از برگزاری رویداد فرهنگی با طعم غذا تا بازدید 6 هزار خارجی از جاذبه های گردشگری زنجان
گردشگری استان زنجان همچون سایر بخش ها در سال 96 برنامه های مختلفی را برگزار کرد که در راس آنها جشنواره آش ملی و بازدید 6 هزار گردشگر خارجی از جاذبه های تاریخی زنجان بود.
به گزارش موج رسا; گردشگری یکی از حوزه های مهم در معرفی جاذبه های تاریخی و فرهنگی هر منطقه ای محسوب می شود.
برنامه های مختلفی در طول سال برای معرفی جاذبه ها، آداب، رسوم و فرهنگ استان زنجان از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان برگزار می شود.
این برنامه ها در قالب های ملی، منطقه ای و استانی برگزار و بیشتر این برنامه ها به عنوان جاذبه برای جذب گردشگر محسوب می شود که می توان با برنامه ریزی مناسب، مدت زمان اقامت گردشگر در استان را افزایش داد.
سال 96 نیز سالی پر بار از برنامه های گردشگری برای استان زنجان بود و چندین برنامه فاخر نیز در این زمینه برگزار شد که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی زنجان آمار گردشگران ورودی به زنجان افزایش یافت.
*نگاهی به رویداد فرهنگی با طعم غذا در زنجان
زنجان میزبانی مهربان بوده و شهری فرهنگی و مذهبی با مشارکت های اجتماعی بالا است، زنجان از هر فرصتی برای تشکیل اجتماعات بزرگ، شادیآفرین و تاثیرگزار استفاده میکند.
طی دوازدهمین جشنواره آش نیز زنجان میزبان چندین هزار نفر سایر استانها بود.
در واقع جشنواره آش یکی از شاخصهای مهم صنایع فرهنگی استان زنجان محسوب می شود و این جشنواره موجب شد تا اقوام متعدد اصیل ایرانی گردهم آیند.
اقوام با حضور در جشنواره ملی آش ایرانی رسوم و فرهنگ، قابلیتها و توانمندیها و سنتهای استان خود را به نمایش گذاشتند.
همچنین جشنواره ملی آش ایرانی قدیمیترین جشنواره در حوزه غذای کشور بهشمار میرود و هر ساله از رشد خوبی برخوردار است.
جشنواره ملی آش ایرانی در سال گذشته روزانه 120 هزار نفر بازدید کننده داشت و امسال نیز هر روز یک قطار گردشگری با ظرفیت 320 نفر، از تهران به مقصد زنجان حرکت کرد.
امسال 127 غرفه صنایع دستی از 32 استان و 50 غرفه آشپزی از 26 استان راهاندازی و روزانه برای 45 هزار نفر آش پخته شد.
گفتنی است،جشنواره ملي آش ايراني از سال 1384 به عنوان يكي از رويدادهاي مهم فرهنگي در سطح كشور براي ترويج فرهنگ غذايي صحيح و با شعار«غذاي ايراني خوراك جهاني» در سطح ملي در شهر زنجان برگزار مي شود.
اين جشنواره تاكنون در 12 دوره برگزار شده و يكي از جشنواره هاي ثابت فرهنگي در سطح كشور است كه مورد استقبال گردشگران مسافران و شركت كنندگان از استان هاي مختلف قرار مي گيرد.
*برگزاری سومین جشنواره اقوام و فرهنگ ایرانی در زنجان
از 31 تیرماه سال جاری ؛سومین جشنواره اقوام و فرهنگ ایرانی، صنایع دستی،خوراکی ها،سوغات، عرقیجات و آشامیدنی های سنتی در زنجان برگزار شد.
یحیی رحمتی در گفت و گو با خبرنگار موج رسا با اشاره به برگزاری سومین جشنواره اقوام و فرهنگ ایرانی در زنجان، اظهار داشت: این جشنواره توسط بخش خصوصی برگزار شد.
وی با بیان اینکه در این جشنواره صنایع دستی،خوراکی ها،سوغات، عرقیجات و آشامیدنی های سنتی ارائه شد؛ افزود: این نمایشگاه از 31 تیرماه سال جاری آغاز به کار کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از حضور 40 صنعتگر زنجانی در این جشنواره خبر داد و گفت: آشنایی با آداب و رسوم و هدایای استان های مختلف کشور یکی از اهداف مهم برگزاری این جشنواره بود.
این مسئول اضافه کرد: به نمایش گذاشتن سنت ها و آئین های محلی مردم استان های مختلف و ارائه انواع خوراکی های سنتی استانها از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره بود.
*مسابقه نان و نمک در زنجان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: مسابقه و جشنواره نان و نمک در دل نخستین جشنواره روستای این استان برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان به نقل از ايرنا، یحیی رحمتی روز پنجشنبه اظهار كرد: از قدیم در فرهنگ سرزمین ما حفظ حرمت نان و نمک اهمیت بسیاری برای افراد داشته است.
وی یادآورشد: کسانی که با هم نان و نمک می خوردند در حق هم نامردی روا نمی داشتند و قدردان محبت همدیگر بودند.
رحمتی با بیان اینکه این جشنواره صبح روز جمعه 24 شهریور در حاشیه جشنواره روستا برگزار می شود، اظهار کرد: نخستین جشنواره نان و نمک بر آن است تا گامی برای حفظ این فرهنگ بردارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در جشنواره نان و نمک بناست روستاییان شهرستان های این استان فتیرها، پنیرها و ماست های خود را در آن شرکت دهند.
وی خاطرنشان کرد: اصالت، کیفیت و ارگانیک بودن محصول تولیدی در این جشنواره مد نظر قرار می گیرد.
رحمتی ادامه داد: هیات داوران این جشنواره را بهترین و قدیمی ترین ماست بندها، تولیدکنندگان پنیر و نان سنتی استان زنجان تشکیل می دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: از منتخبان این جشنواره در آیین اختتامیه نخستین جشنواره روستای استان زنجان تجلیل می شود.
تاکنون در زنجان جشنواره های غذایی همچون جشنواره ملی آش ایرانی، جشنواره غذاهای کشورهای عضو اکو و جاده ابریشم و جغور بغور برگزار شده است.
جشنواره روستا از 20 تا 25 شهریور در مجموعه تفریحی ایل داغی زنجان برگزار می شود.
*دومین جشنواره گیلاس در زنجان برگزار شد
دومين جشنواره گيلاس، هشتم و نهم تيرماه سالجاري در مسير گردشگري شيت و وليدر برگزار شد.
اين جشنواره با هدف معرفي ظرفیت های طبيعت گردي در روستاهاي هدف گردشگري و پتانسيل هاي گردشگري شهرستان طارم برگزار شد که برپايي نمايشگاه توليدات صنايع دستي و محصولات كشاورزي طارم از برنامه هاي جانبي این جشنواره بود.
*مديركل ميراث فرهنگي زنجان، مدير برگزيده برتر ملي در بخش رويدادهاي بين المللي گردشگري
يحيي رحمتي ، مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان از سوي معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي كشور بعنوان مدير برگزيده برتر ملي در صنعت گردشگري انتخاب شد.
در مراسم گراميداشت روز جهاني گردشگري كه با حضور علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهوری، چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفرای چند کشور خارجی و فعالان این صنعت برگزار شد، از يحيي رحمتي مديركل ميراث فرهنگي زنجان بعنوان مدير برگزيده برتر ملي در بخش رويدادهاي بين المللي بخاطر رويداد جشنواره بين المللي غذاي اكو-جاده ابريشم تجليل بعمل آمد.
همچنین در این مراسم از تمبر روز جهانی گردشگری رونمایی شد و این تمبر به امضای معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و میهمانان ویژه این مراسم رسید.
*احداث نخستین مجموعه گردشگری خرم دره
نخستین مجموعه گردشگری، رفاهی و تفریحی مجهز به پارک آبی شمالغرب کشور امروز در خرمدره کلنگ زنی شد
کلنگ احداث مجتمع تفریحی، گردشگری، ورزشی پارک آبی کسری خرمدره در نخستین روز از آغاز دهه فجر با حضور استاندار زنجان به زمین خورد.
کل سرمایه گذاری پروژه ۱۵۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی آن ۱۲۰ نفر است که پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
این پروژه در زمینی به مساحت ۵ هزار و ۲۰۰ متر مربع با زیر بنای ۷ هزار مترمربع در ۵ طبقه احداث می شود.
مجموعه گردشگری، رفاهی و تفریحی پارک آبی کسری خرمدره شامل پارک آبی، هتل با ۱۲ سوئیت، سالن غذا خوری سنتی، سالن ورزشی، فست فود و ... است.
ظرفیت پذیرش این مجتمع در بخش اقامتی ۳۵ تخت که قابلیت افزایش تا ۵۰ تخت را دارد. در بخش پذیرایی نیز گنجایش پذیرش ۵۰۰ نفر در نظر گرفته شده است.
*حضور زنجان در یازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته
نمایشگاه گردشگری امسال با تغییرات اجرایی، با هدف معرفی ظرفیتها و برنامههای نوروزی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
سالن ۳۸ امسال به استانها اختصاص داشت که در این سالن هر استان ظرفیت خود را به نمایش گذاشت.
استان زنجان نیز در این نمایشگاه حضور چشمگیری داشت.
*بازدید 6 هزار گردشگر خارجی از جاذبه های زنجان
986 نفر در طول سال 92 گردشگر خارجی از جاذبه های تاریخی استان زنجان بازدید کردند که این آمار امسال از مرز 6 هزار نفر گذشت.
*نقشه های گردشگری زنجان به سه زبان دنیا رونمایی شد
آئین رونمایی از نقشه های گردشگری زنجان به سه زبان انگلیسی، روسی و ترکی استانبولی توسط مدیرکل میراث فرهنگی زنجان در یازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران برگزار شد.
*سومین جشنواره غذا در زنجان برگزار شد
سومین جشنواره غذا با حضور ۱۴ کشور از جمله عراق، چین، لبنان، قزاقستان، تاجیکستان، بحرین، سوریه، فلسطین، پاکستان، ترکیه، آذربایجان، بلغارستان و افغانستان در زنجان برگزار شد.
از این دوره از جشنواره بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم زهرا احمدیپور معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، اسدالله درویشامیری استاندار زنجان، احسان علیمنگی معاون دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو، سفیران کشورهای افغانستان، بلغارستان و پاکستان، دیپلماتهای کشورهای ازبکستان، عراق ، نماینده سازمان یونسکو و نماینده سازمان اکو بازدید بهعمل آوردند.
سومین جشنواره بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم از ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت سال جاری در محل نمایشگاههای بینالمللی کاسپین زنجان برگزار شد. //ن
انتهای پیام/