logo
امروز : سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۸
[ شناسه خبر : ۱۵۴۴۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]

تولید کیت تشخیص کرونا تا سقف ۱ میلیون در ماه توسط جهاد دانشگاهی

تولید-کیت-تشخیص-کرونا-تا-سقف-۱-میلیون-در-ماه-توسط-جهاد-دانشگاهی

رئیس جهاددانشگاهی از موفقیت این نهاد در تولید کیتهای تشخیص کرونا خبر داد و گفت: هماهنگی‌ لازم را انجام دادیم که منابع مالی تامین شود و ما بتوانیم تا سقف ۱ میلیون کیت در ماه تولید کنیم.

به گزارش موج رسا; به نقل از جهاددانشگاهی، پژوهشگران مرکز نوآوری و شتاب‌دهی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، کیت تشخیص مولکولی کووید ـ ۱۹ را با استفاده از فناوری‌های روزآمد، طراحی و تولید کردند.

دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی در معرفی این کیت‌ تشخیص مولکولی در ساختمان پژوهشکده‌ سرطان معتمد جهاددانشگاهی، گفت: با شیوع ویروس کرونا در چین، این پیش‌بینی وجود داشت که این ویروس به کشورهای دیگر نیز سرایت کند؛ لذا ما از همان ابتدا تولید کیت‌های مولکولی تشخیص کرونا را در دستور کار خودمان قرار دادیم.

وی ادامه داد: یکی از مجموعه‌های پیشروی ما در این زمینه، پژوهشکده‌ سرطان معتمد جهاددانشگاهی بود که از همان ابتدا، کار مطالعاتی و طراحی در این زمینه را توسط پژوهشگران خود آغاز کرد و توانست کیت را تولید کند و در خود پژوهشکده، مورد آزمایش‌های متعددی قرار گرفت و خوشبختانه موفق شد، جواب‌های مثبتی از این آزمایش بگیرد.

طیبی درباره‌ کیفیت کیت تولیدشده توسط پژوهشکده‌ سرطان معتمد جهاددانشگاهی، اظهار کرد: پژوهشگران این پژوهشکده توانستند کیت‌هایی تولید کنند که با تکنولوژی روز دنیا هم‌خوانی دارد و از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و خوب عمل می‌کند.

رئیس جهاددانشگاهی افزود: بعد از گرفتن جواب‌های مثبت در پژوهشکده، برای گرفتن نظر آزمایشگاه‌های مرجع و تولید انبوه آن و گرفتن مجوز از سازمان غذا و دارو، کیت‌ها به این آزمایشگاه‌های مرجع فرستاده شد و خوشبختانه به ما اطلاع دادند که کیت‌ها از کیفیت مناسبی برخوردار است.

وی اضافه کرد: امروز خوشبخت هستیم که اعلام کنیم این کیت از آزمایش‌های مربوطه با سلامت عبور کرده است و با توجه به اطمینانی که نسبت به کیت تولیدی داشتیم، با ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، هماهنگی‌های لازم را انجام دادیم که منابع مالی مورد نیاز تامین شود و مواد اولیه هم خریده شود تا ما بتوانیم تا سقف ۱ میلیون کیت در ماه تولید کنیم.

 طیبی درباره‌ تولید انبوه این کیت‌های تشخیصی، گفت: همه‌ هماهنگی‌ها انجام‌شده و با مجوزی که سازمان غذا و دارو صادر خواهد کرد، بلافاصله تولید انبوه کیت‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد و لازم است در این‌جا از حمایت مرکز تشخیص سریع انستیتو پاستور ایران قدردانی کنم که در انجام آزمایش‌های مرتبط، همکار بسیار خوبی با ما داشتند.

رئیس جهاددانشگاهی گفت: کیت دیگری را نیز هم‎زمان با شیوع ویروس کرونا در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران جهاددانشگاهی با همکاری و توصیه‌ سازمان پدافند غیرعامل، در دست تولید داریم که این کیت هم مراحل آزمایش خود را در انستیتو پاستور می‌گذاراند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دیگر برنامه‌های آزمایشگاهی جهاددانشگاهی در کشور، بیان کرد: برنامه‌ریزی‌مان این است که مجموعه‌ی آزمایشگاه‌های جهاددانشگاهی در تعدادی از استان‌های کشور نیز بعد از تهیه و تولید این کیت‌ها و در اختیار دادن آن به آزمایشگاه‌های تحقیقاتی استانی، به کمک حل مشکل تشخیص ویروس کرونا در کشور بپیوندند.

سایر فعالیت‌ها و توانمندی‌های جهاددانشگاهی در ارتباط با مقابله‌ی با کرونا

طیبی عنوان کرد: ما در پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در بحث سلول‌های بنیادی، تجارب بسیار ارزنده‌ای در درمان بیماری‌ها داریم و در مساله‌ کرونا، امیدواریم با استفاده از سلول‌های مختلف بنیادی به‌ویژه سلول‌های مزانشیمی، بتوانیم ضایعاتی که در اثر این ویروس در ریه به وجود آمده را درمان کنیم.

وی ادامه داد: این پروژه، کار پژوهشی مشترکی بین بیمارستان مسیح دانشوری، بیمارستان شریعتی تهران و پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی است که امیدواریم حداکثر ظرف دو تا سه هفته‌ آینده، جواب آن مشخص بشود و ان‌شاا... بتوانیم خدمتی اساسی برای جلوگیری از صدمات به ریه در کشور انجام دهیم.

رئیس جهاددانشگاهی اضافه کرد: هم‌چنین در زمینه‌ تولید واکسن این بیماری، با توجه به تجربه‌ خوب پژوهشگاه ابن‌سینا جهاددانشگاهی، پروژه‌ای برای تولید واکسن طراحی شده که به‌دنبال تامین منابع برای آن هستیم و با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مذاکراتی انجام شده است.

طیبی با توجه به سایر زمینه‌های فعالیت جهاددانشگاهی در ارتباط با مقابله با شیوع کرونا، اظهار کرد: پژوهشکده‌ی توسعه‌ی صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی نیز توانمندی بسیار خوبی برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده دارد که اگر مشکل تامین الکل حل شود، ظرفیت تولید ۲۰ تن از این مواد را در هفته داراست که این ظرفیت نیز قابل توسعه است.

وی ادامه داد: هم‌چنین واحد صنعتی امیرکبیر ما نیز که در زمینه‌ نساجی فعالیت دارد، تولید گان پزشکی برای بیمارستان‌ها را با ظرفیت ۵۰۰ دست لباس مخصوص کادر درمان پزشکی دنبال می‌کند.

 نحوه‌ عملکرد کیت‌های تولیدشده

در ادامه، دکتر رامین صرامی معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی نیز گفت: یکی از رسالت‌های مهم جهاددانشگاهی، استفاده از فناوری‌های روز برای حل مشکلات در مقیاس ملی است.

وی ادامه داد: بعد از بحران ویروس کووید ـ ۱۹، یکی از مشکلات مهم، تولید کیت‌های تشخیصی است که باعث ورود پژوهشکده‌ی سرطان معتمد به این قضیه شد و مرکز نوآوری و شتاب‌دهی این پژوهشکده با همکاری ستاد جهاددانشگاهی، طراحی‌های لازم بر روی این مساله را انجام دادند و با استفاده از فناوری‌هایی که در دنیا موجود است، کیت تشخیصی خود را طراحی کردیم و خوشبختانه با استفاده از کارهای تکمیلی، کیت ما جواب بسیار خوب و راضی‌کننده‌ای داد.

صرامی با اشاره به ویژگی‌های این کیت تشخیص مولکولی، بیان کرد: استفاده از روش One Step Multiplexe q- RT PCR، حساسیت بسیار بالا تا حد ۱۰ نسخه از ویروس، امکان تعیین تیتر و عیار ویروس به روش کمی، بررسی سه ناحیه‌ لز ژنوم ویروس به‌عنوان تست غربالگری و تاییدی، هزینه‌ ساخت بسیار نازل و طراحی بهینه‌ بر اساس آخرین اطلاعات از ژنوم‌ ویروس کرونا، از مزایای ویژه‌ی این کیت تشخیصی می‌باشد.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی تاکید کرد: توانمندی مجموعه‌های داخلی از این فناوری بسیار بالاتر است و بسته به اعلام نیاز، ما توان ورود به حوزه‌های پیچیده‌تری را داریم؛ ما سعی می‌کنیم کیفیت کیت‌های تولیدی خود را با آزمایش‌های بیشتر بر روی بیماران ارتقا دهیم.

وی گفت: با توجه به تعاملات ما با شرکت‌های دانش‌بنیان در داخل و خارج، قیمت ما بسیار رقابتی و پایین‌تر از حد معمول است و انتخاب این‌که چه کیتی در کجا و چگونه باید استفاده شود، در اختیار اداره‌ تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و انستیتو پاستور است.

انتهای پیام/

فرم ارسال نظر