logo
امروز : جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۴۳
[ شناسه خبر : ۱۴۱۹۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون سازمان زندان‌های کشور:

توانمندسازی ‏56 هزار زندانی در سراسر کشور/ طبقه‌بندی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری را دنبال می‌کنیم

توانمندسازی-‏56-هزار-زندانی-در-سراسر-کشور-طبقه‌بندی-زندانیان-و-کاهش-جمعیت-کیفری-را-دنبال-می‌کنیم-

معاون سازمان زندان‌های کشور‏ از توانمندسازی ‏56 هزار زندانی در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش موج رسا; ابوالفضل حجتی‌پور امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندان‌های استان زنجان با بیان اینکه جرم زاییده زندگی اجتماعی بشر است، اظهار کرد: محصول زندگی مبتنی بر اراده و اختیار و از طرفی روحیه زیاده طلبی در نهاد بشر جرم و تخلف خواهد بود.

وی با بیان اینکه جرم نظم یک زندگی اجتماعی را هدف قرار می‌دهد، ابراز کرد: بشر در جهت مقابله با جرم و جنایت همیشه سیاست، راهبردها و راهکارهایی را اتخاذ و اجرا کرده است.

معاون اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با اشاره اینکه بخشی از این راهکارها قبل از وقوع جرم و در حوزه زیرساختها انجام می‌شود، عنوان کرد: تقویت بنیه اقتصادی، تقویت بنیه فرهنگی و اجتماعی راهکارهای قبل از وقوع جرم هستند.

وی با بیان اینکه در حین ارتکاب جرم نیز نحوه برخورد با جرم مهم است، خاطرنشان کرد: بخشی از راهکارها بعد از وقع جرم است، یعنی اگر جرمی شناسایی و با آن برخورد شد، نحوه اجرای این کیفر نیز مورد توجه است.

حجتی‌پور با تاکید بر اینکه نخستین هدف در مجازات تسلی خاطر بزه بود، ادامه داد: در این مورد گاهی مجازات از شخصی بودن تجاوز می‌کرد بنابراین به مرور جامعه شناسان و دانشمندان علم جزا بحث عدالت کیفری را مطرح کردند یعنی هرکسی که مرتکب جرم شد تنها تسلی خاطر مجنی علیه کافی نیست و به نوعی مجازات نظام مند شد.

وی با بیان اینکه طبق عدالت کیفری مجازات باید با جرم متناسب بوده و فقط جانی مورد مجازات قرار گیرد، افزود: در گذر زمان بحث عدالت کیفری به عدالت ترمیمی ارتقا پیدا کرد که براساس آن اعلام شد که تنها جانی و مجنی علیه در شکل گیری مجازات نقش ندارند بلکه عوامل متعددی در بروز جرم و جنایت دخیل هستند که باید هرکس به اندازه نقش خود خسارت دهد.

معاون اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ‏ با اشاره به اینکه در گذر زمان عدالت ترمیمی تبدیل به شیوه‌های اصلاحی و تربیتی شد، گفت: ارتقا سیاست ها به این معنا نیست که اگر ما عدالت ترمیمی را داشتیم، عدالت کیفری را نداشته باشیم یا بحث تسلی خاطر بزه دیده مطرح نباشد.

وی با اشاره به فلسفه مجازات در اسلام اظهار کرد: توجه به کرامت انسان در اسلام مورد توجه قرار گرفته است.

حجتی‌پور با بیان اینکه قوانین جمهوری اسلامی در بحث اجرای مجازات جزو مترقی‌ترین قوانین دنیا است، ابراز کرد: مبانی ما در ارتباط با زندان بانی مترقی بوده و برگرفته از تعالیم و احکام اسلامی است.

وی با اشاره به بحث‌های درمانی و توانمندسازی زندانیان خاطرنشان کرد: در حوزه توانمندسازی و آموزش زندانیان 56 هزار نفر در سال گذشته تحت پوشش قرار گرفته و تحت آموزش و توانمندسازی قرار گرفتند.

معاون اصلاح و تربیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ‏ با بیان اینکه بیش از 21 هزار نفر از زندانیان در حوزه اشتغال و در موسسات وابسته به زندان مشغول بودند، گفت: در موضوع هنر و ورزش نیز خدمات زیادی به زندانیان ارائه می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر 220 انجمن حمایت از زندانیان در سراسر کشور مشغول به ارائه خدمات به زندانیان و خانواده‌هایشان هستند که در این راستا سال گذشته 87 میلیارد تومان به خانواده زندانیان کمک شده است.

حجتی‌پور با اشاره به رتبه نخست سازمان زندانها در نماز و علوم قرآنی افزود: 21 هزار نفر در رشته حفظ قرآن در زندانها حضور دارند.

وی با بیان اینکه زندانهای استان زنجان جزو زندان های کم مسئله برای سازمان است، خاطرنشان کرد: کاهش جمعیت کیفری جزو سیاستها بوده و استان زنجان نیز جزو استانهای خوب کشور است.

//س

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر