logo
امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۸:۵۳
[ شناسه خبر : ۱۴۸۸۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
ارتشی دوران قبل از انقلاب:

ارتش به خاطر ظلم بی‌اندازه رژیم پهلوی به کمک مردم آمد/ اجازه ندادیم منافقین پادگان زنجان را غارت کنند

ارتش-به-خاطر-ظلم-بی‌اندازه-رژیم-پهلوی-به-کمک-مردم-آمد-اجازه-ندادیم-منافقین-پادگان-زنجان-را-غارت-کنند

ارتشی دوران قبل از انقلاب گفت: ظلم و ستم پهلوی به مردم به اندازه‌ای بالا رفته بود که ارتش خود را در کنار مردم دید و برای پیروزی انقلاب تلاش کرد.

به گزارش موج رسا; سید ولی‌الله آریس از ارتشی‌‎های مراغه بود و پس از چند سال خدمت در ارتش به زنجان آمده و فعالیت‌های انقلابی خود را در زنجان آغاز کرد، او کسی بود که در زمان انقلاب بیانیه‌ها و سخنرانی‌ها امام را به همراه چند تن از دوستانش در زنجان پخش و همزمان در مراسم‌های سخنرانی سیاسی در مسجد ولیعصر زنجان به عنوان اولین پایگاه فعالیت‌های انقلابی شرکت می‌کرد.

آریس در تشریح فعالیت‌های انقلابی خود در زنجان می‌گوید: در سال 46 استخدام ارتش شده و سال 50 در قالب لشکر 30 مراغه به زنجان آمده و در پادگان ارتش مستقر شدم اما به دلیل نبود مکانی مناسب برای لشکر مراغه این ارتش به قزوین رفت و من در زنجان ماندگار شدم.

*ظلم و ستم به مردم در دوران پهلوی بیداد می‌کرد

وی در پاسخ به این سئوال که چه مسائلی موجب شد تا ارتش وارد فعالیت‌های انقلابی شود، می‌گوید: ظلم و ستم به مردم در دوران پهلوی بیداد می‌کرد اما چندین حرکت از جمله خوشگذرانی‌های خاندان پهلوی در حالی که مردم به نان شب محتاج بودند، هر بیننده‌ای را به فکر وا می‌داشت.

ارتشی دوران قبل از انقلاب معتقد است، برگزاری جشن‌های 2 هزار و 500 ساله در سال 1350 و حیف و میل ثروت و پول کشور، موجب شد تا مذهبی‌ها زودتر به این موضوع عکس‌العمل نشان دهند، مردم در حالی که در فقر و بیکاری زندگی می‌کردند، چنین پول‌های هنگفتی صرف برگزاری جشن‌های این رژیم می‌شد.

آریس گفت: شاه در حالی که توجهی به مشکلات مردم نداشت اما خود و خانواده‌اش همواره به خوشگذرانی پرداخته و پول‌های ملت را هدر می‌دادند.

وی می‌گوید: هنگامی که فرح در جشن هنر شیراز جلوی تلویزیون مشروب مصرف کرد مردم دیگر تحمل چنینی موضوعی را در جامعه اسلامی نداشتند و همه علما به این موضوع عکس‌العمل نشان داده و کم کم برای برگزاری تظاهرات در استان‌های مختلف قیام کردند.

ارتشی دوران قبل از انقلاب ادامه می‌دهد: من در زنجان به این دلیل که از سالم‌ترین شهرهای دوران پهلوی بود،انتخاب کردم در این شهر در جلساتی که روزهای جمعه به بهانه برگزاری دعای ندبه برگزار می‌شد فعالیت‌های انقلابی نیز از سوی افرادی همچون شجاعی، حسینی و یگانه پیگیری و به مردم انتقال داده می‌شد.

آریس می‌گوید: در فعالیت‌های انقلابی داماد خانواده ما نیز فعالیت چشمگیری داشت و از طریق یکی از دوستانش در قم با آیت‌الله خمینی ارتباط گرفته و برنامه‌ها را در زنجان اجرا می‌کرد.

*سخنرانی‌های آتشین آقای غفار زاده و رضوانی در مسجد ولیعصر (عج)

وی با بیان اینکه هنگامی که پیام‌ها و بیانیه‌های امام به دست ما می‌رسید به صورت مخفیانه اقدام به پخش بیانه‌ها می‌کردیم، افزود: مردم با گذشت روزهای بیشتر در تظاهرات حضور چشمگیری داشتند و در سخنرانی‌های آتشین آقای غفار زاده و رضوانی در مسجد ولیعصر (عج) گردهم می‌آمدند.

این ارتشی می‌گوید: ما نیز در سخنرانی‌های مسجد ولیعصر شرکت می‌کردیم در حالی که مردم عادی فکر می‌کردند ما مامور ارتش هستیم.

وی ادامه داد: اواخر سال 56 بود که یک روز داماد ما یک ساک دستی تحویل من داد که کتاب‌های دکتر شریعتی و رساله امام خمینی (ره) و یک کلت داخل آن بود و من نیز این ساک دستی را در یکی از روستاهای اطراف زنجان دفن کردم تا کسی دسترسی به آن نداشته باشد در همان روزها بود که ساواک ایشان را دستگیر و سپس دادگاهی کرد اما پس از پیروزی انقلاب آزاد شد.

 این ارتشی دوران دفاع مقدس با باین اینکه پادگان را پس از درگیری‌های مختلف به دست گرفته و 12 نفری پادگان را اداره می‌کردیم، گفت: در آنزمان برخی منافقین به پادگان هجوم آوردند تا اسلحه‌ها را غارت کنند اما اجازه ندادیم و حتی به اشخاص نیز این اسلحه‌ها تحویل داده نمی‌شد.

آریس در خصوص پایین کشیدن مجسمه شاه در زنجان نیز می‌گوید: ما درون پادگان و از دور ناظر این ماجرا بودیم یکی از جوانان از مجسمه بالا رفت و مجسه شاه را پایین کشید،کحالی و نیروهای گارد که به زنجان آمده بودند اما نمی‌توانستند جلوی انقلابیون ایستادگی کنند.

وی می‌گوید: روز 22 بهمن در زنجان بودم از طریق یکی از دوستانمان از فعالیت‌های نیروی هوایی در تهران اطلاع کسب و در زنجان اجرایی می‌کردیم، در آن روز هم اجازه ندادیم مهمات ارتش برای منافع شخصی استفاده شود.//ن

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر