logo
امروز : دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱:۴۹
[ شناسه خبر : ۱۰۰۶۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مدیرکل محیط زیست استان زنجان:

اصول فنی حفاظت از محیط زیست در معادن استان زنجان رعایت نمی‌شود/ نظارت بر فعالیت معادن استان زنجان افزایش می‌یابد

اصول-فنی-حفاظت-از-محیط-زیست-در-معادن-استان-زنجان-رعایت-نمی‌شود-نظارت-بر-فعالیت-معادن-استان-زنجان-افزایش-می‌یابد

مدیرکل محیط زیست استان زنجان با اشاره به وضعیت فعالیت معادن استان زنجان گفت: بسیاری از معادن استان زنجان با برداشت‌های معدنی محیط زیست را تخریب می‌کنند.

حسین آبسالان در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به اینکه محیط زیست یک سازمان نظارتی و مسئول حفظ تعادل طبیعت است اظهار کرد: باید هر گونه فعالیت در واحد‌ی صورت می‌گیرد در محیط زیست استعلام باید در مناطق حفاظت شده و خارج از آن صورت بگیرد.

وی بیان کرد: بعد از ارائه مجوز برخی معادن موارد مطرح شده و قانونی را رعایت نمی‌کنند و در استان زنجان نیز در برخی از معادن برداشت‌ها با اصول فنی انجام نمی‌شود.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه برداشت از منابع معدنی باید به گونه‌ای باشد تا به محیط زیست٬ پوشش گیاهی و خاک آسیبی وارد نشود افزود: ولی متاسفانه برداشت‌ها در استان زنجان اغلب به گونه‌ای است که منجر به تخریب محیط زیست می‌شود.

وی بیان کرد: اگر برداشت‌ها به صورت تونل زیرزمینی باشد که بتوانیم پوشش گیاهی خاک را در سطح زمین نگه داریم آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌شود و با این کار برداشت هم به صورت اصولی انجام می‌شود.

آبسالان خاطر نشان کرد: یکی از تعهداتی که توسط معدنکاران در صدور مجوز این است که باید اقدامات انجام دهند تا بازسازی معادن صورت بگیرد ولی در حقیقیت بنا به علت‌های مختلفی که معدنکاران مطرح می‌کنند به تعهدات خود عمل نمی‌کنند.

وی بیان کرد: معادن یک منابع اقتصادی غیرتجدیدپذیر بوده در آب و خاک و مراتع و پوشش گیاهی در سطح زمین بوده و به عنوان بهترین منابع خدادی مطرح است با فعالیت‌های معدنی تخریب و از بین می‌رود.

استان زنجان در بحث برداشت‌های معدنی وضعیت خوبی ندارد

مدیرکل محیط زیست استان زنجان افزود: در حال حاضر برداشت های معدنی در استان زنجان با اصول فنی انجام نمی‌شود و باطله‌های مواد معدنی نیز ساماندهی صورت نمی‌گیرد و با اینکار منابع طبیعی از بین می‌رود.

وی با تاکید بر ساماندهی باطله‌های مواد معدنی توسط معدنکاران عنوان کرد: استاندار نیز در جلسه شورای برنامه‌ریزی به وضعیت برداشت‌های نامناسب و از بین بردن محیط زیست توسط معدنکاران اشاره کردند که متاسفانه این موضوع حقیقت دارد.

آبسالان بیان کرد: با کسانیکه موارد زیست محیطی را در برداشت‌های معدنی رعایت نکنند برخورد می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: امسال نیز برخی از معادن موارد قانونی را رعایت نکرده بودند برخورد‌های لازم انجام شد.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان عنوان کرد: در مجموع استان زنجان در بحث معادن و برداشت‌ها وضعیت خوبی ندارد ولی اگر دستگاه‌های مربوطه همت کنند می‌توانیم این وضعیت نامناسب فعلی را به حداقل برسانیم.

وی با اشاره به اینکه بازدید‌های مستمر از معادن انجام می‌شود بیان کرد: بازدید از معادن فعال در استان زنجان تشدید می‌یابد و از سازمان صمت نیز می‌خواهیم لیست معادنی که خارج از مناطق حفاظت شده قرار دارند ارائه دهد تا فعالیت آنها استعلام شود و باید وضعیت فعالیت این معادن نیز مورد بررسی قرار گیرد.

آبسالان با اشاره به اینکه نحوه برخوردها با متخلفان در ابتدا به صورت اخطاریه شفاهی و در مرحله دوم اخطاریه به صورت کتبی انجام می‌شود گفت: اگر به اخطارها توجه نداشته باشند براساس فعالیت‌های تخریبی که انجام می‌دهند به مراجعه قضایی معرفی می‌شوند.

وی عنوان کرد: اگر در جایی فعالیت معدنی منجر به ایجاد مشکلات اجتماعی برای مردم شود از سازمان صنعت و معدن درخواست توقف فعالیت معدن مورد نظر را می‌کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان ابراز کرد: امسال یک مورد اقدام برای متوقف کردن فعالیت معدنی در شهرستان خدابنده انجام شد.

//ع

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر