logo
امروز : پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۶
[ شناسه خبر : ۶۸۶۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
نگاهی به آداب و رسوم کشورهای عضو اکو؛

وقتی ثروتی به نام غذا موجب آشنایی ملل می شود/جشنواره غذای اکوی زنجان،عامل برقراری صلح و دوستی

وقتی-ثروتی-به-نام-غذا-موجب-آشنایی-ملل-می-شود-جشنواره-غذای-اکوی-زنجان،عامل-برقراری-صلح-و-دوستی

چهارمین جشنواره غذای اکو- جاده ابریشم در زنجان برگزار شد که یکی از اهداف مهم آن آشنایی ملل مختلف با یکدیگر بود.

به گزارش موج رسا; جشنواره غذای اکو – جاده ابریشم فکری بود که در سال 93 جرقه آن در زنجان زده شد و این جشنواره برای نخستین بار با جشنواره ملی آش ایرانی برگزار شد اما ظرفیت این جشنواره به اندازه ای بود که از سال بعد به عنوان جشنواره مستقلی برگزار و ظرفیت های جشنواره شدن را به خوبی به نمایش گذاشت.

مردم زنجان همچون جشنواره آش ایرانی از جشنواره غذای اکو استقبال کردند این استقبال گسترده زمینه برگزاری دوره های بعدی را فراهم کرد و مساحتی بزرگ همچون نمایشگاه بین المللی کاسپین زنجان به این امر اختصاص یافت.

در سال اول برگزاری این جشنواره تنها پنج کشور شرکت کردند اما با برگزاری مطلوب آن در دوره بعدی 11 کشور و در دوره سوم 15 کشور به زنجان آمدند تا ظرفیت های غذایی خود را به نمایش بگذارند.

چهارمین جشنواره غذای اکو- جاده ابریشم نیز از روز 11 اردیبهشت ماه سال جاری آغاز به کار کرد،آغازی که از همان ابتدا با حضور 5 سفیر،13 دیپلمات از دیدگاه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان مصداق بارز دیپلماسی فرهنگی شد.

روابط نزدیک و تنگاتنگ کشورهای عضو سازمان اکو در این جشنواره به خوبی عیان بود و حتی شرکت کنندگان نیز به امر معترف بودند.

14 کشور،5 خبرگزاری خارجی و 22 خبرنگار داخلی در چهارمین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم حضور یافتند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان با یادآوری اینکه همه کشورهای دنیا یک دغدغه مشترک به نام صلح و سعادت بشری را در سر می‌پرورانند، خاطرنشان کرد: بی‌شک با وجود اینکه غذاهای ارائه شده در این جشنواره دارای طعم و مزه جداگانه‌ای بود، اما همه شرکت‌کنندگان در یک چیز مشترک بودند و آن هم برقراری صلح و دوستی که این مهم در جشنواره چهارم به خوبی دیده شد. 

همچنین خبرنگاران شبكه هاي تلويزيوني هلال تركيه، شبكه قدس تركيه و تلويزيون تمدن افغانستان در كنار شبكه هاي آي فيلم، جام جم و اشراق پوشش خبري اين رويداد بين المللي غذا را به عهده داشتند.

براي شركت در آئين افتتاحيه چهارمين جشنواره بين المللي غذاي اكو، سفیر بلغارستان، پاکستان، اندونزی و افغانستان، کنسول و سر کنسول كشور آذربایجان و معاون گردشگری سازمان اکو ممدوح اونال به زنجان سفر كردند.

محمد التوفیق از لبنان در گفت و گو با خبرنگار موج رسا، اظهار داشت: جشنواره غذای اکو، خیلی خوب بود و فرصتی فراهم کرد تا با فرهنگ و غذاهای کشورهای دیگر آشنا شدیم.

وی با بیان اینکه اولین بار است در این جشنواره شرکت می کند، افزود:امیدوارم سال های آینده ادامه یابد.

این شرکت کننده مردم زنجان را خیلی مهربان توصیف کرد و گفت: زنجان دارای هوای ملایم و خوبی بوده و می توان گفت بهشت ایران است.

بهروز از تاجیکستان نیز گفت: جشنواره زنجان بسیار خوب بود و تشکر می کنم از اداره کل میراث فرهنگی زنجان که این جشنواره را برگزار کرد و هرسال به کیفیت آن اضافه می شود.

گیتی از چین نیز معتقد است، جشنواره زنجان از استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.

وی میزان فروش غرفه چین را بالا عنوان کرد و افزود:  مردم زنجان مهمان نواز و مهربان هستند.

جعفر خان از پاکستان از شرکت دوباره خود در این جشنواره خبر داد و بیان داشت: این جشنواره خیلی خوب برگزار شده است و هر سال کیفیت مواد غذایی و تعداد شرکت کنندگان افزایش یافته است.

وی افزود:مردم زنجان ترکی صحبت می کنند و ما خیلی از صحبت ها متوجه نمی شویم.

این شرکت کننده ادامه داد: برگزاری این جشنواره موجب انسجام فرهنگی می شود و برای کشورهای خاورمیانه خیلی مهم است.

محمد رضا زین العابدین از عراق از مسئولان زنجان و دانشگاه بین المللی قزوین برای برگزاری این جشنواره تقدیر کرد و گفت:مردم زنجان حرف ندارند.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره به اتحاد اقوام کمک می کند و با غذاهای کشورهای مختلف آشنا می شویم.

این شرکت کننده بیان داشت: در روز اول دلمه، روز دوم بریانی و سمبوسه و روز آخر هم عسل و بورک و کوفته عراقی ارائه شد.

الهام محمداف نیز جشنواره زنجان را خیلی خوب ارزیابی کرد و گفت: امتیاز بالایی به این جشنواره می دهم.

وی بیان داشت: فرهنگ زنجان با فرهنگ آذربایجان قرابت نزدیکی دارد.

این شرکت کننده تصریح کرد: این جشنواره موجب می شود تا با غذاها، آداب و رسوم بین کشورها آشنا شویم.

وی با اشاره به پخت غذای جوشواره از غذاهای آذربایجان در خراسان،گفت:من به عنوان مردم شناس از این نزدیکی فرهنگی لذت می برم.

مسئول غرفه اسپانیا نیز گفت: سال های قبل به عنوان بازدید کننده بودم اما امسال شرکت کننده هستم و مردم زنجان را با غذاها و فرهنگ اسپانیا آشنا کردم.

وی گفت: دو ماه در آنجا آموزش دیده ایم و غذاهای اسپانیایی را در این جشنواره ارائه کرده ام.

عبدالملک از صعنا نیز برگزاری این جشنواره را موجب آشنایی کشورهای سازمان اکو با  سنت ها عنوان کرد و بیان داشت: غذاهای یمنی از جمله سمبوسه و دوغ یمنی را در این جشنواره ارائه کردیم.

وی گفت:مردم استقبال خوبی از نمایشگاه دارند و اولین سال است که در این جشنواره شرکت کردم.

این شرکت کننده در خصوص آخرین وضعیت یمن نیز گفت: عربستان در یمن به کشتار مردم در سکوت بین الملل می پردازد.

علیرضا قنبری خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره برای نسل جدید که گوشه گیر و دنیال خاص بودن بوده و اکثرا بد غذا هستند،جذاب است و برگزاری این جشنواره می تواند موجب آشنایی با غذاهای بین المللی شود.

وی افزود: بیشتر غذاهای اسپانیا با ایران مشترک است و تنها نوع پخت فرق می کند.

گفتنی است، این جشنواره 11 تا 13 اردیبهشت ماه سال جاری در زنجان برگزار شد.

سازمان همکاری اقتصادی موسوم به اکو یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است.

سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) نخستین بار این سازمان را پایه‌ریزی کردند.

پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.//ن

 

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر