logo
امروز : پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۰۴
[ شناسه خبر : ۱۳۰۹۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان خبرداد

تحقق اقتصاد مقاومتی با اجرای طرح تولید خوراک دام از زباله در دانشگاه زنجان

تحقق-اقتصاد-مقاومتی-با-اجرای-طرح-تولید-خوراک-دام-از-زباله-در-دانشگاه-زنجان

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان با اشاره به طرح اقتصاد مقاومتی طرح فرایند تولید خوراک دام از زباله در زنجان گفت: تولید خوراک دام از زباله در دانشگاه زنجان انجام می شود.

ایمان شهابی در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به طرح‌های اقتصاد مقاومتی دانشگاه زنجان، اظهار کرد: طرح اقتصاد مقاومتی طراحی و مدیریت پسماند دانشگاهی در حال اجرا است.

وی با اشاره به پسماندهای دانشگاهی دانشگاه زنجان ابراز کرد: در این طرح بخش عمده زباله‌هایی که در دانشگاهی به خوراک دام تبدیل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان با اشاره به در گام دوم این طرح عنوان کرد: به دنبال استخراج پروتئین و املاح مورد نیاز از زباله هستیم و در نظر داریم از زباله مواد مغذی دامی تولید می‌کنیم.

شهابی با بیان اینکه طرح اولیه این پروژه انجام شده است، ادامه داد: در طرح اولیه، تولید خوراک دام از پسماندهای رستورانی عملیاتی شده و ثبت اختراع این طرح نیز انجام شده است.

بیشتر بخوانید:

بی‌تدبیری دولت به کیسه‌های سبوس رسید

وی با اشاره به اینکه در حال تجاری سازی این طرح هستیم، خاطر نشان کرد: به دنبال ارائه محصول تجاری این طرح به بازار هستیم تا با این کار حداقل نهاده‌های دامی دانشگاه را از این طریق تامین کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه یکی از نهاده‌هایی که اخیر برای کشور مشکل آفرین بوده و بخش نهاده‌های دامی در حوزه پروتئین است افزود: بخش بزرگی از کنجاله سویایی ایران وارداتی است و ما در این طرح به دنبال تولید نهاده‌های دامی هستیم که جایگزین کنجاله سویا شود.

وی با اشاره به اینکه در این طرح به دنبال کاهش زباله هستیم، تصریح کرد: انباشت زباله باعث ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود و برای کشور هزینه ایجاد می‌کند.

شهابی با اشاره به اینکه زراعت در کشور و استان به سمت مالچ‌های پلاستکی حرکت می‌کند، خاطر نشان کرد: پسماند مالچ‌های پلاستیکی در زمین‌های زراعی در طول چند سال باعث تبدیل زمین کشاورزی به یک پلاستیک‌دان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پسماند‌های مالچ پلاستیکی در زمین‌های کشاورزی موجب بروز پدیده ای با نام میکرو پلاستیک‌ها می شود، بیان کرد: ما در سال آینده به دنبال تولید محصولی از زباله هستیم تا آن محصول را با مالچ های پلاستیکی جایگزین نماییم.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان با بیان اینکه در دانشگاه زنجان با جمعیت دانشجویی 10 هزاری نفری روزانه به طور میانگین 5 میلیون تومان هزینه ضایعات مواد غذایی سلف است، ادامه داد: اگر ما همین عدد را به کشور تامیم دهیم یک عدد بزرگی می شود.

وی با اشاره به اینکه این طرح یک طرح بین رشته‌ای است، تصریح کرد: در این طرح سه عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان در رشته‌های صنایع غذایی، تغذیه دام، شیمی کاربردی فعالیت می‌کنند.

//ک

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر