می‌توانند اهدای عضو داشته باشند و منع خاصی وجود ندارد، تصریح کرد: باورهای نادرست از جمله اینکه تست کرونا بعد از تزریق واکسن، مثبت می‌شود نیز غلط بوده و این شایعات و باورها مبنای علمی ندارند و از طریق مراجع ذی‌صلاح، تایید نشده‌اند.

وی با اشاره به فوت 135 هزار نفر در کشور، تقدیم شهدای سلامت، فوت 120 نفر از معلمان و بیش از 800 نفر از رانندگان تاکسی، وقوع 6 موج و تعطیلی کسب و کارها طی 2 سالی که از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد، خاطرنشان کرد: برای زندگی کردن در کنار کرونا باید مهارت‌آموزی کرده و برای حل مسائل و مشکلات بتوانیم تعامل کنیم.

تقی‌لو تصریح کرد: نباید به همدیگر حمله کنیم بلکه باید به مشکلات حمله کرده و مشکلات را برف کرده تا زندگی‌هایمان شیرین شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: میزان روزهای قرنطینه برای مبتلایان به اُمیکرون 5 روز تعیین شده است.

وی با بیان اینکه 64 درصد مبتلایان اُمیکرون همچنان می‌توانند ویروس را انتقال دهند، اظهار داشت: بعد از 5 روز در صورتی که تست کرونا منفی باشد از قرنطینه خارج می‌شود اما در صورت مثبت بودن باید تعداد روزهای قرنطینه را افزایش داد.

تقی‌لو با تاکید بر حفظ و افزایش سیستم ایمنی بدن با رعایت نکات تغذیه‌ای و تحرک بدنی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های ورزشی، مصرف نوشیدنی‌ها و آب به‌خصوص در افراد میانسال به بالا، مصرف انواع ویتامین‌های طبیعی و دارویی از جمله مواردی است که سبب افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از عفونت می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون با واکسیناسیون گسترده، استرس در جامعه مقداری کمتر شده است، افزود: همچنان استرس ابتلا به کرونا در جامعه وجود دارد که برای کاهش این استرس باید نظافت و بهداشت فردی و پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دوری از تجمعات را رعایت کنیم.// آ

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر