logo
امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۶
[ شناسه خبر : ۱۰۶۰۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]

سفر به کربلا با تور کربلا

سفر-به-کربلا-با-تور-کربلا

به گزارش موج رسا; 

سفر به کربلا با  تور کربلا




حرم امام حسین (ع)

حرم مطهر امام سوم شیعیان در کربلا می باشد که سالانه بسیاری برای زیارت این امام به عراق و شهر کربلا سفر می کنند.اکنون باید اینگونه بگوئیم که آرامگاه امام حسین (ع) تبدیل به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های مذهبی برای شیعیان جهان شده است که بیشتر شهدای کربلا در همین حرم به خاک سپرده شده‌اند.

در حرم امام حسین (ع) علاوه بر زیارت امام حسین(ع)شما می توانید قبور حضرت علی اکبر در پایین پا و حضرت علی اصغر بر سینه ایشان، در ضریح دفن‌ شده‌اند را هم زیارت کنید.

حرم حضرت عباس (ع)

دومین مکان در تور کربلا  که در کربلا بعد از حرم حرم امام حسین (ع) برای زیارت مردم می روند و جمعیت زیادی همیشه در انجا وجود دارند,حرم حضرت عباس (ع) می باشد.حرم حضرت عباس (ع) در فاصله ۳۷۸ متری شمال‌شرقی حرم امام حسین (ع) قرار گرفته است که فاصله این دو حرم را بین‌الحرمین می‌نامند.

القاب دیگر این حرم نام‌های حرم ابوالفضل العباس و مسجد عباس نیز شناخته می‌شود,ارادت خاص مردم و شیعیان جهان به حرم حضرت عباس (ع) و همچنین حرم امام حسین (ع) بسیار زیاد می باشد که برای زیارت به کشور عراق و کربلا سفر می کنند.

مقام امام صادق(ع)

بنا به روایت تاریخی ,مکانی که یکی از پیامبران یا امامان معصوم در آن نماز گذارده اند اصطلاحا ( مقام ) می گویند,یکی دیگر از مکان های مذهبی و زیارتی کربلا مقام امام صادق(ع) می باشد که این مکان در کنار مقام صاحب الزمان(عج) در کربلا پلی بر روی نهر حسینیه قرار دارد که با عبور از آن وارد بازاری می‌شوید که در انتهای آن با فاصله حدود ۳۰ متر از نهر، زيارتگاهی وجود دارد که به مقام امام صادق(ع) معروف است.

بین الحرمین

بینُ الْحَرَمَین حد فاصل حرم امام حسین(ع) و حرم حضرت عباس(ع) و مسیری به طول ۳۷۸ متر است. در گذشته بین الحرمین به صورت فضای آزاد میان دو حرم نبود، بلکه حد فاصل حرمین، منازل مسکونی و تجاری قرار داشت، در دوره صدام اماکن مسکونی و بناهای این محدوده با انگیزه توسعه اطراف حرمین تخریب شد و فضای کنونی بین الحرمین به وجود آمد. پس از سقوط صدام، توسعه بین الحرمین به عنوان یکی از طرح‌های مهم ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالیات ایران و عراق مورد بررسی قرار گرفته و اجرایی شد.

به گزارش سفر باتو ، رجوع به کتب تاریخی، زندگینامه‌ها و حتی دانشنامه‌ها و اشعار قدیمی آیینی نشان می‌دهد که تا پیش از تخریب خانه‌های میان حرمین، نام بین الحرمین مرسوم نبوده است. تنها نامی که از بین الحرمین دیده می‌شود، بازار بین الحرمین تهران است که در زمان قاجار ساخته شده است و میان دو مسجد شاه و جامع تهران است. این اصطلاح پس از ساخت بین الحرمین در کربلا وارد ادبیات عاشورایی و آیینی شد.

طرح‌ توسعه بین الحرمین با هدف آماده سازی محوطه بین الحرمین متناسب با فضای معنوی و همچنین تامین امکانات و خدمات لازم برای زائران در این محوطه و تسهیل عبور و مرور آنان بین حرم امام حسین(ع) و حرم حضرت عباس(ع) و نیز تأمین حداکثر فضای مسقف ممکن از مهرماه ۱۳۸۹ آغاز شد. در یکی از پروژه‌های این طرح، عملیات تخریب برخی ساختمان‌ها و هتل‌های موجود در محدوده طرح آغاز شد. مساحت این پروژه حدود یک میلیون و پانصد هزار متر مربع بوده که از خیابان «میثم تمار» آغاز و با گذشتن از خیابان «جمهوری» به سمت دیگر بین الحرمین منتهی می‌شود.

به دلیل گران بودن ساختمان‌ها و هتل‌های موجود در این منطقه، اعتبار بسیار بالایی برای خریداری و تخریب آن مورد نیاز بوده که بخشی از آن را دولت عراق، مقداری نیز از بودجه شهرداری کربلا و هدایا و نذورات حرمین دریافت شد. قرار است این طرح تا سال ۲۰۳۵ میلادی پایان یابد.

آرامگاه امیرکبیر

میرزا تقی خان امیر کبیر در دهم ژانویه ۱۸۵۲ میلادی برابر روز جمعه هفدهم ربیع الاول سال ۱۲۶۸ هجری قمری درحمام قصر فین کاشان در حالی که حاج علی خان پیشخدمت خاصه فراشباشی دربار نظارت می کرد به وسیله علی خان نایب فراشخانه و میرغضب مخصوص و میرزا احمد نوکر حاج علی خان به قتل رسید. حاج علی خان بعدا لقب حاجب الدوله گرفت.

جنازه امیرکبیر ابتدا در گورستان پشت مشهد کاشان به رسم امانت به خاک سپرده شد. در آن زمان اغلب افراد مشهور و مهم وصیت می کردند که جنازه شان به عتبات عالیات حمل شود و بیشتر در کربلا و کمتر در نجف به خاک سپرده شود. جنازه را در خاک می گذاشتند و پس از یک سال نبش قبر کرده در کفن گذارده بار قاطر کرده به کربلا می فرستاند.

وفور جنازگانی که به عراق عرب حمل شده در گورستان دارالسلام به خاک سپرده می شدند به تدریج باعث اعتراض دولت عثمانی شد و محدودیت هایی برای آن برقرار گشت. صاحبان اجساد اغلب پس از چند سال به وصیت میت عمل کرده جنازه را در حالی که به استخوان هایی تبدیل شده بود به کربلا می فرستاند.

تل زینبیه

تَلّ زَینبیّه مکانی مُشرف به قتل‌ گاه امام حسین (ع) است. این مکان، در غرب حرم امام حسین (ع) قرار دارد و زیارتگاه شیعیان است. تلّ به معنای پشته برآمده از زمین و تپه‌ ای از خاک و ریگ است. سرزمین کربلا، ناهموار و دارای تل و تپه های زیادی بوده که در حادثه کربلا تپه‌ ای مشرف بر محل شهادت شهدای کربلا وجود داشته که حضرت زینب (س) بالای آن می‌ آمد تا وضعیت برادرش حضرت امام حسین (ع) را در میدان نبرد بررسی کند.

در حال حاضر، بنایی به نام تل زینبیه در سمت جنوب غربی حرم امام حسین (ع) واقع شده است که به طور تقریبی پنج متر از کف صحن حرم بالاتر و حدود ۳۵ متر تا مقتل و قتل‌ گاه فاصله دارد. این مکان را به صورت اتاقی ساخته‌ اند که با چند پله به آن راه است و گنبدی از کاشی آبی بر آن استوار است. تجدید بنای تل زینبیه در این اواخر حدود سال ۱۳۹۸ هجری قمری انجام شد.

 

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر