logo
امروز : سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۲۲
[ شناسه خبر : ۲۹۲۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
رئیس شورای ملی زیتون:

محصول زیتون در 3 سال آینده صاحب 300 برند می‌شود/ در تولید میوه زیتون به مرز خودکفایی رسیدیم

محصول-زیتون-در-3-سال-آینده-صاحب-300-برند-می‌شود-در-تولید-میوه-زیتون-به-مرز-خودکفایی-رسیدیم

رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به برند سازی محصول زیتون گفت: محصول زیتون در 3 سال آینده صاحب 300 برند می‌شود.

مهدی عباسی در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به اینکه شورای ملی زیتون یک بخش خصوصی بوده و خارج از هر گونه حاشیه‌های سیاسی در زمینه زیتون فعالیت می‌کند و به هیچ گونه حزب و جناحی متکی نبوده است اظهار کرد: شورای ملی زیتون عام المنفعه است و در رابطه با بحث ساماندهی به تولید٬ تجارت و مصرف زیتون و رغن زیتون فعالیت می‌کند.

*تاسیس شرکت‌های مشاوره‌ای و مشارکتی زیتون

رئیس شورای ملی زیتون با بیان اینکه در بحث باغداری نیز شرکت‌های مشاوره‌ای قرار است تاسیس شود که در این راستا بخش خصوصی کمک کار باغداران خواهد بود افزود: در این راستا دو طرح پایلوت در شهرستان طارم در حال اجرا بوده و این طرح‌ها به صورت الگو خواهد گرفت.

وی ابراز کرد: در این طرح بخش خصوصی با یک باغدار قرارداد مشارکتی داشته و انجمن زیتون نیز این قردادها را داوری می‌کند.

عباسی بیان کرد: بخش خصوصی در راستای قرارداد منعقد شده با باغدار اقدامات لازم در رابطه با مبارزه با انواع بیماریهای زیتون وارد عمل می‌شود تا بهروری در این محصول ارتقا یابد.

وی به وضعیت فعالیت واحد‌های فرآوری زیتون در استان زنجان گفت: در حال حاضر کارخانه‌های زیتون در استان زنجان با نصف ظرفیت فعالیت می‌کند.

زیتون

*برند سازی محصول زیتون

رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه انجمن زیتون در استان زنجان نسبت به سایر استانها فعال‌تر بوده و به همین دلیل برخی از برنامه‌ها به صورت پایلوت در این استان اجرا می‌شود افزود: در بحث برند سازی مقرر شده محصول زیتون در 3 سال آینده با 300 برند صادر شود.

وی خاطر نشان کرد: این اقدام یک تحول بزرگی در صادرات این محصول در استان زنجان و ایران ایجاد می‌کند.

عباسی افزود: این کار می‌تواند برای باغداران که در امر فرآوری زیتون به صورت سنتی که بیشتر توجیه برای باغداران ندارد کمک کند و باغداران محصولات خود را در قالب قرارداد به کارخانه‌داران ارائه می‌کند.

رئیس شورای ملی زیتون تصریح کرد: همچنین با این اقدام در راستا ایجاد برند و بسته بندی مناسب این محصول می‌توان قدم‌های خوبی در سطح استان برداشت.

وی با اشاره به اینکه در کل دنیا از محصول زیتون بیش از 100 نوع بهره‌بردای می‌شود افزود: در حال که در کشور اینطور جا افتاده که مصرف کنندگان فکر می‌کنند که فرآوری محصول زیتون تنها کنسرو و روغن است.

*تنوع فرآوری زیتون و افزایش می‌یابد

عباسی افزود: انجمن زیتون با اجرای برنامه‌های مختلف خود سبب افزایش تنوع فرآوری زیتون و افزایش اشتغال در این محصول شده و کارخانه‌های فرآوری محصول زیتون که تعطیل و نیمه تعطیل هستند به چرخه تولید باز می‌گردند.

وی با اشاره به اینکه در راستای بازاریابی این محصول قرار است یک شرکتی در سطح استان راه اندازی شود گفت: با تاسیس این شرکت مشکل بازیابی این محصول قابل حل است.

رئیس شورای ملی زیتون خاطر نشان کرد: بحث برند سازی به محصول تولید شده هویت داده و قابل رصد است و اگر فرآوری محصولی که مشکل داشت می‌توان آن را پیگیری کرد. ولی در حال حاضر امکان رصد محصولات فرآوری شده وجود ندارد چون محصولات فرآوری شده در کارگاه‌ها تولید می‌شود و هر چند این تولیدات زیر نظر بهداشت بوده ولی صاحب برند مشخصی ندارند.

*استان زنجان در تولید زیتون رتبه نخست را دارد

عباسی افزود: از 300 برندی که برای این محصول در نظر گرفته شده براساس برآورده‌های انجام شده قطعا 30 برند قوی ایجاد می‌شود چرا در این راستا رقابت بالایی بین تولید کنندگان وجود خواهد داشت.

وی با اشاره به تولید زیتون در استان زنجان ابراز کرد: تولید زیتون در استان زنجان در بیش از 19 هزار هکتار بوده که از نظر زیر کشت و تولید و کیفیت رتبه نخست را در بین سایر استانها دارد.

عباسی افزود: استانها‌ی قزوین و گیلان نیز در تولید زیتون جزو استانهای برتر هستند.

وی افزود: آمار دقیقی از میزان کشت زیتون در کشور وجود ندارد ولی براساس برآورده‌های انجام شده ین محصول نزدیک به 85 هزار هکتار کشت می‌شود.

رئیس شورای ملی زیتون افزود: برداشت محصول زیتون در استان زنجان به طور میانگین سالانه 45 هزار تن تولید می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر 7 هزار هکتار از باغات زیتون به مرحله باردهی نرسیده است.

*تعامل خوب انجمن زیتون با کمسیون کشاورزی

وی با اشاره به تعامل انجمن زیتون با کمسیون کشاورزی گفت: تعامل خوبی با کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی و شهرستانی وجود دارد.

عباسی با اشاره به تهیه بانک اطلاعاتی تکمیل در زمینه محصول زیتون گفت: پیشنهاد تهیه بانک اطلاعاتی محصول زیتون به اتاق بازرگانی ایران داده شده تا در صورت تامین اعتبار این اقدام در انجمن زیتون صورت بگیرد.

*در زمینه صادرات زیتون به مرز خودکفایی رسیدیم

وی به صادرات محصول زیتون نیز اشاره و ابراز کرد: در زمینه صادرات زیتون به خود کفایی کامل رسیدیم و در حال حاضر آمار دقیقی از میزان صادرات محصول زیتون وجود ندارد و یکی از برنامه‌های انجمن زیتون استخراج آمار دقیق آمار میزان صادرات زیتون است.

رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به قدمت 2 هزار و 300 ساله محصول زیتون در ایران گفت: قدمت کشت زیتون در کشور ما بالا است و می‌توانستیم در زیتون حرف اول را بزنیم و صاحب برند باشیم ولی به دلیل نواقصاتی در این زمینه وجود داشته این اتفاق نیافتاده و باید بعد از این برای تحقق این امر برنامه‌ریزی داشته باشیم.

*معضل قاچاق روغن زیتون

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ما این است که روغن زیتونی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود جلوگیری شود و برند سازی یکی از برنامه‌های مهم در مقابله با قاچاق روغن زیتون است و اگر برند سازی اتفاق بیفتد مشخص می‌شود که چه محصولاتی قاچاق هستند و همچنین 7 هزار تن واردات روغن زیتون به صورت قانونی انجام می‌شود.

عباسی میزان مصرف زیتون در کشور را حدود 17 هزار تن کل مصرف داخلی عنوان کرد و افزود: از این میزان 4 هزار تن را خودمان تولید می‌کنیم و 13 هزار تن نیز وارد می‌شود.

وی افزود: اگر از این میزان واردات زیتون جلوگیری شود در اشتغال کشور تاثیر بالایی می‌گذارد.

*40 درصد باغات زیتون استان آلوده به بیماری لکه طاووسی هستند

رئیس شورای ملی زیتون افزود: در حال حاضر در استان زنجان بیش از 40 درصد باغات زیتون آلودگی لکه طاووسی دارند که یکی از راهکار مقابله با این مشکل بحث فعالیت شرکت‌های خدماتی مشارکتی است.

وی بیان کرد: مقابله با این مشکلات از عهده دولت خارج بوده و نیاز به مشارکت بخش خصوصی حمایت دولت از این بخش دارد.

گفت‌وگو از حسین عباسی

//ع

انتهای پیام/

نظرات
[ نام : مجتبی ] [ ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ]
ب امید پیشرفت های روز افزون در عرصه زیتون و محصولات مرتبط ب ان با تلاش مدیران و یاری خداوند منان
فرم ارسال نظر